Premature Bebekler Prameture Bebeğimin Hikayesi...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sayfayi yeni gördüm basindan sonuna kadar merakla okudum ve son sayfada müjdeyi verecek dedim:(((
insallah kardesim bu günlerin geride kalacak.nasil minik oldugunu bilioyrum cünkü yakin tanidigim da spiralle korunuyordu hamile kaldi öyle olunca spiralide alamadilar.ve 5 aylik olunca erken dogum yapti .görünce sasirmistim minicikdi emre bebek parmaklari kiprit cöpü gibiydi.agzinda burnunda hortumlar vardi hortum karadri zaten minik agzi baldirlari bizim basparmagimiz kadardi.annesi hic umudum yok diyordu gör bak sen utanacaksin büyüyecek sünnet olacak yasa gelecek dedim.belirli aydan sonra bizim burda babasi ve annesinin bagrina bebek ve anne babanin bagrini acip tenleriyle temes ettiriyorlardi 2 güne bir yapiyorlardi bebege iyi geliyor bu siz yapmadiniz mi bu sekilde.mutlaka dr.söyleyin ve yapinbu sekilde.simdi aradan 10 yil gecti 5 aylik bebek delikanli olduya 10 yasina basti.hic umudunu yitirme canim kardesim sen güclü olcaksinki bebegine güc gelsin tabiki herseyi hisseder bebegin hersey iyi olcak artik hergün iyi haberini bekliyecegim dualarimdasiniz umut bebegin degil bizimde bebegimiz gibi oldu insallah hersey bitecek canim.RABBIM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN......

şerifecim inan ki kötü haber alıcam diye sayfayı açmaktan korkuyorum artık.Nedir yani bu doktorların dediği.Ciğerlerinin gelişmediğini ve buna bağlı olrak makinada kaldığını biliyoruz zaten nefes alamadığı için makinada bunu yaşadık ama benim oğlana ayrıca ilaç verdiler aldırdılar bize dünyanın parası bir sorsana hayatım doktorlarda zaten yanlarına yanaşılmaz ama yinede bir sor bakalım.Yapılacak bir şey yok ne demekmiş .Allah allah.

sürfaktanı her devasında unutuyorum bugün aklımdaydı profları göremedim bu seferde yarın inşallah sorucam onlar dediği biz herşeyi yapıyoruz ilaçları veriyoruz falan diolar anlamadımki nie ayrılamıyor makineden :(

bebeğime gelince hala makinede solunum sıkıntımız devam ediyor bi olumlu gelişme besini tolare edebiliyormuş 1160 gram oldu umarım bu kilo ödem ve şişlik değildir artık damar yolunu çekeceklermiş antibiyotik falan kesmişler enfeksiyonu geçmiş besin aldığı içinde serum verilmeyecekmiş bugün öyle dediler umarım bi daha enfeksiyon kapmaz..buda iyi bişi en azndan iğneler batmıcak miniğime..şu makineden bi kopsa rahat rahat nefes alsa ..böyle olursa umudum eve dönmek..ama makineden çıkması lazım...bakalım ne olucak...

evet ecemiz bi sene kalan bebekler varmış prof.da öyle demişti böyle çocuklar kalabilir offf nasıl dayanırım 1 seneye dile kolay 12 ay offf...umarım öyle olmaz bi an önce nefes alırda bebeğimde kurtulur hastaneden..:(

canım vardır bir hayır bunda da üzülme lütfen bak kocaman adam olmuş kilo bile alıyor.o çok güçlü şerife inan bana sana naz yapıyor oğluşun

Kilosu artıyor bu iyiye işaret artık şu cihazlardanda bir çıksa bebeğimiz..inan dualrımız seninle şerifeciğim..inşallah iyi olacak...bak enfeksiyonuda atlatmış buda çok iyi haber.tez zamnda daha güzel hbr lerini alırız inşallah canım..

ya şerifeye üzülürken zümminde varmış bu durumda .Allahım onun bebeğinede şifa versin sağlına kavuşsun annesi kucağına alabilsin insallah.

Canim Artik Kötü şeylerden çok Iyi şeylerini Duyuyoruz Demekki Iyiye Gidiyoruz Ne Güzel Bebiş Neleri Atlatmiş Allah Bu Kadarina Izin Vermiş Hayirlisiyla Bunlarida Atlaticak Umudumuz Umut Olacakkkkk....... Bebişimiz Büyüyorrr

tatlım merak etme en azından kilo almaya başladı. güçlendikçe inşallah solunum cihazındanda ayrılır. eee herşey sırayla oğlumuz birazcık nazlı olsun annesi be yavaş olsun ama sağlam olsun öpüyorum sizi

güzel haber annesi valla sayfaya girdikce durumdan bir haber varm diye aklim burda hemen buraya giriyorum.insallah daha cok iyi haber getirirsin bize canim.sabret insallh o da gececek bize kucaginda umut bebek bir resimde koyarsin artik burdan dualarim sizinle insallh

tatlım merhaba bugün sen ve oğluşumuz umarım daha iyidir.sürfaktanı untmaman için koluna ip bağlayacağım.allaha emanet olun.sevgiler

teşekkürler arkadaşlar...

efsuncum unutmadım sürfaktanı bu sefer hocaya sordum sürfaktan ilk 48 saatte verilir dedi ve gereken yapılmıştır dedi...:(

offf makineden ayrılamıyor bi türlü makinesiz yaşayamıyor bu gün gözümün önünde morardı resmen çok kötü oldum hemen doktor derecesini çıkardı maalesef şuan %66 makine basıyor ne olucak nasıl olucak bilmiyorum eve oksijen tüpleriyle dönenler var sonumuzun böyle olması beni çok endişelendiriyor arkadaşlar çok üzgünüm...

tek olumlu gelişme besini tolere etmesi başkada bişi yok maalesef...

sıkma canını şerifecimm..beslenmesi düzgün olsun kilolarını alsın toplasın kendini annesi makinedende çıkacak inşallah..neleri atlattı umudun söylemesi kolay biliyorum ama biraz daha sbır şerifecimm..Şeniz

canım benim ya yavruma yazık artık. hiç mi gelişmemişti acaba ciğerleri .sana ne desem nasıl teselli versem bilemiyorum canım allahımdan sana bol bol sabır ve oğluna da sağlık vermesini istiyorum

Canim Sana Ve Bebişine Dua Ediyoruz Ama Unutma Besin Tolere Etmesi Bile Olumlu Gelişme Bunddan Bir Kaç Gün önce Onuda Yapamiyordu Bak şimdi Başlamiş Birkaçgün Sonrada Inşallah Kendiliğnden Nefes Almaya Başlar...
Canim Allah Yardimcin Olsun........
Bebişinede çokçok Güç Kuvvet Versin..

ah canım benim hepimizin yavrusu gibi oldu.hadi umutcum utandır bizi biraz daha gayret.hep içimden kendi kendime böyle diyorum şerife inanki o kadar çok dua ediyorum ki.allahım sen yardım et tüm böyle zor durumda olanlara.
en azından besini tolere ediyor buda iyi ama demi şerife.eskisinden daha iyi ama umut umarım öyledir umarım.

teşekkürler arkadaşlar...

efsuncum unutmadım sürfaktanı bu sefer hocaya sordum sürfaktan ilk 48 saatte verilir dedi ve gereken yapılmıştır dedi...:(

offf makineden ayrılamıyor bi türlü makinesiz yaşayamıyor bu gün gözümün önünde morardı resmen çok kötü oldum hemen doktor derecesini çıkardı maalesef şuan %66 makine basıyor ne olucak nasıl olucak bilmiyorum eve oksijen tüpleriyle dönenler var sonumuzun böyle olması beni çok endişelendiriyor arkadaşlar çok üzgünüm...

tek olumlu gelişme besini tolere etmesi başkada bişi yok maalesef...

canım fırsat buldukça takip ediyorum yazılarını ,ve inan çok üzülüyorum,her mesajlarını okumak istediğimde kötü birşeyle karşılaşmaktan korkuyorum...allahım ne olur yardım et minik bebeğimize...benim oğlum da bir kere eve geldikten 2 hafta sonra rsv virüsü yüzünden morarmıştı,çılgına dönmüştüm...senin de ne kadar kötü olduğunu az çok anlayabiliyorum...allah yardımcın olsun arkadaşım...

Back
X