Premature Bebekler Prameture Bebeğimin Hikayesi...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sabretmeye çalışıyorum derya ama elimden geldiği kadarı ile..

bu solunum sorunu geçici bişi dimi? doktor küçük olduğu için dedi ama bilemiorum kafam karma karışık şu solunumu bi düzelseydi daha çok küçük ama bakalım...senin ege neden hala ciğerlerinde problem var nie böle oluyor makine ile neden ilaç veriyorsun ki normal değilmi yemesi içmesi falan (:

canım solunum sorunu tabiki geçici.bebek büyüdükçe ciğerleri geliştikçe bu durumda düzeliyor.Ama bu birazda bebeğin bünyesine bağlıymış.Şimdi hemen korkma zaten bebeğin hastaneden çıktıktan sonra düzenli doktor kontrolüne götüreceksin .Onlarda seni aydınlatırlar ben sadece bunlara hazırlıklı ol diye sana anlatıyorum zaten yeterince üzüldün birde bunlar için canını sıkma sadece hazırlıklı ol.canım büyüdükçe düzeliyor ama yavaş yavaş tabi hemen olmuyor.bu arada egeyi sormuşsun.İşte erken doğduğu için bağışıklık sistemide gelişmemiş oluyor bu bebeklerin.Bundan dolayı sık hastalanıyorlar.Azıcık soğuk algınlığında ciğerleri çıkacakmış gibi öksürmeye başlıyor.Nefes alımı zorlaşıyor ve nefes alırken hırıltı sesi geliyor göğsünden.Bu kış iki kere başımıza geldi bu öksürük geçmek bilmedi.Doktorumuz ilk bronşit oldu dedi ve ikincisin de de astıma çevirmişti.O yüzden makina ile hem astım ilacı veriyoruz hemde ciğerlerinin gelişmesi için bronşları açılsın diye bir ilaç veriyoruz.Ama astım deyince hemen panik olma buda geçici bir durum ben dikkat etmedim galiba bebeği üşütmüşüm. ilk öğrendiğimde çok ağlamıştım yavrum için ama şimdi neredeyse geçti son kutuyu kullanıyoruz.O yüzden bunlar olabilecek yaşayabileceğin olaylar ama insan yavrusu olunca üzülmekten kendini alamıyor.şerifecim herşey iki yaşına kadar.allaha çok şükür yemesi içmesi yerinde kilosu fln iyi şimdi sadece bağışıklık sistemimiz biraz güçsüz oda zamanla düzelecek.hepsinin bir anda düzelmesini beklemiyorum tabi . yinede geçicek olduğunu bilmek beni rahatlatıyor .sende içini ferah tut canım minik umut herşeyi başarıcak.

güzel duyguların için çok teşekkür ederim içimi rahatlatıyorsunuz inanın bana çok sevindim egenin geçici rahatsızlıklarına sadece zaman sanırım..inşallah zamanla dahada iyi olup sağlığına kavuşur...bu gün doktor da dedi ileride sorunlar olacaktır die şimdi yazını okuyunca daha iyi anlıyorum ve kendimi hazırlamaya çalışıyorum inşallah sağlıklı olsunlarda cümlemizin bebekleri bu günler geçecek zaman durmuyor ...

bu arada bu gün bebeğim çok güzel göküktü gözüme birazda olsa yüzü gözü toplamış çok tatlı geldi bana :) bide rop muayanesini sordum geçen hafta olmuştu ya göz muayanesi dedimki bişi çıksaydı lazer yapılırdı hemen değilmi diye doktorlarda evet hemen alınırdı ama ileride ne olur bilinmeyiz dediler sadece her hafta kontrol olacak dediler buda iyi bişeydir dimi ? :) inşallah zamanla herşey iyi olur nasip kısmet...

bu gün orada yatan bi bebek vardı 51.günüydü 2 gün önce kan vermişler bu kan veriminden sonra devir dayim yapıp idrar yolu ile dışarı atması gerekiyormuş dün babasıyla konuşmuştuk hastane koridorunda iyi temennilerde bulunduk...ve bu gün bebeği kaybetmişlerrrrr (: sanki dünym yıkıldı ailesini göremedim ama nasıl perişan olmuşlar...900 gramdı ve 51.günlük mücadelesinde idrar yapamadığı için vefat etmiş psikolojim çok bozuldu ben böle olduysam annesini düşünemiyorum bile Allah bilir herşeyi takdir ilahi dedim içimden amaa ateş düştüğü yeri yakıyor...(:

canım ölen bebek için allah rahmet eylesin.Çok üzücü tabi.İşte alıcak nefesi varsa yaşıyor şerifecim.bu göz muayenesini fazla dert etme canım biz ilk muayenede sonuç alamamıştık çok küçük oluşundan dolayı.zaten doktorlarda söylüyor prematüre bebeklerde görme ve duyma diğer bebeklerden geç olur kendinizi üzmeyin diye o yüzden sorun yapma ege 3-4 aylıkken anca birşeyler dikkatini çekmeye başlamıştı.Seslerede aynı tabi.görüyorum ki sende bu duruma günden güne alışıyorsun.egeyi ilk gördüğümde nasıl üzülmüştüm şerifecim anlatamam çaresizce yatan minik bir can yüzünü bile tam göremedim bir ay boyunca.iyi olup çıkışını verdiklerinde çok komikti çöpten bir bebek ve öyle çirkindi ki anlatamam ama hala çaresizdi.öyle yorulmuş ki o makinadan öylece yatmaktan canım benim ya.ellerinin üstü delik deşikti serumdan iğnelerden,zaten biliyorsun her yeri çöp et yok yani olan kısımda işte delik deşikti.şimdi bakıyorum bazen eşimle fln konuşurken gülüyoruz egenin o hallerini hatırlayıp.Diyorum oğlum çok çirkindin ya kucağıma almaya korkardım diye anlamıyor tabi ben güldükçe o da başlıyor gülmeye.:) Canım işte herşey zamana bağlı.Ve sabredip şükredeksin Allah'a canım yine haberlerini bekliyorum .kendine iyi bak

canım benim bebeğimde prematüre... seni çok ii anlıyorum bebeğin oradayken neler yaşadığını hissettiğini biliyorum. benim bebeğim de de solunum problemi vardı. ama düzeldi suan çok ii çok şükür. içini ferah tut. Allahın izniyle herşey yoluna girer en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın inşallah. bebeğin için sürekli dua edecem. Allah yardımcınız olsun. iyi haberlerinizi beklicem.

şerifecim iki gündür haber alamıyorum senden cevapda vermedin bana.hayır olsun inş.canım kötü birşey olmasında iyi haberlerini bekliyorum..

teşekkürler arkadaşlar...

allah razı olsun deryacım tüm gün hastanede olduğumdan ve evde kalmadığımdan dolayı yazamadım ...bebişlerine sağlıklar diliyorum canım dahada iyi olsunlar Allahın izni ile...

bana gelince durumda bi değişiklik yok solunum cihazında hala (: zaman dan başka bişi demiolar...
bu gün 2.göz muayanesini oldu dünyam başıma yıkıldı sandım gözümden yaşlar geldi hislerim sonucu göz doktoruda üzüldü halime bebeğimin henüz gözü tamamlayan merkez oluşmamış dedi onun gelişmesini beklicez iyi yada kötü olur demiorum zaman lazım dior gelişirmi bilmiyorum şuan küçükte olduğu için ameliyat olamıyor gelişmemiş ki olsun ameliyat ne bilim kafam karma karışık ne olucak ne biticek bilmiorum acaba gelişirmi göz merkezii...bu kadar (:

şerifrecim kesinlikle gelişir .bebeğin anne karnında gibi hala sabret bi kaç ay içinde düzelicek herşey .

inşallah nesihan geçer dimi ? geçerrrrrr...

çok kötüyüm ben yaa hala ağlıyorum sinirlerim psikolojim herşeyim çökmüş durumda nasıl nasıl olucak....

canım benim güçlü olmaya calış ki bebeğine güç veresin. inanıyorum ki bir kaç aya kadar sapasağlam çıkacak hastaneden. iyi düşün iyi olsun. dualarım hep sizinle. lütfen dirayetli olmaya çalış.

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN İNŞALLAH HER ŞEY YOLUNA GİRERDİR CANIM MORALİNİ YÜKSEK TUTMAYA ÇALIŞ ... senağlama
19.02.2008 Tarihinde 6,5 aylık hamile iken suyumun bitmesi ve bebeğimin besin alması durduğundan dolayı erken doğum yaptırılmak zorunda kaldım...

Doğum kilosu 460 " gram" boyu 27 cm idi şuan 23. günü ve halan cerrahpaşa yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yaşama mücadelesini veriyor doktorlar erken ve doğum kilosu düşük olduğundan yaşama şansı %20 verdiler ancak bebeğim mücadeleci olduğundan 23 günü tamamladık ve gidişat şuan için olumlu hergün ziyaretine gidiyorum ihtiyaçlarını karşılıyorum Allah ömür verdiyse olumuzlukları olumluya çevirecektir ben inanıyorum ve umutluyum...şuan için durum bundan ibaret ve gelişmeleri yazmaya sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim...

Şerifecim inan yazını okuduğumdan beri dua ediyorum sana ve bebeğine.. Canım benim bak görürsün bebeğin sapasağlam çıkacak hastaneden inan bana sen yeterki güçlü ol tatlım.......

inşallah nesihan geçer dimi ? geçerrrrrr...

çok kötüyüm ben yaa hala ağlıyorum sinirlerim psikolojim herşeyim çökmüş durumda nasıl nasıl olucak....

canım arkadaşım seni tanımıyorum ilk kez yazıyorum sana. seni ve bebişini merak ettim. yaşadıkların çok zor ama demekki sen bunlara katlanabilecek kadar güçlüymüşsün. sakın 'niye ben'deme kendi kendine. bunlarda geçecek.ben seninle aynı durumu yaşamadım ama o kadar içten yazmışsın ki seninle paylaşıyorum üzüntünü.benim de erken doğum riskim var ikizler çünkü.yatarak geçirdim bu güne kadar hamileliğimi.sonuna kadarda yatıcam. senağlama dualarım seninle inan bana senin bütün yazılarını takip ediyorum. şimdi ne durumdasınız. kaç gr aldı umut bebek?

şerifecim göz olayını dert etme şimdilik çünkü o düzelecek b.biliyorsun bebeğin çok küçük doğdu.şuan doktorların böyle söylemesi normal.banada aynı şeyleri söylediler bebek büyüyüp gelişene kadar bu süreç biraz zorlu zamandan ve sabretmekten başka çare yok canım.bebeğin erken doğdu ama şuan zaten anne karnında gibi kuvezde.Senin karnında tamamlayamadığı gelişimi orada sağlamaya çalışıyorlar canım içini lütfen ferah tut her gece inan dua ediyorum sizin için.Çok zor gerçekten yaşayan daha iyi anlar.Bende bundan bir kaç ay önce bu durumdaydım.çok şükür ben atlattım Allah sizinde yardımcınız olsun canım.Sen yinede habersiz bırakma bizi.Kendinede dikkat et bu arada çünkü umut bebeğin sana ihtiyacı var.

bugün bebeğim 590 gram hala yaşama mücadelesini veriyor herşey nasip dior kendimi avutmaya çalışıyorum zaman zaman zaman geçicek inşallah bu günlerde Allah herkesin bebeğini korusun erken doğum riski altında olanlarıda inanın çok zor...hala solunum cihazında herkes elinden geleni yapıyor gerisi bebeğe kalmış diorlar doktorlar hemşireler umut umutla tutunursa inşallah herşey güzel olur sabrediyorum başkada elimden bişi gelmior gelişmeleri yazıcam inşallah...5 gün giremicem evde kalmıcam ablama gidiorum 5 gün sonra inşallah daha iyi haberler veririm sağlıkla kalın arkadaşlar Allah razı olsun....

Canım moralini yüksek tut. neler duyuyoruz çoğu zaman ne hayat hikayeleri.insanlar neler başarıyor. senin bebeğinde onlardan biri olacak.Dualarımız bebeğinle...bizi habersiz bırakma.

19.02.2008 Tarihinde 6,5 aylık hamile iken suyumun bitmesi ve bebeğimin besin alması durduğundan dolayı erken doğum yaptırılmak zorunda kaldım...

Doğum kilosu 460 " gram" boyu 27 cm idi şuan 23. günü ve halan cerrahpaşa yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yaşama mücadelesini veriyor doktorlar erken ve doğum kilosu düşük olduğundan yaşama şansı %20 verdiler ancak bebeğim mücadeleci olduğundan 23 günü tamamladık ve gidişat şuan için olumlu hergün ziyaretine gidiyorum ihtiyaçlarını karşılıyorum Allah ömür verdiyse olumuzlukları olumluya çevirecektir ben inanıyorum ve umutluyum...şuan için durum bundan ibaret ve gelişmeleri yazmaya sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim...

canım yukarıda benim hikayemi anlattım.allah yardımcınız olsun.benim kızımın doğum kilosu 760gr idi.su anda 2.5 yasında masallah.

canım arkadaşım seni tanımıyorum ilk kez yazıyorum sana. seni ve bebişini merak ettim. yaşadıkların çok zor ama demekki sen bunlara katlanabilecek kadar güçlüymüşsün. sakın 'niye ben'deme kendi kendine. bunlarda geçecek.ben seninle aynı durumu yaşamadım ama o kadar içten yazmışsın ki seninle paylaşıyorum üzüntünü.benim de erken doğum riskim var ikizler çünkü.yatarak geçirdim bu güne kadar hamileliğimi.sonuna kadarda yatıcam. senağlama dualarım seninle inan bana senin bütün yazılarını takip ediyorum. şimdi ne durumdasınız. kaç gr aldı umut bebek?

canım sanada allah kolaylık versin.zor bir durum bende ikiz annesiyim ve bende senin gibi yatarak geçirdim hamileliğimi.Düşük tehlikem hamileliğim boyunca sürdü.Çok şükür sağ salim bebeklerim doğdu sıkıntılarımız oldu tabi daha önceleri şerifeye anlattım ileri sayfalarda okuyabilirsin.O yüzden seni çok iyi anlıyorum.İnş.bebeklerine sağ salim kavuşursun.

Back
X