sabretmeye çalışıyorum derya ama elimden geldiği kadarı ile..
bu solunum sorunu geçici bişi dimi? doktor küçük olduğu için dedi ama bilemiorum kafam karma karışık şu solunumu bi düzelseydi daha çok küçük ama bakalım...senin ege neden hala ciğerlerinde problem var nie böle oluyor makine ile neden ilaç veriyorsun ki normal değilmi yemesi içmesi falan![]()
canım solunum sorunu tabiki geçici.bebek büyüdükçe ciğerleri geliştikçe bu durumda düzeliyor.Ama bu birazda bebeğin bünyesine bağlıymış.Şimdi hemen korkma zaten bebeğin hastaneden çıktıktan sonra düzenli doktor kontrolüne götüreceksin .Onlarda seni aydınlatırlar ben sadece bunlara hazırlıklı ol diye sana anlatıyorum zaten yeterince üzüldün birde bunlar için canını sıkma sadece hazırlıklı ol.canım büyüdükçe düzeliyor ama yavaş yavaş tabi hemen olmuyor.bu arada egeyi sormuşsun.İşte erken doğduğu için bağışıklık sistemide gelişmemiş oluyor bu bebeklerin.Bundan dolayı sık hastalanıyorlar.Azıcık soğuk algınlığında ciğerleri çıkacakmış gibi öksürmeye başlıyor.Nefes alımı zorlaşıyor ve nefes alırken hırıltı sesi geliyor göğsünden.Bu kış iki kere başımıza geldi bu öksürük geçmek bilmedi.Doktorumuz ilk bronşit oldu dedi ve ikincisin de de astıma çevirmişti.O yüzden makina ile hem astım ilacı veriyoruz hemde ciğerlerinin gelişmesi için bronşları açılsın diye bir ilaç veriyoruz.Ama astım deyince hemen panik olma buda geçici bir durum ben dikkat etmedim galiba bebeği üşütmüşüm. ilk öğrendiğimde çok ağlamıştım yavrum için ama şimdi neredeyse geçti son kutuyu kullanıyoruz.O yüzden bunlar olabilecek yaşayabileceğin olaylar ama insan yavrusu olunca üzülmekten kendini alamıyor.şerifecim herşey iki yaşına kadar.allaha çok şükür yemesi içmesi yerinde kilosu fln iyi şimdi sadece bağışıklık sistemimiz biraz güçsüz oda zamanla düzelecek.hepsinin bir anda düzelmesini beklemiyorum tabi . yinede geçicek olduğunu bilmek beni rahatlatıyor .sende içini ferah tut canım minik umut herşeyi başarıcak.