Tatlı Tarifi Pratik bir Tatlı daha: Sütlü İrmik Tatlısı (Resimleriyle)

egeninhamsisi

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2007
2.135
1.287
Sütlü İrmik Tatlısı



4 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
tarçın

irmik, süt, su ve şekeri tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. kaynamaya başlayıca 1 kaşık hindistan cevizi ekleyin, kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın.
Küçük tepsimizi suyla ıslatıp tatlıyı dökün. Üzerine tarçın ve hindistan cevizi serpin. Ilınınca buzdolabına koyun. iyice soğuyunca servis yapın. afiyet olsun :KK66:
 

Eklentiler

  • $DSCN2750.JPG
    $DSCN2750.JPG
    36,5 KB · Görüntüleme: 361
  • $DSCN2751.JPG
    $DSCN2751.JPG
    41,8 KB · Görüntüleme: 164
  • $DSCN2764.JPG
    $DSCN2764.JPG
    42,7 KB · Görüntüleme: 183
CANIM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.. yalnız tepsiden ters çevirip dökmüşsün gibi görünüyor.. daha sonra da üzerine tarçın ve hindistan cevizi.. yoksa direkt tepsiye döküp üzerine onları mı serptin..
 
Bu kadar kalın nasıl oldukİ onu anlamadım ben
ama Çok gÜzel gÖrÜnÜyo

canım zaten bir litre süt ile yapıyorsun.. büyük bir borcama yetiyor buda.. ben büyük tepsi yerine orta boy şekilli bir borcama döktüm.. tadı da muhteşem oldu :-) kesinlikle tavsiye ederim.. yorumun için teşekkürler canım

Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık

teşekkürler tatlım.. seninde güzel yüreğine sağlık..

güzel görünüyo ellerine sağlık..
hemen yapmaya gidiyom...

teşekkürler canım.. yorumlarını bekliyorum.. şimdiden afiyet olsun :-)


CANIM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.. yalnız tepsiden ters çevirip dökmüşsün gibi görünüyor.. daha sonra da üzerine tarçın ve hindistan cevizi.. yoksa direkt tepsiye döküp üzerine onları mı serptin..

canım tepsiyi ıslattım.. soğuyunca büyükçe bir servis tabağına ters çevirdim.. sonrada üzerine tarçın ve hindistan cevizi serptim.. ama ters çevirmeden direk tepsinin içinde de yapabilirsin.. farketmiyor tatlım.. rahat çıktığı için ve güzel göründüğü için ters çevirdim ben.. yorumun için teşekkürler canım
 
X