Yasminim korktuğum başıma geldi
Tatlım bir daha pencereden elini dışarı tut yeter tamam mı
Geçmiş olsun acil şifalar dilerim canım limonlu , zencefilli, ballı çay iç iyi gelir üşenme bak ....
Hayırlı olsun canım Böyle üzüntüyle , sevinçle karışık bir duygu kapladı içimi ...şartlar bu şekilde olmasını sagladiysa hayırlısı olsun. Allah pişman etmesin canım...özelde öğretmenlik çok zor insanin iliğini kurutuyorlar. Mutlu olmanı dilerim.
Hayırlı olsun canım Böyle üzüntüyle , sevinçle karışık bir duygu kapladı içimi ...şartlar bu şekilde olmasını sagladiysa hayırlısı olsun. Allah pişman etmesin canım...özelde öğretmenlik çok zor insanin iliğini kurutuyorlar. Mutlu olmanı dilerim.
amin ablacım. 3.5 sene oldu ben de tam oturtamadım duygularımı. bazen çocuklara bi' şeyler anlatmayı özlüyorum, o anlatma-öğretme hissi kavuruyor içimi. işte burada böyle minik şeyler açıklayarak kendimi kandırıyorum. sonra diyorum "öğretmenlik bir meslek değil, bir yaşam biçimi" yani okuldan çıkınca mesleğin okulda kalmış olmuyor. veli arar, öğrenci arar, müdür arar... burada öyle mi? 17.30'da alırsın ceketini, işin yarına kalır.
bilmiyorum, bazen kesinlikle özlüyorum bazen de işte o hayatı emekli olana kadar sürdürebilir miydim diye düşünüyorum.
dediğin gibi özelde öğretmen değil, kölesin. ay hele bir de Türkçe ya da edebiyat öğretmeniysen her şey, her sunum, her özel gün sende. 48 saat, 6 gün iki taraflı ders, o yetmez toplantılar, törenler, sorunlu veliler, müdürün sürekli "seneye olmazsın" mobingleri... çekilecek dert değil.
Yasminim korktuğum başıma geldi
Tatlım bir daha pencereden elini dışarı tut yeter tamam mı
Geçmiş olsun acil şifalar dilerim canım limonlu , zencefilli, ballı çay iç iyi gelir üşenme bak ....
bir de ben kendimi öğretmenken geliştiriyordum. sürekli okulda olmak, diğer alanlardaki arkadaşlarla sohbet etmek, ne bileyim işte en basitinden öğretmenler odasına soru sormaya gelen öğrenciden bir bilgi duymak bile aydınlatıyordu beni. şimdi kös kös bütün gün otur, akşam eve gidince yemek, bulaşık derken anca 2.80 yat, vücut dinlendir. kafa bütün gün işlerle dolu olunca boşaltmak istiyor insan. yeni bir bilgi duymak bile istemiyor beynim. reddediyorum öğrenmeyi