Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
tam tesekkürlü bir ev hanimi degilim ve bekarim. bunu basta belirteyim. Evin ne kadar temiz olursa o kadar isin cabuk biter. Yani her yil en az 2 defa dip bucak temizligi yapmalisin. Ne kadar evinde esya azsa o kadar da az temizlik cikarir. Ise yaramaz gördügün herseyi at ya da baska birine hediye et. Dolu dolu evi ne kadar da temizlesen pis görünecektir.
Alykum Selam,
Oncelikle sunu soyleyim bence pratiklik dogustan olan bisey cocuklukta fln hep belli olur bu cocuk cok pratik eli çevik fln derler...
Ama soylede bisy var hayatini duzene sokarsan yani yapicak cok isin olursa o zmn ister istemez hizlaniyosun hep tekrar ettigin seyler oldugu icinde dogal olarak pratiklesiyosun...
En azindan ben boyle oldum annemin evindeyken pratik degildim Is fln hep bilirdim ama agirdan alirdim ama evlendikten sonra Hele ki arasi yakin iki cocuk olunca hep hizli hareket etmek zorundayim ve sonuc pratiklestim...
Soylede bisey var etrafinda hizli pratik ve temiz insanlar varsa onlari takip et caktirmadan belki biseyler kapabilirsin :)
Umarim yardimci olmusumdur
bu tamaen alışkanlıkla ve karakterle alakalı bir durum. ağırkanlı diye bir tabir vardır ya... eğer yapında pratiklik yoksa bu sonradan pek kazanılmıyor..
evde her eşyanın yeri belli olsun, aldığın bişeyi mutlaka yerine koy, böylece dağınıklığın olmaz. En önemliside ertelememek, her işi zamanında yapmak, aklına geldimi kalk yap, düşünmeye fırsat vermeden. Düşünürsen o iş kalır. Ben bi odadan öbürüne geçerken bile temizleye temizleye geçerim. El mahkum iki çocukla oyalanma lüksüm yok.
evet canim yardimci oldun :)
Iste bakiyorumda cocugu olupta yinede bir sürü is yapanlar nasil öyle yapiyorlar,pratikce demekki :)
demekki cocuk gerek banada pratiklesmek icin?:26:
İşin sırrı çocukta :)
Benim de elim çok yavaştı.
Oglum dogduktan sonra o kadar pratikleştimki,
kızımda daha bir katlandı :)
ama oda daha gelmek istemiyor be canim![]()
gelir inşallah en kısa zamanda...
evet canim yardimci oldun :)
Iste bakiyorumda cocugu olupta yinede bir sürü is yapanlar nasil öyle yapiyorlar,pratikce demekki :)
demekki cocuk gerek banada pratiklesmek icin?:26:
gelir inşallah en kısa zamanda...
Evet bacim cocuk...bazi kadinlarin hakkindan cocuk gelir(Bende dahil)
hahaha ,sen evlimisin?
Eli çabukluğun doğuştan geldiği bir nebze doğru. Ama sen kendine bu alışkanlığı kazandırabilirsin.
Mesela bir işe başlarken kendine süre belirle. Atıyorum 10 dakika da bulaşık makinesini boşaltıcam, 15 dakika da çamaşırları katlayacağım gibi. Sonra da kendine bir ödül koy; hedeflediğin süre içerisinde bitirdiğinde kendini ödüllendir. Bunlar küçük ödüller olsun mesela çoook uzun bir banyo yap ya da bir çikolata ye, ne bileyim bul kendine bir ödül. Ama senin sevdiğin gibi acele etmeden olsun bu ödül.
Sabah bir güzel kalk hiiç acele etmeden çayını veya kahveni koy. Sonra bunu yaparken o gün yapman gereken şeyleri düşün. Yapman gereken 5 tane şey var diyelim. Bunların hepsine bir süre ver ve o süre içinde tamamla. Kendine belirleyeceğin süreler hep normalde senin o işe harcayacağın süreden biraz az olsun ki pratiklik kazanasın. Bir not defteri tutabilirsin bununla ilgili hatta kendine ne kadar süre verdiğini ve ne kadar sürede o işi bitirdiğinin notlarını tut. İşler bittikten sonra kendine ayırabildiğin vakti de gör. Bu işleri sıralarken hep işler bittikten sonra kendine zaman ayıracağını aklında tut, ona göre hızlan.
Aslında şöyle de bir şey var ben hep tembel insanların daha pratik olduğunu düşünürüm çünkü onlar her zaman bir işi nasıl en hızlı ve en kolay yoldan bitirebileceklerini düşünürler. Sen de planlamayı yaparken hep buna odaklan. Bu işten en hızlı en kolay nasıl kurtulurum...
çocuk diyorum bende. hayatımızı düzene soktu ve böylece daha pratik biri olmuş oldum.artık erteleme gibi bir lüksüm yok.
5 yildir evliyim...ikide cocuk...
Sen ne kadar dir evlisin