Premature Bebekler Preeaklamsi nedeniyle 36 haftaligim ama bebegim 1700 gram.... bunu yaşayan tecrubeli anneler yardim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bebeginde kan şekeri dusuklugu yasayan var mi aranizda. Benim bebegimin kuvezdeki 6. Gunu ne zaman cikar doktorlar bi tarih vermiyor. Kan sekeri dusuklugu hakkinda bilgisi olan var mi yardimci olabilir misiniz :( :(

Tek kan şekeri icinmi tutuyorlar canım şuan yani düzelmesi lazım değil miydi ? Durumu nasıl şuan minigin
Evet canim kan sekeri icin tutuyorlar. Bugun yavrumu gormek.icin gittim. Kullandiklari serumu yarin tam keseceklermis kan sekeri dusmezse emme refleksini olcmek icin beni cagiracaklarmis. Eger hersey yolunda giderse pazartesi insallah yavrumu bana verecekler.

Rabbim bebegini bagislasin. Canim benim bebegim kuveze girmedi ama dusunmek bile seni anlamaya yetiyor anne yuregi iste. Hic canini sıkma bugunlerde gecicek nasil buyucek anlamicaksin.. 35 +1 de 2900 48cm dogum yaptim 2500e dustu bebegim. Simdiyse 4 aylik olucak yarin 72 cm 8700 tosunum. Dis bile patlattik :) premature dogan bebekler cok hizli toparlaniyor merak etme tatlim

Mrb cnm bende 34 haftalik dogum yaptim bende preklampsiden dolayi ama bende ödem vardi tansiyonum yuksekti idrarda protein cok vardi ve bebegim 1800 dogdu 25 gün kuvozde kaldi daha sonra saglikli bir sekilde aldim kucagima zaten 25 gün boyunca kuvozde altini bakimini falan da hep ben yaptim zor bir süreç allah yardim etsin ama kizim suan 1 yasinda ve yaşıtlarından 2 kilo zayif baska da sorunumuz yok cok sukur

Canım öncelikle doğumunu kazasız belasz yapmana çok sevindim bebeğin içinde üzüldüm ama rabbim büyük o senin kokunuda duydu ya o koku için kendini toparlar çıkar küvezden merak etme allah yardımcın olsun rabbim şifa versin inşaallah

arkadaşlar ben de çentik yüzünden 36+0 da bi sabah suyumun gelmesi ile sezeryan ile 32 haftaya uyumlu olarak 1800 gr 43cm bir kız çocuğu dünyaya getirdim. 35. haftada doktorum ciğer geliştirici vurmuştu. bebeğimi kuvöze koymadılar. 1-2 saat sonra yanıma getirdiler. şu an 6 aylık ama normal gelişimine göre 4 aylık sayılıyor. şu an gayet sağlıklı. dert etmeyin arkadaşlar moral çok önemli. hastanede bir bayan canı içinde olsun boş ver küçük olsun demişti. o söz bana çok moral olmuştu.
ben bu dönemde damar esnekliğini kuvvetlendiren takviyeler kullandım. Allah bizim gibi olan herkesin yardımcısı olsun

Merhaba arkadaşlar bende 29+3 de ikizlerimi doğurdum. Küvezde 41 gün kaldılar. Allah bu süreçte herkesin yar ve yardımcısı olsun.

Merhaba. Ben 36 haftaligim ve bebegimde gelisme geriligi varmis son 1 bucuk aydir bunu ogrendik. Kilosu 1700 gram. Şuan hasta edeyim gozetim altinda... tansiyonum normal ödem şislik falan yok ama bebege giden damarlardan biri az kan gotrudugu icin bebegim beslenemiyormus. Cok korkuyorum bu durumdan. Benimkine benzer durum yasayan var mi? Bebekleriniz kac gram dpgdular?kuvezde mi kaldilar? Bebegime birsey olacak diye oyle cok korkuyorum ki.... 2 kere ciger gelistirici igne vuruldum. Deneyimlerinizi paylaşir misiniz....
meraba canım ben de seninle aynı durumdayım bir konuda bana cevap yazmıştın doğumumdan önce. ben de bebeğimi 37+3 te 1950gr olarak doğurdum çok şükür sağlıklı ama küçük olduğu için bir hafta küvöze koydular. şuan neredeyse iki aylık ama tabi çok çabuk gelişip kilo almıyor. bu hafta neredeyse 3 kiloydu. senden öğrenmek istediğim bu dönemde(ilk aylarda) neler yaptın, mama veya sütle mi besledin. ilk bebeğim tecrübesizim, ne kadar süre insan içine çıkarmadın? şu an gelişimi iyi mi bebişinin? küçük ve kısa kalmasından ileride bir sıkıntısının olmasından korkuyorum.

Gecmis olsun canim ben de preeklampsi teshisinden 29. Haftamda 3 agustosta dogum yaptım 20 gun ege unv yattim kizim 27 28 hafta degerlerinde dogdu simdi 960 gr dogdu simdi iyiye digru gidiyor cok sukur bende de iki damarda centik vardi ve yuksek tansiyon ve cok fazla odemim oldu dr aksama acil sekilde aldi bebegimi simdi 20 gundur kuvozde bebegim allah yardimcimiz olsun

Back
X