Premature Bebekler Preeaklamsi nedeniyle 36 haftaligim ama bebegim 1700 gram.... bunu yaşayan tecrubeli anneler yardim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım Rabbim Sağ salim kucağına almayı nasib etsin hiç korkma ben 27 haftalıkken benim bebeğimindw gelişimi geri olduğunu öğrendik 2 hafta bekledik gelişimi ilerlemişti doktorum üni başvuru yapmamızo söylemişti küvez için bizim gttiğimz hastahnde küvez yoktu biz gelişimi ilerleyince gitmedik bu gibi durumlarda 36 haftalıkken doğumu başlatıp bebeği küveze koyduklarını söyledi doktorum bende çok korktum istemedim ama kan akışıda yavaşlamıştı benim ödem tansiyon ve idrarda protein vardı 30 haftalıkdım beni başka hastahneye sevk ettiler torbalıya ciğet geliştirici iğneyi yaptılar bi gece kaldm ertesi gün suyumda azalmıştı beni doğuma aldılar okadar ödem olmuştm ki belden vurulan iğneyi 5 kere batırdılar ve işe yaramadı mecbur uyuttular benim bebeğimde 1050 gram doğdu 250ai şişlikti yani 800 gramla kaldı 1 ay 16 gün kaldı küvezde ve şuan doğalı 3 ayımızı doldurduk bugün normal zamanımıza görede 3 gün snra 1 aylık olucak vee 1 ayı geçlin bebeğim evimizde şuan yanı başımda mışıl mışıl uyuyor hafta hafta kontrollere gidiyoruz her hafta 1 hafta uzatılıyo kontroller bebeğin durumuna göre en son dün gittik 3300 gramdı kabız olduğu için güzel beslenemedi sütüm kesildi ucumda yoktu veremedim mamayla besleniyor ama şükür şuan iyi yemeside güzel ve çok güçlü bir bebek ilk dıyduğumda istememiştim karnımdan çıkartmalarını ama hiç ağlamadm tuttum kendimi dua ettim ve ona inatçı ol tutun hayata kızım sen yaparsın başarıca bnu birlilte sen ben baban sen yoksan bizde yokuz demektr dedim her görmeye gttiğimde onunla konuştm karnımdayken söylediğim ninnileri söyledim onun yanında değilken gene ninnileri söyledim hisseder o diye ve şuan çok inatçı sinirli yaramaz bi kızım var şuan karnımdan yeni çıkmış hep uyuyan bi bebek olması gerekirken laf dinleyen bi cadı oldu yani hiç korkma senin bebeğin gene kilosu iyi 4 hafta erken doğmuş bişey olmaz benimki 2 ay erken doğdu rabbim yardım ediyor sadece moral ver kendine ki bebeişinde hissetsin ve bebekler tek annelerini değil babalarınında moralini hissediyormuş sevk edildiğim hastahnde ebe söylemişti bize moralinizi iyi tutun siye şimdi büyü maşaallah aramızda uykusız brakıyo bizi Seninkide öyle olucak inşaallah rabbim kolaylık versin inşaaallah sağ selamet alırsın kucağına dua et allaha bırak rabbim yardım ediyor ben bunu bebeğimin bu olayında çok iyi anladım biizm herşey oyle üst üstw gelmşti ki kontorle gtmştl biz hazrlıksz ama herşey oyle guzel geçtı ki hastahne çok uzağımızda değildi 1 saatlık bı yok kuvez şans eseri bulundu bir sürü bir sürü şey çok konuştum ama seni rahatlatmak içindi bende daha başlarındayken çevremdekiler bir çok örnek veriyosı şununda boyle doğmuş bu olmuş buda oyle olur büyür gelir evine görürsün falan diyenler çoktu artık bunalmıştm bunları duymakdan ama insan başına gelip geçince tecrübeli oluyo ve paylaşma gereği duyuyırmuş bunu anlasım Allaha Emanet
Canim tam 36+0 a girdik bugun kilomuz 1800 civari. Doktorum ne yapacak bilmiyorum hala hastanede gozetim altindayim. Sen sezeryan mi oldun canim. Bizim gibi olanlar sezeryan mi olur hep. Allahim yardimcimiz olsun. Aldigi gramlara sewiniyorum. Insallah kuveze ihtiyacimiz olmaz cok zor biliyorum... cevabin icin tesekkur ederim canim insallah hersey guzel olur

Canim tam 36+0 a girdik bugun kilomuz 1800 civari. Doktorum ne yapacak bilmiyorum hala hastanede gozetim altindayim. Sen sezeryan mi oldun canim. Bizim gibi olanlar sezeryan mi olur hep. Allahim yardimcimiz olsun. Aldigi gramlara sewiniyorum. Insallah kuveze ihtiyacimiz olmaz cok zor biliyorum... cevabin icin tesekkur ederim canim insallah hersey guzel olur
Şükür kilo alımı oluyormuş iyi bari evet mecbur sezeryan oluyoruz çünkü çocuk kanala girmemiş şuan açılma yok ondan sezeryan yapıyolar ama korkulcak bişey olmuyor ben hastahanede 1 gün kaldm ertrsi gün çıktım 3 . Gün ayaklandm sofra bile topladım hasta etmedim kendimi hiç ağrım olmado ağır falan almadmdq yürüdün yani hareket etti ve 20 kg ödem attım 1 haftada ben senin bebeğinide belki koyarlar neden koyarlar nefes alışı düzenlemek için koyarlar temiz biyerden öıkıyor çnkü belki 3 4 gün kalır belki 1 hafta benim yeğenimde bu şekilde doğmuş ama onun suyu patlamış onu 4 gün tutmuşlar ciğerleri için şimdi üni gidiyo

Şükür kilo alımı oluyormuş iyi bari evet mecbur sezeryan oluyoruz çünkü çocuk kanala girmemiş şuan açılma yok ondan sezeryan yapıyolar ama korkulcak bişey olmuyor ben hastahanede 1 gün kaldm ertrsi gün çıktım 3 . Gün ayaklandm sofra bile topladım hasta etmedim kendimi hiç ağrım olmado ağır falan almadmdq yürüdün yani hareket etti ve 20 kg ödem attım 1 haftada ben senin bebeğinide belki koyarlar neden koyarlar nefes alışı düzenlemek için koyarlar temiz biyerden öıkıyor çnkü belki 3 4 gün kalır belki 1 hafta benim yeğenimde bu şekilde doğmuş ama onun suyu patlamış onu 4 gün tutmuşlar ciğerleri için şimdi üni gidiyo
Ah canim cok zor ya. Benim ilk hamileligim sanki ona bisey oluverecekmis gibi korkuya kapiliyorum. Yegenin kac kilo dpgmus canim insallah benimki de oncelikle saglikla dogar sonra da kuveze insallah ihtiyacimiz olmaz dualarim bu yonde. Bir de ciger gelistirici vurmuslardi insallah etkisi olur canim ya.

Canim merak ettigim sey mesela ben 36. Haftadayim bebek 32 haftalik gorunuomus, ic organlari ve kemik gelisimi yonunden de mi 32 haftalik gorunuyor? Yoksa sadece kilo acisindam mi 32 haftalik?

Benimde ilk bebeğim 1600 gram doğmuş yenim 18 sene önce tabii allah büyük belkide 2 kere vurulduysan koymayada bilirler bana 1 kere vurulmuştu benim durumum ciddiydi beni kaybetme durumları vardı hiç dert etme allah yardım eder sağ salim doğar seni uykusuz bırakır benim cadı öyle şuan ayağımda sallıyorum kıpır kıpır uyumuyo ağlıyo benide uyutmuyor yaramaz Seninki uslu bi bebek olsun inşaallah başlarda uslu oluyo ama 9 ayı tamamladımı rahat vermiyo canavar çıkıyo içinden
Ah canim cok zor ya. Benim ilk hamileligim sanki ona bisey oluverecekmis gibi korkuya kapiliyorum. Yegenin kac kilo dpgmus canim insallah benimki de oncelikle saglikla dogar sonra da kuveze insallah ihtiyacimiz olmaz dualarim bu yonde. Bir de ciger gelistirici vurmuslardi insallah etkisi olur canim ya.

Benimde ilk bebeğim 1600 gram doğmuş yenim 18 sene önce tabii allah büyük belkide 2 kere vurulduysan koymayada bilirler bana 1 kere vurulmuştu benim durumum ciddiydi beni kaybetme durumları vardı hiç dert etme allah yardım eder sağ salim doğar seni uykusuz bırakır benim cadı öyle şuan ayağımda sallıyorum kıpır kıpır uyumuyo ağlıyo benide uyutmuyor yaramaz Seninki uslu bi bebek olsun inşaallah başlarda uslu oluyo ama 9 ayı tamamladımı rahat vermiyo canavar çıkıyo içinden
Ewet canim 2 kere coger gelistirici vurdular. Insallah hersey guzel olur.

Canım durumun ne hayırlı haberler varmı ?
Canim hastqneden taburcu oldum. Doktorum sali gunu gel yatisin yapilsin carsamba veya persembe de sezeryane alalim dedi. Haftaya 37. Hafta bitiyor herhalde bu yuzden carsamba persembe dedi. Insallah hersey guzel olur yavrumu kucagima saglikla sihatle alirim canim.

Canim hastqneden taburcu oldum. Doktorum sali gunu gel yatisin yapilsin carsamba veya persembe de sezeryane alalim dedi. Haftaya 37. Hafta bitiyor herhalde bu yuzden carsamba persembe dedi. Insallah hersey guzel olur yavrumu kucagima saglikla sihatle alirim canim.
Çok sevindim inan canım doğum yapmadogina inşaallah Allahın izniyle herşey güzel olacak Allah sağlıkla buyutmeni nasip etsin artık endiselenme nolur

Çok sevindim inan canım doğum yapmadogina inşaallah Allahın izniyle herşey güzel olacak Allah sağlıkla buyutmeni nasip etsin artık endiselenme nolur

Inşallah canim. Rabbim hepimizin dualarini kabul etsin. Cok sukur bebegim biraz zaman kazandirdi bize. Dogum yapinca da yazarim insallah guzel haberler veririm...

Arkadaslar bugun spinal anestezi ile sezeryan oldum Rabbime binlerce keez şukurler olsun bebegim iyi 2 kilogram dpgdu kuveze ihtiyc kalmadi simdi yanimda. Allahima hamd u senalar.... Allahim tum isteyenlere yasatsin bu xuyguyu

Arkadaslar bugun spinal anestezi ile sezeryan oldum Rabbime binlerce keez şukurler olsun bebegim iyi 2 kilogram dpgdu kuveze ihtiyc kalmadi simdi yanimda. Allahima hamd u senalar.... Allahim tum isteyenlere yasatsin bu xuyguyu
Kurban olduğum rabbim kokusundan ayrı koymasını canım çok sevindim maşallah size annesi kiymetkjnde hayırlı omurleriniz olsun duanda kızımı jnutma lohusasin duası geri çevrilmez derler gözün aydın olsun

Kurban olduğum rabbim kokusundan ayrı koymasını canım çok sevindim maşallah size annesi kiymetkjnde hayırlı omurleriniz olsun duanda kızımı jnutma lohusasin duası geri çevrilmez derler gözün aydın olsun
Canim bebegimin dogdugu gece kan şekerini olçtuler kan sekeri dusmus bu sebeple kuveze ihtiyacimiz oldu. Bulundugumuz hastanede kuvez kalmamis bebegimi ozel bir hastaneye gonderdiler. Simdi hala bebegim kuvezde. Sutumu sagip gonderiyorum insallah yavrumun kan sekeri normale doner. Bugun doktoruyla gorustum damardan kan sekerini duzenleyen bir serum veriyorlarmis bu serumu dun azaltmislar bebegimin kan sekeri biraz dusmus bu yuzden belli bir sure daha hastanede kalmasi gerekiyormus. Cok zor bir surec canim ya valla surekli aglamak geliyor. Yavrumun o tatli halleri aklima geliyor nasil özluyorum anlatamam. Yarin gormek icin gidecegiz esimle insaaAllahhh iyi haberler verir doktorlar. Ben senin bebegin icin dua edicem sen de bizim icin et ihtiyacimiz var...

Back
X