Preeklampsi !!!

Mylovebaby

Minik kuş...
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2021
463
147
53
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba

Gebeliğimin 37. Haftasındayım doktorum idrar ve kan testi istemişti bunları verdim bana enfeksiyon çıktığını söyledi ve protein kaçağı olduğunu bunun gebelik zehirlenmesi olabilceğini ve bebeği almak zorunda kalabileceğini söyledi o yüzden tekrar idrar testi vermemi ve ayrıyetende 24 saatlik idrar vermemi istedi yarın sonuçlar belli olacak ama ben hamileliğimin başından beri normal düşünüyordum ama galiba nasip olmayacak 37. Haftamdayım ve bebeğime bişey olurmu korkusu var ve çok tedirginim üzgünüm preeklampsi yaşayan varmı ve gebelik zehirlenmesinde bebeği sezeryan ile mi alıyorlar nasıl oluyor bunları merak ediyorum yardımcı olurmusunuz yaşayan kişiler varsa 😔

Anladığım kadarıyla idrarda albümin fazlalığı var
Ayaklarınız elleriniz filan şişti mi
37 hafta doğum yapmak için çok erken değil korkmayın bir şey olmaz.
Gebelik zehirlenmesi tansiyon yüksekliğinde tehlikeli hal alır diye biliyorum
Geçmiş olsun

Anladığım kadarıyla idrarda albümin fazlalığı var
Ayaklarınız elleriniz filan şişti mi
37 hafta doğum yapmak için çok erken değil korkmayın bir şey olmaz.
Gebelik zehirlenmesi tansiyon yüksekliğinde tehlikeli hal alır diye biliyorum
Geçmiş olsun
Erken değil ama bu hastalıkta bebeği sezeryan ile mi alıyorlar bunu biliyormusunuz? Merak ediyorum

Erken değil ama bu hastalıkta bebeği sezeryan ile mi alıyorlar bunu biliyormusunuz? Merak ediyorum
Canım 34 haftalık doğum yaptım,ikizler de 37 de doğdu
Ne yapalım önemli olan senin ve bebeğinin sağlığı
Durumlar müsaitse normal doğum yapılır değilse ne yapacaksın
Bana neden çemkirdin anlamadım
Ben sana yardımcı olmak istedim
Geçmiş olsun tekrar

Canım 34 haftalık doğum yaptım,ikizler de 37 de doğdu
Ne yapalım önemli olan senin ve bebeğinin sağlığı
Durumlar müsaitse normal doğum yapılır değilse ne yapacaksın
Bana neden çemkirdin anlamadım
Ben sana yardımcı olmak istedim
Geçmiş olsun tekrar
Ben size çemkirmedim ki sadece sordum siz yanlış anladınız teşekkürler bilgilendirmeniz için

sezeryan ile alınıyor evet bebeğinizin ciğerleri gelişmiş bir problem olmaz yani

Belirtiniz neydi?
Neden tahlil istedi doktorunuz?
4 kere idrar tahlili verdim hepsinde hep enfeksiyon çıktı ve protein kaçağı varmış öyle söyledi tansiyonumuda her gittiğimde baktırıyorum ama doktorum benden hep iki haftan sonra idrar ve kan ver bakalım diyordu bana bu zamana kadar bişey demedi şimdi daha dün de idrarda öyle çıktığını görünce bana gebelik zehirlenmesi olabilceğini söyledi bebeği alabilceğini söyledi kesin sonuç içinde 24 saatlik idrar toplamamı istedi yarın onun sonucuna göre karar verilecek

4 kere idrar tahlili verdim hepsinde hep enfeksiyon çıktı ve protein kaçağı varmış öyle söyledi tansiyonumuda her gittiğimde baktırıyorum ama doktorum benden hep iki haftan sonra idrar ve kan ver bakalım diyordu bana bu zamana kadar bişey demedi şimdi daha dün de idrarda öyle çıktığını görünce bana gebelik zehirlenmesi olabilceğini söyledi bebeği alabilceğini söyledi kesin sonuç içinde 24 saatlik idrar toplamamı istedi yarın onun sonucuna göre karar verilecek

Çok geçmiş olsun. Bebeğiniz zaten büyümüş. Kilosu da çok iyi. O yüzden sıkıntı olmayacaktır.
İdrar vermenizi rutin bir eylem olarak istedi anladığım kadarıyla. Yanma, ağrı, acıma gibi bir durum oldu da mı tahliller yapıldı onu öğrenmek istemiştim.
Demek ki biz anlamasak da vücudumuzda enfeksiyon olabiliyor.

Çok geçmiş olsun. Bebeğiniz zaten büyümüş. Kilosu da çok iyi. O yüzden sıkıntı olmayacaktır.
İdrar vermenizi rutin bir eylem olarak istedi anladığım kadarıyla. Yanma, ağrı, acıma gibi bir durum oldu da mı tahliller yapıldı onu öğrenmek istemiştim.
Demek ki biz anlamasak da vücudumuzda enfeksiyon olabiliyor.
Şimdi aklımda acaba sezeryan mı olacağım düşüncesi var buna kesinlik gelebilseydi rahatlayacağım ama belirsizlik insanı yoruyor. Yanma ağrı falan yoktu bende akıntı vardı ondan mı kaynaklı bilmiyorum ama akıntım için ilaç veriyordu kullandığımda geçiyordu geçti diye bıraktığım geri akıntım ve kaşıntım tekrar başlıyordu buda ona sebep mi yoksa başka bişey doktorum daha birşey söylemedi büyk ihtimalle yarın herşey belli olur diyr düşünüyorum

Ben iki gebeligimdede preeklampsi gecirdim ilkli 36 hafta normal doğum , ikincisi 25 hafta ağır ve erken preeklampsi olduğu için sezeryan olmustu... Doktorlar en uygunu ne ise onu yapar kendinizi strese sokmayın...

Kizlar Merhaba ben 33+3 günlük hamileyim ikiz gebelik 30. Haftadan beri elim ayağım şişiyor. Dün 24 saatlik idrar bekletip götürdüm hastaneye idrada 328 kusuratli protein kaçağı çıktı ama tansiyonum hep düşük şu son 2 gündür 12 düzeyinde seyrediyor bazen 9 a kadar düşüyor. Ama sırt ağrısı baş ağrısı mide bulantısı kusma oluyor doktorum tansiyonunu 5 gun boyunca ölç 14 'ün üstü çıkarsa acil gel dedi perşembe kontrolüm var o zamana kadar tansiyonumu ölçüp not alacağım kontrol edecekmiş ama o kadar çok odemim varki dizimi bile bükemiyorum. Benimle aynı durumda olan varmi bu ağrılar beni çok rahatsız ediyor helede sağ kaburganın altı ve sırtım başına gelen varmı yani tansiyon yükselmeden idrarda protein çıkınca gebelik zehirlenmesi oluyormu sizce son durumum ne olur bir bilen allah rızası için yazsın

Kizlar Merhaba ben 33+3 günlük hamileyim ikiz gebelik 30. Haftadan beri elim ayağım şişiyor. Dün 24 saatlik idrar bekletip götürdüm hastaneye idrada 328 kusuratli protein kaçağı çıktı ama tansiyonum hep düşük şu son 2 gündür 12 düzeyinde seyrediyor bazen 9 a kadar düşüyor. Ama sırt ağrısı baş ağrısı mide bulantısı kusma oluyor doktorum tansiyonunu 5 gun boyunca ölç 14 'ün üstü çıkarsa acil gel dedi perşembe kontrolüm var o zamana kadar tansiyonumu ölçüp not alacağım kontrol edecekmiş ama o kadar çok odemim varki dizimi bile bükemiyorum. Benimle aynı durumda olan varmi bu ağrılar beni çok rahatsız ediyor helede sağ kaburganın altı ve sırtım başına gelen varmı yani tansiyon yükselmeden idrarda protein çıkınca gebelik zehirlenmesi oluyormu sizce son durumum ne olur bir bilen allah rızası için yazsın
Tansiyonun düşük çıkması iyi bişey fakat elinizdeki tansiyon aleti ne kadar güvenilir onu da bir test edin, başka yerde de bi iki defa ölçtürseniz iyi olur. Protein kaçağı ve yoğun ödem genelde tansiyon yükselince başlıyor çünkü. İlk gebeliğimde geçirmiştim, devamlı takip altında olmak gerekiyor. Çok üzülmüştüm o dönemler ama ben üzüldükçe tansiyon daha beter fırladı o yüzden üzüntü ve panik tavsiye etmem. Bayağı ilerletmişsiniz gebeliği, doğsalar da yaşarlar zaten

Back
X