Premature Bebekler Prematur 30 haftalik

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

yasemin271991

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2017
65
-8
86
33
Iyi gunler. Benim gebelik zehirlenmesi yuzunden 30 haftalik 2 gunluk olan bebegimi sezeryanla almak zorunda kaldilar. Merak ettigim bazi sorularim var, malesef cok bi bilgiye ulasamiyorum, helebide Avrupada yasiyorsa insan hersey dahada zor oluyor.
Bebegim 10 gun kuvøzde kaldi 30+2 haftalik 1156 kg olarak dogdu. Cpap oksijene 15 gun verildi, ondan sonra burna takilan hava yolu ile verilen hafif oksijen veriliyor.
Bebegim simdi 34 haftalik oldu, beyin filmi temiz cikti, kilo hizli alsin diye sutune ekstra bi vitamin takviyesi protein felan veriliyor. Suanda kilosu 2 kg oldu.
Bide karin ustu yatirilmaktan kafasinin sekli cok køtu oldu gecermi? Ayni zamandada bi ayagi disa dogru dønuk duruyor. Benimle ayni problemleri yasiyan varmi. Rabbim sifa bekleyen tum herkese sifa versin, umuyorki guzel gunler gelecek ve bende bu tur sitelere girip cevap bekliyen tedirgin prematur annelere cevap verecem. Halada hastanedeyiz gøzetim altinda bebegim.

Cnm cok geçmiş olsun.sağlıkla büyüt inş.bebeğini.dr.un bebeğinin ayağı ıcın ne yorum yaptı bilmıorm ama bnmde bebeğim anne karnında susuz kaldığından tam bi tum tavuk gbi çıkmıştı ayakları kasılmştı dr.bna masajla açılacağını söylemşti ve bn o an ınanmamıştm ne kdr ağladm bi bilsen.şuan ıkı sne yerınde durmuo o ayaklar.başı ıcındd özel yastıklar var ewe gelınce 2saat bi tarafa döndurerk yatırırsn geçer.facete premature bebeğim büyüyor var bi orayıda ıncele ıstersen.

Cnm cok geçmiş olsun.sağlıkla büyüt inş.bebeğini.dr.un bebeğinin ayağı ıcın ne yorum yaptı bilmıorm ama bnmde bebeğim anne karnında susuz kaldığından tam bi tum tavuk gbi çıkmıştı ayakları kasılmştı dr.bna masajla açılacağını söylemşti ve bn o an ınanmamıştm ne kdr ağladm bi bilsen.şuan ıkı sne yerınde durmuo o ayaklar.başı ıcındd özel yastıklar var ewe gelınce 2saat bi tarafa döndurerk yatırırsn geçer.facete premature bebeğim büyüyor var bi orayıda ıncele ıstersen.

Sagol cok tskler. Kendiliginden gecer dedi gecmesse fysioterapiyle duzelir dedi. Bu arada cevapladigin icin cok tessekurler, bi nebzede olsa icime su serptin.Allah evladina hayirli guzel ømurler versin insAllah

Sagol cok tskler. Kendiliginden gecer dedi gecmesse fysioterapiyle duzelir dedi. Bu arada cevapladigin icin cok tessekurler, bi nebzede olsa icime su serptin.Allah evladina hayirli guzel ømurler versin insAllah
Ne demek,bi eve gelsınde inşallah herşe dhada ii olucak görürsn.hiç aklında kalmasn hemn hemn bütün premature bebekler ole.hatta oğlumn bi fotosu var görsen senınkıne ıı dersın.dha onların kemıklerı cıtr kılo alınca düzelio

Inşallah bebeğinize sağlıklı kavuşursunuz.
Allah hepimize şifa versin. Kusura bakma ben yardımcı olamıyacağım sana. Sadece dua edeceğim senin için. Ben 24 haftadayim ve bebeğim hiç kilo almıyor çok üzülütorum ama güçlü durmaya çalışıyorum. Duam sizinle olsun. İnşallah ben ve yavrumda sağ salim çıkarız bu yoldan allahın izniyle.

Gecmis olsun kafa seklinin bozulmasi konusunda endise etmeyin... benim bebegimde ayni sekilde idi.. suan gayet iyi kafasida iyi kendiside sukur... dua edin bol bol rabbim uardimcinz olsun cok zor bir surec gercekten

Ayagi yamuk diyorsun ya o buyudukce gecicek merak etme onemli bir sebep yoksa.
Kzimda ayni sekildeydi hatta biraz daha buyuyunce ayaklarinin ustune bastirdigimizda yana dogru basiyordu suan 10 ayligz duz sekilde basmaya basladi.
Kafa yapisini merak etmeyin o da duzeliyor zamanla.3 cocugumunda kafa yapisi duzeldi.
Hayirli saglikli uzun omurler evladinin olsun ins.

Back
X