- 14 Eylül 2021
- 2.305
- 1.434
- 63
Merhaba bende on gün önce 24. Haftada sezeryan doğum yaptım bebeğim kuvozde enfeksiyon u var PLT oranı çok düşük kan veriyorlar sizin bebeginizde de enfeksiyon var mıydı kan verildi miBenim ilaclar agir sütümden gecebilecek enfeksiyon değerlerimde yüksek. Taburcu olunca siz hastaneden daha iyi beslersiniz. Çünkü orada prosedür uygulaması var 3 saatte bir gibi. Ben 1.5 2 saatte bir besliyorum kızımda acıkıyor. Kilo 2 yi geçtiyse takılmayin. Tum sağlık problemi bittiyse gerisi boş. Taburcu edilirken her detayi öğrenin çekinmeyin.
Normal olan şeyler benim bebeğime de kan takviyesi yapılıyordu enfeksiyon ara ara oluyodu kaç gram doğdu bebeğiniz Rabbim şifa versinMerhaba bende on gün önce 24. Haftada sezeryan doğum yaptım bebeğim kuvozde enfeksiyon u var PLT oranı çok düşük kan veriyorlar sizin bebeginizde de enfeksiyon var mıydı kan verildi mi
Allah razı olsun bebeğim taburcu edildi çok şükür ki ins bundan sonra ki süreci de ben Allah'ın izniyle güzel bir şekilde yürütürüm.Söyle soyleyim öncelikle kızımın oksijenden ayrılıp kendine başına nefes alması uzun sürdü. Kendi başına tolera edince bu sefer beslenme emme uzerine çalıştılar. Yaklaşık 1 haftalik sure sonunda istekli olduğu için biberonla beslendi. Bende gittim besledim. Cok surmedi beslenme baslarsa az zaman beklersiniz. Ayrica 95 gun hergun hastanede 5 dk gorebilmek icin 1 saatlik yolu gittik geldik. Bebek eğer tum ihtiyaçlarını kendi yapabilirse 2500 kg civari taburcu ediliyor. Bizimki 2460 ile taburcu oldu. Bende ağır tansiyon ilaclari kullanıyorum anne sütü veremedim. Onun yerine aptamil pda prematüre bebek maması ile 3500 kg oluncada sma comford ile devam ettik. Suan 3900 oldu. Aptamil inanılmaz gaz sanci yapti. Soracağıniz her ne olursa ben burdayım.
590 gram doğu 540 düştü simdi 600 gram doktorlar hep kritik dediği için korkuyorumNormal olan şeyler benim bebeğime de kan takviyesi yapılıyordu enfeksiyon ara ara oluyodu kaç gram doğdu bebeğiniz Rabbim şifa versin
Allah bebeğine şifa sana sabır dirayet güç kuvvet versin 1 hafta olmadı bebeğim eve geleli 67 gün kuvezde kaldı seni çok iyi anlıyorum çok zor süreç ama emin ol bitiyor bol bol dua et tıp çok gelişti ki bak kilo da almış inşallah daha da fazla alacak kaç gündür kuvezde peki. Bide niçin kritik diyorlar genel de erken doğan bebeklerin hepsi kritik durumda olur zatn ayrıca cihaza mi bağlı oksijen desteği mi alıyor.aklinda ne varsa sorabilirsin590 gram doğu 540 düştü simdi 600 gram doktorlar hep kritik dediği için korkuyorum
11. Günü bugün ilk doğduğunda tansiyon u düşüktü ve entubeydi nefes alamıyor kendi kendine o yüzden solunum cihazına bağlı ilk doğduğunda iki gün onun için çok kritik dendi tansiyon u şuan normal hafta sonu solunum cihazıni çıkarmışlar ama yine nefes alamamış tek başına tekrar takmışlar enfeksiyon u var PLT oranı düşük ilk hafta antibiyotik veriyorlar di ve kan takviyesi iki gün önce CRP testi yapılmış 74 çıkmış sonuc o yüzden tekrar antibiyotik veriyorlar tekrardan kan veriyorlar o yüzden enfeksiyon çıktığı için kritik dedi kanama olabilir diyeAllah bebeğine şifa sana sabır dirayet güç kuvvet versin 1 hafta olmadı bebeğim eve geleli 67 gün kuvezde kaldı seni çok iyi anlıyorum çok zor süreç ama emin ol bitiyor bol bol dua et tıp çok gelişti ki bak kilo da almış inşallah daha da fazla alacak kaç gündür kuvezde peki. Bide niçin kritik diyorlar genel de erken doğan bebeklerin hepsi kritik durumda olur zatn ayrıca cihaza mi bağlı oksijen desteği mi alıyor.aklinda ne varsa sorabilirsin
Bu enfeksiyon geçiyor mu kan takviyesi yle siz de de oldu muAllah bebeğine şifa sana sabır dirayet güç kuvvet versin 1 hafta olmadı bebeğim eve geleli 67 gün kuvezde kaldı seni çok iyi anlıyorum çok zor süreç ama emin ol bitiyor bol bol dua et tıp çok gelişti ki bak kilo da almış inşallah daha da fazla alacak kaç gündür kuvezde peki. Bide niçin kritik diyorlar genel de erken doğan bebeklerin hepsi kritik durumda olur zatn ayrıca cihaza mi bağlı oksijen desteği mi alıyor.aklinda ne varsa sorabilirsin
Tabi ki geçiyor kan takviyesi de ara ara yapıyorlardi.Bu enfeksiyon geçiyor mu kan takviyesi yle siz de de oldu mu
Gerçekten sabah öyle kötüydüm ki süt sagdim ağladım süt sagdim ağladım oturup oğluma mektup yazdım insan öyle çok özlüyor ki soyledikleriniz içimi ferajlatti rabbim yavrunuzu size bağışlasın benim yavrumada şifa versin tez zamanda çıksın kimseyi çocuğuyla sinamasinTabi ki geçiyor kan takviyesi de ara ara yapıyorlardi.
Canım benim bunlar normal şeyler ben her gittiğimde bebeğimde damar yolu açılmıştı ya serum veriliyordu ya antibiyotik veriliyordu kan alınıp (tahlil için ) tekrardan kan yüklemesi yapılıyordu yani taburcu olmaya yakın bunlar oluyordu sana öyle diyim eşime beyni ile alakalı olumsuz şeyler demişler eşim benden saklamış hatta ama çok şükür temiz çıkmış .bizim bebek de ara ara solunum cihazına bağlanıyordu daha sonra kuvez içi oksijen zaten her zaman vardı ama kötü olunca fanus içi oksijen veriliyordu ki kilosu 1700 olunca oksijen den kurtulamayinca oksijen tedavisine başlandı yani her gün gidip görür durumunu sorardım bazen kilo alımı iyi bazen verirdi bazı günler hiç almazdı bu saydıklarımin hepsini yaşadım ve bütün prematüre bebekler yaşıyor emin ol .bizim doktor da her an bir komplikasyon gelişebilir diyordu.sen her gün fırsatın varsa git gör bebeğini dualar okuyup üfle inşallah Allah'ın izniyle iyi olacak yavrum11. Günü bugün ilk doğduğunda tansiyon u düşüktü ve entubeydi nefes alamıyor kendi kendine o yüzden solunum cihazına bağlı ilk doğduğunda iki gün onun için çok kritik dendi tansiyon u şuan normal hafta sonu solunum cihazıni çıkarmışlar ama yine nefes alamamış tek başına tekrar takmışlar enfeksiyon u var PLT oranı düşük ilk hafta antibiyotik veriyorlar di ve kan takviyesi iki gün önce CRP testi yapılmış 74 çıkmış sonuc o yüzden tekrar antibiyotik veriyorlar tekrardan kan veriyorlar o yüzden enfeksiyon çıktığı için kritik dedi kanama olabilir diye
Canım ya takma diyecem üzülme diyecm insanın elinde değil annesin zaten sen ağlarsın sen üzülürsün ama içini ferah tutmaya çalış bol bol süt sağ bebeğin evine geldikten sonra da ona verirsn genelde biberona bağımlı oluyorlar diyim sanaGerçekten sabah öyle kötüydüm ki süt sagdim ağladım süt sagdim ağladım oturup oğluma mektup yazdım insan öyle çok özlüyor ki soyledikleriniz içimi ferajlatti rabbim yavrunuzu size bağışlasın benim yavrumada şifa versin tez zamanda çıksın kimseyi çocuğuyla sinamasin
Canım ya takma diyecem üzülme diyecm insanın elinde değil annesin zaten sen ağlarsın sen üzülürsün ama içini ferah tutmaya çalış bol bol süt sağ bebeğin evine geldikten sonra da ona verirsn genelde biberona bağımlı oluyorlar diyim sanabizim yeni doğanda 23 haftalık olup taburcu olan bebekler varmış sağ saglim karnından çıktı ya 11 gündür mücadele ediyor insallah iyi olacaktır.sutune dualar oku benim her kelimem oğluma duaydi her an ağzımda ona dua ederdim Allah büyük çok zor ama buda bizim imtihan beterin beteri var erken doğumlar maalesef ki çok artmış sanırım sizin de ilk çocuk öyle olunca insan daha fazla mi etkileniyor bilemiyorum ama hayatımın sınavını verdim ben de bu süreçte su ands yanımda maaşlaah hep ağlıyor hazırlıkli ol prematüre bebekler çok yaramaz oluyor hep kucağımda olmak istiyor dualarım seninle ve kuvezde olan tüm bebeklerimize Allah annelerine babalarına sabırlar bebislerimize şifalar versin inşallah sende lütfen canını sıkma sonunu düşün inşallah güzel günler yakında
11. Günü bugün ilk doğduğunda tansiyon u düşüktü ve entubeydi nefes alamıyor kendi kendine o yüzden solunum cihazına bağlı ilk doğduğunda iki gün onun için çok kritik dendi tansiyon u şuan normal hafta sonu solunum cihazıni çıkarmışlar ama yine nefes alamamış tek başına tekrar takmışlar enfeksiyon u var PLT oranı düşük ilk hafta antibiyotik veriyorlar di ve kan takviyesi iki gün önce CRP testi yapılmış 74 çıkmış sonuc o yüzden tekrar antibiyotik veriyorlar tekrardan kan veriyorlar o yüzden enfeksiyon çıktığı için kritik dedi kanama olabilir diye
Rabbim en kısa zamanda onu evinize getirmeyi nasip etsin ki gelecek de inşallahMerhaba bende 31+6 haftalık doğum yaptım 1750 gr doğdu sonra ödemden kilo kaybetti 1640 grama düştü şu an 33haftayı yeni bitirdik ve 1760 gr oldu yani doğum kilosuna yeni ulaştı 14 günde, benim de içime dert oldu, acaba yavaş mı kilo alıyor. Birde 2 gündür aynı kiloda yani 1760 da. Emmeye yeni geçtik biraz zor emiyor çabuk yoruluyor ve hemen uyuyor o yüzden günde bir defa emziriyorum geri kalan zamanlarda sonda ile besliyorlar. Sizde De böyle aynı kiloda kaldığı oldu mu hiç böyle 2 gün falan hiç kilo almadığı oldu mu. Birde emmeye ilk başlama süreciniz nasıl gelişti deneyimlerinizi aktarır mısınız moral olarak biraz düştüm.
Ya teşekkür ederim inşallah eve çıkacağımız günler gelsin istiyorum Bir yandan bir yandan da sağlıkla çıksın diyorum. Bu ara yeni emmeye geçtik 2 gün oldu ama toplasanız 10 dk yı bulmaz emdiği süre, bu ara kilo alması durdu bende ona takıldım işte inşallah emme gücü biraz olsa aslında daha iyi olacak ama, sağlığı yerinde olsun da hepsi sırayla gelir inşallahRabbim en kısa zamanda onu evinize getirmeyi nasip etsin ki gelecek de inşallahben her sabah hastaneyi arardım uyanır uyanmaz kiloyu bend çok takardim doktorum kızardı hatta bazen 10 gram alırdı bazen verirdi bazen hiç almazdı üst üste almadığı günler olurdu 10 gram aldı mı sevinirdm hatta hiç üzülmeyin orda zaten pek iyi beslenemiolar ki prosedür gereği 2 saatte bir artık ne kadar süt iciyolarsa ben evde zorla bazen iciriom .ayrıca şunu diyim biberon ile emmeye geçtiği vakitlerde kilo alımı çok az oluyor haberiniz olsn çünkü onlara zor geliyor emmek dediğim gibi yorulunca bırakıyorlar hemşireler hiç moralinizi bozmayın.benim oğlum 2040 kg ben eve getirdim ilk günler hatırlıyorum biberon ile veriyordum hafif morarma oluyordu artk kilo aldıkça emme refleksi daha iyi gelişecek.zaten eve geldiğinde daha hızlı kilo alacaktır buna emin olabilirsiniz yeter ki sağlığı yerinde olsun kiloyu hiç takmayın bende takardim ama bosaymis
Gelir gelir merak etme hiç endise etme taburcu olana kadar da kilo alımı az olabilir benim bebiş de sonlara doğru ilk günlerde oranla daha az kilo alıyordu.her gün gidip emzirin benim ki alışmış biberona hala göğüs ucumu tutmuyor anca silikon uçla onunla da emzirmek istemiyorum.bu arada eve gelirse benim yaptığım hatayı yapmayın emzirin daha sonra sağım yapın takii bebek tam olarak emip butun sütünüzü boşaltana kadar benim sütüm azaldı o şekilde yapmadığım içinYa teşekkür ederim inşallah eve çıkacağımız günler gelsin istiyorum Bir yandan bir yandan da sağlıkla çıksın diyorum. Bu ara yeni emmeye geçtik 2 gün oldu ama toplasanız 10 dk yı bulmaz emdiği süre, bu ara kilo alması durdu bende ona takıldım işte inşallah emme gücü biraz olsa aslında daha iyi olacak ama, sağlığı yerinde olsun da hepsi sırayla gelir inşallah
Maalesef öyle ama sonda dan ne kadar çabuk kurtulsa o kadar iyi çünkü rahatsız oluyorlar yani bizim bebek rahatsız oluyordu eliyle çekiyordu hatta .kaç gündür bebeğiniz kuvezde umarım en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde çıkar size tavsiyem bu günlerde bol bol uyuyunYa evet şimdi o ortamın şartları da kolay değil ki başta sondayla besliyorlar biraz ilerleme sonrasında biberon sonra emme arada emme refleksi gelişsin diye emzik veriliyor. Açıkcası artık sağlıkla kilo alsın da diyorum bakalım zamanla oturur inşallah düzenimiz ama dediğinizi uygulayacağım hayırlısı ile sağlıkla eve çıkalım da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?