Premature Bebekler Prematüre annelerin psikolojik durumu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba anneler;
ben mayıs annesi olacaktım ama gebelik tansiyonu yüzünden mart annesi oluverdim bi anda. bebeğim 32 haftalık 1500 gr doğdu, 10 gün küvezde kaldı 15 günün sonunda çıktık hastaneden şimdi küçüklüğü dışında bi sorunumuz yok çok şükür. ama bende sürekli bi ağlama başladı bi türlü durduramıyorum herşeye ağlıyorum. bebeğim iyi ben iyileştim diye sevineceğim yerde sürekli ağlıyorum. benim gibi olan var mı aranızda?

çok doğal yaşadıklarının bir sonucu.benim kızım da 32 haftalık doğdu 36 gün kaldı hastanede.ben odama girip gizli gizli ağlıyordum çünkü nasihatlerden bıkıp usanmıştım.bırakın da ne hissediyorsam onu yaşayayım diye bağırmak geliyordu içimden.stresten üzüntüden yüzümde vücudumda bir sürü sivilce çıkmıştı.şimdi bebeğim yanımda ama hala o günler aklıma gelince yine ağlıyorum.

çok doğal yaşadıklarının bir sonucu.benim kızım da 32 haftalık doğdu 36 gün kaldı hastanede.ben odama girip gizli gizli ağlıyordum çünkü nasihatlerden bıkıp usanmıştım.bırakın da ne hissediyorsam onu yaşayayım diye bağırmak geliyordu içimden.stresten üzüntüden yüzümde vücudumda bir sürü sivilce çıkmıştı.şimdi bebeğim yanımda ama hala o günler aklıma gelince yine ağlıyorum.

benimde o dönem üzülmeme izin vermediler, şimdi acısını çekiyorum. bi kere eşime bağırdım niye üzülmeme ağlamama izin vermiyorsunuz o benim çocuğum tabi üzülcem diye. millet vırvır konuşşur kimsenin bişeyden anladığı yok.

dün hastaneye gittik acile küvezde bebek getirdiler başladım ağlamaya artık küvezde bebek görünce dayanamıyorum

benimde o dönem üzülmeme izin vermediler, şimdi acısını çekiyorum. bi kere eşime bağırdım niye üzülmeme ağlamama izin vermiyorsunuz o benim çocuğum tabi üzülcem diye. millet vırvır konuşşur kimsenin bişeyden anladığı yok.

dün hastaneye gittik acile küvezde bebek getirdiler başladım ağlamaya artık küvezde bebek görünce dayanamıyorum

insanlar çok acımasız ve düşüncesiz.memleketten uzakta yaşıyorum doğum yaptığımı duyan arıyor.teselli cümleleri de aynen şu:Korkma sen yaşar o (çocuğun ölebilir demeye getiriyor). bizim filancanında erken doğdu çocuğu yaşadı.(bana ne falancadan filancadan) daha bebeğimi görememişim kucağıma alamamışım sordukları soru:eee nasılmış annelik? hepsi sinir bozucu daha bir sürü şey.artık telefonlarımı açmıyordum. halbuki yapacakları tek şey bizleri rahat bırakmak senin ve bebeğin için dua ediyorum demek.

insanlar çok acımasız ve düşüncesiz.memleketten uzakta yaşıyorum doğum yaptığımı duyan arıyor.teselli cümleleri de aynen şu:Korkma sen yaşar o (çocuğun ölebilir demeye getiriyor). bizim filancanında erken doğdu çocuğu yaşadı.(bana ne falancadan filancadan) daha bebeğimi görememişim kucağıma alamamışım sordukları soru:eee nasılmış annelik? hepsi sinir bozucu daha bir sürü şey.artık telefonlarımı açmıyordum. halbuki yapacakları tek şey bizleri rahat bırakmak senin ve bebeğin için dua ediyorum demek.

bende telefonu açmadım bi süre, hadi uzaktakiler neysede insanı yakınlarıda anlamıyo. bana üzülme niye üzülüyosun diyenler 2 dakka sonra çocuğu öksürüyo diye ağlıyo yanımda yada kreş bulamadım diye 2 haftadır uyuyamamış dert yanıyo falan

biriside vardı beni hastaneye giderkern görünce ayy fena oluyorum seni görünce derdi

Son düzenleme:
Yaşadığınız sorun çok normal aynı duyguları şu an eşim yaşıyor söylediğim her söz ona batıyor alıngan ve çok hassas insan haline geldi tepki vermiyorum mümkün olduğunca alttan alıyorum,ama bebekler ile birlikte vakit geçirirken çok farklı insan haline geliyor, oda üçüncü denemede hamile kaldı üstüne üstlük ağır bir düşük tehlikesi yaşadı Semiha Şakir Kadın doğum hastanesinde düşük engellendi,üstüne üstlük ikiz olduğu ortaya çıktı bebişler çok dirençli imiş ki 34 haftalık doğöalarına karşın hayata sımsıkı sarıldılar.İçinizi ferah tutun anneliğin o hazzını yaşayın. Baba ile anne arasında Everest ile Çamlıca tepesi kadar fark var.

selam

arkadaşlar erken doğum yapmış ve prematüre bebekler sahipi olarak ben üzerimdeki sinir halini atlatamıyorum.Ne kadar da olumlu düşünsem kendimi artık tanıyamaz hale geldim.Bebeklerim iyi, problemsiz devam ediyorum.Annem büyük yardımcım fakat yaşadıklarımdan mı ne mutluyum ve mutsuzum, hayalimde kurduğum gibi gelişmedi kendiliğinden bebek sahipi olmamam tüp bebek yöntemiyle olmam 3 denemde aldığım ilaçlardan mı, erken doğumdan mı yaşadığım prematüra ( kuvez ) döneminde hep olumlu düşünmeye zorlamaktan kendimi sıkmam mı, annesütü bile veremeyişinden mı, herkesin bana akıl vermesinde mi( ben bir şey bilmiyormuşum gibi çevreden şöyle yap , bak böyle yaptığın içi gibi) bir arkadaşımın dediği gibi sıkıntılı dönemin bende bıraktığı izler mi .?Sizler de benim gibi misiniz sinir hali, kontrolden çıkış üzerine alınma falan .Yardımınıza ihtiyaçım var .normal mı yaşadığım durum?

bende telefonu açmadım bi süre, hadi uzaktakiler neysede insanı yakınlarıda anlamıyo. bana üzülme niye üzülüyosun diyenler 2 dakka sonra çocuğu öksürüyo diye ağlıyo yanımda yada kreş bulamadım diye 2 haftadır uyuyamamış dert yanıyo falan

biriside vardı beni hastaneye giderkern görünce ayy fena oluyorum seni görünce derdi

offffffffffffffffffffffff!!!! bı benım etrafımda boyle catlaklar var sanıyordum, tek ben degılmısım demek..kendımı uzaylı gıbı hıssetmeye baslamıstım..ne var ıste yasıyor daha ne ıstıyorsun dıye bıdı bıdı yapıp ahkam kesen cok bılmış şeyler, bebeklerımın rop muayenesı var, kolık oldular ustune bır de , uzuluyorum stres yapıyorum dıye ıcımı dokerken benı nankçörlükle suclayıp ; kendı cocuklarının totosunda boncuk arıyorlar.en ufak seyden hastane yollarına düşüp ; dünya baslarına yıkılmıs tavırları takınıyorlar...herkesın acısı kendıne kardesım, sen bılıyomusun benım ne cektıgımı? o küvözdeki mınııck damla kadar bebekleri görüp görüp ınsanın psıkolojısının yerınde olmasını nasıl beklersın? hem delı gıbı gormek ısteyıp hem de kablolara dolanmıs mınııck bebklerı kendı canını, cam arkasından 2 dakıka musadeyle gormek nedır bılır mısın? senın coocugun yan odada yatarken bızımkı gunlerce yogun bakımlarda caresız kaldı.bırak bana tesellı vermeyı, ustune bı de zoruma gıden laflar edıoyosun!!! herkesın evladı kıymetlı.anlayıs yok anlayan yok...ben sınır oldum etrafımdakılere...ozellıkle de yasar o buyur gıder dıyen gerı......lılara! anlayıssız kayınvalıde kayınbaba, arkadas , es dost herkese! o kadar sınırlı oldum kı anlatamm..ben de erken dogum kuvoz bebek lafları duyunca kendımden gecıyorum...:( kabus gıbı hersey....annelıgımın de bebklerımın de tadını cıkaramadım..kabus gıbı bı hamılleık ve ev 7 bucuk aylık ev hapsının ardından zor bır sezeryan sonrası, ve kuvozdekı 16 gunluk maceramızın ardından kımse bana bılmişlik taslayamaz...kımsenın hakkı yok...tesellı de ıstemıyorum yarama basmasın kımse yeter...

Sevgili prematüre bebek annesi merhaba,

2011 Aralıkta ani bir sancıyla ne oldugunu anlamadan normal dogumla bebegımı dunyaya getirdim, 27+5'te 1170 gr. 69 gun yogun bakımda kaldık.. yasadıklarımı buraya yazmam mumkun değil. Seni çok iyi nlayabiliyorum yasadıgın psıkolojı tamamen normal.

Simdi bizlerin hissettiklerini daha fazla kişi duysun ve birbirimize destek olalım amacıyla bır blog yazmaya basladım. belki orada yazdıklarımı okursan sana da bır nebze olsun umut verir, yol gösterir.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Bunun dısında gecen hafta konuk yazar olarak alternatif annede minik Sarpımıın son geçirdiği şaşılık operasyonu ile ilgili bir yazım yayınlandı. Dlersenız ona da bır göz atabılırsınız.

Küçük Sarp’ımızın şaşılık ameliyatı | Alternatif Anne

selam

arkadaşlar erken doğum yapmış ve prematüre bebekler sahipi olarak ben üzerimdeki sinir halini atlatamıyorum.Ne kadar da olumlu düşünsem kendimi artık tanıyamaz hale geldim.Bebeklerim iyi, problemsiz devam ediyorum.Annem büyük yardımcım fakat yaşadıklarımdan mı ne mutluyum ve mutsuzum, hayalimde kurduğum gibi gelişmedi kendiliğinden bebek sahipi olmamam tüp bebek yöntemiyle olmam 3 denemde aldığım ilaçlardan mı, erken doğumdan mı yaşadığım prematüra ( kuvez ) döneminde hep olumlu düşünmeye zorlamaktan kendimi sıkmam mı, annesütü bile veremeyişinden mı, herkesin bana akıl vermesinde mi( ben bir şey bilmiyormuşum gibi çevreden şöyle yap , bak böyle yaptığın içi gibi) bir arkadaşımın dediği gibi sıkıntılı dönemin bende bıraktığı izler mi .?Sizler de benim gibi misiniz sinir hali, kontrolden çıkış üzerine alınma falan .Yardımınıza ihtiyaçım var .normal mı yaşadığım durum?

merhaba prematüre anneleri benimde 1kg doğdu kızım ve sonucunda yoğun bakım, rop muayeneleri, gelişim noroloji ve bitmek bilmeyen muayenelerin sonunda 4 yaşındayız çok şükür, bizde eve ilk geldiğimizde endişe içindeydim bu minicik bebeğe nasıl bakarım diye ağlamalarım tutuyordu, sağlıkları yerinde olsunlarda hepsi geçiyor, yaşıtlarını yakalıyorlar hiç endişe etmeyin bizler özel çocukların özel anneleriyiz çok zorlukları aşıyoruz ve daha küçücükken bebeğimizle ayrılık yaşıyoruz bundan sonra Allah ayırmasın yavrularımızı bizden

Sevgili prematüre bebek annesi merhaba,

2011 Aralıkta ani bir sancıyla ne oldugunu anlamadan normal dogumla bebegımı dunyaya getirdim, 27+5'te 1170 gr. 69 gun yogun bakımda kaldık.. yasadıklarımı buraya yazmam mumkun değil. Seni çok iyi nlayabiliyorum yasadıgın psıkolojı tamamen normal.

Simdi bizlerin hissettiklerini daha fazla kişi duysun ve birbirimize destek olalım amacıyla bır blog yazmaya basladım. belki orada yazdıklarımı okursan sana da bır nebze olsun umut verir, yol gösterir.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Bunun dısında gecen hafta konuk yazar olarak alternatif annede minik Sarpımıın son geçirdiği şaşılık operasyonu ile ilgili bir yazım yayınlandı. Dlersenız ona da bır göz atabılırsınız.

Küçük Sarp’ımızın şaşılık ameliyatı | Alternatif Anne

blogunuzu takip ediyorum kızım küvözdeyken de bolca faydalanmıştım.emeğin için teşekkürler

merhaba prematüre anneleri benimde 1kg doğdu kızım ve sonucunda yoğun bakım, rop muayeneleri, gelişim noroloji ve bitmek bilmeyen muayenelerin sonunda 4 yaşındayız çok şükür, bizde eve ilk geldiğimizde endişe içindeydim bu minicik bebeğe nasıl bakarım diye ağlamalarım tutuyordu, sağlıkları yerinde olsunlarda hepsi geçiyor, yaşıtlarını yakalıyorlar hiç endişe etmeyin bizler özel çocukların özel anneleriyiz çok zorlukları aşıyoruz ve daha küçücükken bebeğimizle ayrılık yaşıyoruz bundan sonra Allah ayırmasın yavrularımızı bizden[/QUO

bir şey sorabilir miyim?benim kızım henüz düzeltilmiş 3 aylık.prematüre bebeklerin bağışıklığı zayıf olur hep hasta olurlar diye bir yerde okumuştum doğru mu bu?bir de hiperaktivite prematürelerde daha çok görülüyormuş sizin bebiş ne alemde?korkuyorum benimkinin kolu bacağı şimdiden kıpır kıpır çünkü

şimdi düzeltilmiş kaç aylık, makineden ne zaman çıkarmış

Çok şükür bebeğim günden güne iyileşiyor, önceleri 1 saat kadar makina dışında kalırken şu an 6 saat makinadan ayrı durabiliyor, artık kafasını tutabiliyor yavaş yavaş kaldırabiliyor, 17 aylık ama tabi gelişimi geriden geliyor yavaş yavaş çıkacak inşallah makinadan dualarınızı bekliyorum arkadaşlar.

'Prematüre anneleri çok özeldir' diye söze başlamak istiyorum.Benim yeğenimde 6,5 aylık doğdu,tabiki ablamın hissettiği kadar hissedemem ama doğumundan şuana kadar özenle kendisi ile ilgilendim..Doktorun dediklerini uyguladık özellikle işitme duyularıyla ilgili hiçbir testini aksatmayın.
Biz yeğenimle bol bol konuştuk,her konuda..Ağladığında şarkı dinlettik.Gelişimi hep geriden gelsede buna aldırış etmeden biz yaşıtlarıyla aynı oranda besin verdik.Kilosu zayıf olabilir sakın üzülmeyin sağlıklıysa kilosu önemli değil.
Prematüre bebekler çok akıllı oluyor yanlız,yeğenim 2 yaşında kız.Gelişimi geriden gelmesine rağmen çok zeki bir çocuk.

Prematüre annesi olmak nasıl bişeydir en iyi yaşayan bilir. Hani derler ya damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diye.aynen öyle. Bu psikoloji öyle kötüdür ki.heran kötü bir haber alacaksın sıkıntısı ile beklemek.uykusuzluk yorgunlukm.heleki kalp yorgunluğu. Sezayanlı ve lohusalığı hastanede çıkmış biri olarak hastane ortamı zaten çok kötü. Ben eşime en son benide psikiyatri servisine yatır çok kötüyüm demiştim. Ve hastaneden taburcu olduğumuz gün evimize dahi gidemeden ankaraya göz ameliyatına gidişimiz.sonrasındaki sağlık sorunları.inanın saçlarım beyazladı.içim daraldı daha yazamayacağım

Üstünden 4 sene geçmesine rağmen hala tüylerimi ürperten,bazen derin düşüncelere dalmama sebep olan o günler çok soğuktu...öylesine soğuktu ki bebeğimin sıcaklığından başka hiçbirşey beni ısıtmamıştı.4 Seneye bir sürü hastane macerası kocaman 2 ameliyat ve bol bol üzüntülü günler sığdı. Sözcüklere bile dökülemeyen o anları yalnızca ve yalnızca sizin gibi olan anneler anlar. Diğerleri seni anlıyorum diye başladığı her cümlede size sadece nasihatler vermeye çalışır...4 senenin özeti böyle şu anda herşey çok güzel ama hala içimde sızısı vardır:(((

32 haftalık sıkıntılı bir doğumdan sonra bebegim 1 hafta küvozde kaldi , dogumdan hemen sonra ayaga kalktım bebegim orada tek basına yatarken minicik ellerinde ayakklarinda kablolar igneler varken yatmayi icime sindiremedim 😭 evimize geldik sonunda ama bende oyle bir sinir herseye kizar oldum aglar oldum esim izin alip gelmisti 18 gun kaldi yanimda o sure boyunca surekli kavga ettik dusuncesiz davranislari onu yap bunu yap diye surekli birseyler soylemesi cildirtti beni resmen. Bugun dogum yapali 27 gun oldu halen sinirli ve herseye aglayan biriyim ne zman gecicek :(

Benim bebeğim 34 haftalık doğdu. 1700gr 40cm doğdu. 15 gün küvezde kaldı. Şuan 19 aylık. Motor gelişimi çok şükür iyi. Tek sorunumuz kilo. 8100 Boyuda fena uzamadı. 78cm. Forumdaki paylaşımları okuyunca halime şükrettim. Prematüre bebek annesi olmak çok zor. Sadece yaşayan anlar. Başka kimse anlayamaz. Çok şükür benim etrafımda bana destek çıkan çok insan var. Ona rağmen ömrümden ömür gitti.

merhabalar. ben de 32.haftada kızımı dünyaya getirdim. 27.haftadan itibaren amniyon sıvısında azalma vardı, ve her an doğum riski ile günlerimizi geçirdik. 8 gün kuvözde kaldı, artık evde bizimle beraber. Bu gün 25.günü. Elimden geldiğince normal davranmaya çalışsam da, eve bebeksiz gelmek, hastaneden kopamamak, sürekli korku ve endişe içinde olmak, doğum gibi güzel haberi tam anlamıyla paylaşamamak, bebek eve geldikten sonra evde de özenli bakım gerektirdiği için ziyaretçi kabul edememek, çok küçük olduğu için dokunamamak, gece boyu nefes alması için nöbette olmak, bin bir türlü nasihat dinlemek.... gerçekten hiç kolay değil. çok şükür ve allah nazarlardan saklasın; yine de bir düzen oturtmaya çalışıyoruz ama prematüreler hiç de zamanında gelmiş bebekler gibi değil, ve çoğu kişi de bunu anlamıyor aman nolcak doğmuş işte diyor.

Merhaba arkadaşlar,

27+5'te doğum yapan bir anne olarak yasadıklarımı blogumda paylasmaya devam edıyorum

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?: Spastisite ve Botoks

Merhaba

Benim bebeğimde 29 haftalık doğdu şuan 12 aylık olduk fakat hala oturamıyoruz.Çocuk norolojisi 2 sebepten olabilir ya günü eksik oduğu için yada beyin felci geçirdiği için dedi.Fizik tedaviye yönlendirdi bizi sizdede böyle bir sorun oldumu yazarsanız sevinirim.

Back
X