Premature Bebekler Prematüre annelerin psikolojik durumu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bende 30 haftalik 27 ye uyumlu erken dogum yaptim..1 kilo dogdu kuzum..yarin dort haftalik oluyoruz.Ve cok zor gunler geciriyoruz... iyiye giderken birden hersey altust olabiliyor... tek yapabildigimiz bol bol dua etmek... dua ettikce agladikca icimdeki zehirleri bosaltiyorum rahatliyorum... bol bol dua edelim rabbim hepimizin yardimcisi olsun...

Bende premature bebek annesiyim üç yasimizi tsmamliyoruz hayirlisiyla o gunlerden eser kalmiyo biraz sabir moral lazim tek miras yerinde duramama ve hiperaktiflik cin oluyo bunlar cin.Rabbim herkesin yardimcisi olsun insaallah

benim premde tam bir afet sabahın 6 sı oldu enerji patlaması yaşamaktan uyuyamıyor.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Merhaba anneler benim bebeğim de prematüre gebelik zehirlenmesi nedeniyle 35+4 te gelişim gerliği var olduğu için 32 haftalık gibi doğdu. 1740 gr 42 cm 11 gün yoğun bakımda kaldı 2050 gr oldu ve çıkardılar 3-4 saatte bir besledim anne sütü+prematil verdim 6 gün sonra kontrole gittik 2060 gr olmuş sağlığı iyi elhamdülillah ama hiç kilo almamış doktor haftaya yine gelin dedi sadece kilosuna bakarız eğer kilo aldıysa eve gidersiniz dedi bu da ne demek şimdi tekrar yatırırlar mı? çok kötüyüm yardım edin nasıl kilo alır bebeğim ne yapmam lazım???

Arkadaşlar İzmir şifa hastanesinde 21 mart günü 29 haftalık 930 gr. sezeryan doğum yaptım ama bebeğim 26 haftalık özellikleri gösteriyordu. 8 gündür kuvezde ve durumu hala kritik. idrar çıkışı yotu düne kadar diyaliz uygulamışlar dün sadece 10 cc idrar yapmış bugün yine yok. kaka da çok ama çok minik yapmış dün bugün yine yok. vücudu ödem yapmış tabi idrar yapamadığı için. böyle kuvezde böbreklerle bağırsaklarla ilgili problem yaşayan var mıydı? Günlerdir ağlıyorum. Rabbim onu bana sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin ama dertleşmeye bi çıkış yolu bulmaya ihtiyacım var. doktorlar en son tedavileri kullanıyoruz diyor başka tedaviler var mı bilmek istiyorum.

Bende 30 haftalik 27 ye uyumlu erken dogum yaptim..1 kilo dogdu kuzum..yarin dort haftalik oluyoruz.Ve cok zor gunler geciriyoruz... iyiye giderken birden hersey altust olabiliyor... tek yapabildigimiz bol bol dua etmek... dua ettikce agladikca icimdeki zehirleri bosaltiyorum rahatliyorum... bol bol dua edelim rabbim hepimizin yardimcisi olsun...

canım nasıl şimdi bebeğin? idrar ve kaka yapımında zorluk yaşadınız mı? benim 8 gün oldu çok ama çok az yaptı. doktorlar durumu kritik diyor. Sürekli dua ediyorum ağlıyorum çok çaresizim. Doktorlar yapılabilecek herşeyi yaptık diyor bekliyorlar.

selam

arkadaşlar erken doğum yapmış ve prematüre bebekler sahipi olarak ben üzerimdeki sinir halini atlatamıyorum.Ne kadar da olumlu düşünsem kendimi artık tanıyamaz hale geldim.Bebeklerim iyi, problemsiz devam ediyorum.Annem büyük yardımcım fakat yaşadıklarımdan mı ne mutluyum ve mutsuzum, hayalimde kurduğum gibi gelişmedi kendiliğinden bebek sahipi olmamam tüp bebek yöntemiyle olmam 3 denemde aldığım ilaçlardan mı, erken doğumdan mı yaşadığım prematüra ( kuvez ) döneminde hep olumlu düşünmeye zorlamaktan kendimi sıkmam mı, annesütü bile veremeyişinden mı, herkesin bana akıl vermesinde mi( ben bir şey bilmiyormuşum gibi çevreden şöyle yap , bak böyle yaptığın içi gibi) bir arkadaşımın dediği gibi sıkıntılı dönemin bende bıraktığı izler mi .?Sizler de benim gibi misiniz sinir hali, kontrolden çıkış üzerine alınma falan .Yardımınıza ihtiyaçım var .normal mı yaşadığım durum?

duygularıma nasıl tercüman oldun anlatamam 5 yıl cocuk sahibi olamaya çalıştım tüb bebekle anne oldum ikizlerim 31 haftalık doğdu ne hamileliğimden anladım nede doğumumdan 25 gün kuvezde kaldılar hastaneye git gel emziremedim yavrularımı eve geldiler korku dolu aylar beşiklerini bile alamadım tek bir kıyafetlerini bile kendim almadım doğumdan önce 1.5 ay hastanede yattım eşim yaptı tüm alışverişi oda yapamadım halada yapamıyorum annemler cocuk odasında kalıyor kısacası tüm heveslerim içimde kaldı 3 aylıkken oğlum kistten ameliyat oldu kızıma otizm şüphesi ile muayene verildi hep korkular hep korkular şimdi eskisi gibi olamıyorum hep gerginim işe başladım annem cocuklara baktığı için haliyle cocuklar ona meyillendi suratıma bile bakmıyor diyebilirim çok keyifleri yerinde olursa belki annelik bile yapamadım yavrularıma yanii çalışmak zorundayım ikisnin geleceğini başka türlü nasıl yapıcaz annem kızıyor sürekli gerginim ağlıyorum diye bu dönemler kolay geçermi bilmem ama bizde ağır bir hasar bırakacağı kesin.
gerçi diğer arkdaşların yorumlarını okudukçe kendi yazdıklarımdan utanmadı değilim yavrularının hastalıklarıyla uğraşan nice anne var yanında yardımcı olmayan allah herkezin yar ve yardımcısı olsun.

merhaba prematüre anneleri benimde 1kg doğdu kızım ve sonucunda yoğun bakım, rop muayeneleri, gelişim noroloji ve bitmek bilmeyen muayenelerin sonunda 4 yaşındayız çok şükür, bizde eve ilk geldiğimizde endişe içindeydim bu minicik bebeğe nasıl bakarım diye ağlamalarım tutuyordu, sağlıkları yerinde olsunlarda hepsi geçiyor, yaşıtlarını yakalıyorlar hiç endişe etmeyin bizler özel çocukların özel anneleriyiz çok zorlukları aşıyoruz ve daha küçücükken bebeğimizle ayrılık yaşıyoruz bundan sonra Allah ayırmasın yavrularımızı bizden[/QUO

bir şey sorabilir miyim?benim kızım henüz düzeltilmiş 3 aylık.prematüre bebeklerin bağışıklığı zayıf olur hep hasta olurlar diye bir yerde okumuştum doğru mu bu?bir de hiperaktivite prematürelerde daha çok görülüyormuş sizin bebiş ne alemde?korkuyorum benimkinin kolu bacağı şimdiden kıpır kıpır çünkü

kusura bakmayın foruma uzun zamandır giremedim ve cevapta gecikti; kızımın bağışıklığı zayıf değildir heleki bebekken daha iyiydi sanırım şu RSV aşısınında katkısı oldu diye düşünüyorum sizde inşallah yaptırmışsınızdır o aşıyı, pre bebekleri genelde çok hareketli oluyorlar, benimki yapı itibariyle sakindir ama tanıdığım pre anneleri de aynı dertten muzdaripler, sağlıklı sıhhatli büyütmeniz dileğiyle :nazar:

merhaba arkadaşlar bende 29 martta 24+5 haftalık 650 gr bir erkek bebek dünyaya getirdim. izmir ege üniversitesinde doğum yaptım ancak boş kuvez olmadığı için aydın adanan menderes üniversitesine özel ambulansa götürüldü. bugün 32. gün oldu küvezde kalalı. çok üzüntülü günler geçirdik bir çok sorun yaşadık. bebeğimiz ilk önce ileri sarılıkla mücadele etti şükür onu atlattı. daha sonra verilen ilaçlardan bağırsağı delindi ve diren takarak tedavi edildi şükürler olsun ki ondan da kurtulduk ve daha sonraki olay mide duvarı delinmesi tehdidi. eğer delinme olsaydı bebeğimizi kaybedicektik. midesinde gözle görülür büyük bi şişlik vardı allah yardımcımız oldu bunuda sorunsuz atlattık. tabiki bunlar olurken kalbi delik ve tansiyonu çok düşüktü. çok küçük doğduğu için kendi başına nefes alamadığı için vetilatör makinasına bağlı yaşıyor. allahım bize güzel günler gösteriyor yurt dışından gelen ilaçla hem tansiyonu düzeldi ve kalbindeki delik kapandı. şuanda 850 gr oldu ve bütün aldığı ilaçlar kesildi takılan damar yolları çıkartıldı ve sadece anne sütüyle besleniyor. günde 8 kere 16 cc. baya yol kattetik. dün sevindirici haber oğlumuzun doktorundan gelen bir resimle geldi. oğlumuz vantilatörden ayrıldı ve artık kendi başına nefes alacak. normalde doktorların ön gördüğü tarih mayısın sonuydu. ama oğlum herşeyi çok çabuk yaptığı için kocaman aletten de erken kurtuldu. şuanda ki tek beklediğimiz emme duygusunun gelişmesi ve benim emzirmem olucak. eğer beni rahat emer ve 2 kilo olursa kucağımıza vericekler. bayram olucak o gün bize. allah bizim gibi bebeğini erken dünyaya getiren gözünden yaş dinmeyen annelere babalara yardım etsin sabır versin. sizden istediğim aklınıza geldikçe bizde dualarınızda unutmamanız. bende hepinize geçmiş olsun diyorum allah en güzel günleri kısa zamanda yaşatsın bize :)

Kizlar gunaydin ara ara okuyorum bu sayfayi
Allah hepiniz yardimcisi olsun evlatlarinizi sizlere bagislasin
5-6sene once tesadufen bir kitap almistim
Reyhan Bull 9ay2yuz bir hamilenin gunlugu diye.okadar cok etkilendim ki bir kac defa okudum cunku;kitap gercek bir hikayeyi anlatiyor(prenature bebek ile ilgili)ve ne kadar zor bir zamandan gectiginizi cok cok iyi anliyorum
Allah hepinize yardim etsin hepiniz sag saglim evlatlariniza kavusun insallah
Benim oturdugum apartmanda 3 tane premature bebek var ve konuda artik daha hassasim hepiniz surekli dualarimdasiniz

selam

arkadaşlar erken doğum yapmış ve prematüre bebekler sahipi olarak ben üzerimdeki sinir halini atlatamıyorum.Ne kadar da olumlu düşünsem kendimi artık tanıyamaz hale geldim.Bebeklerim iyi, problemsiz devam ediyorum.Annem büyük yardımcım fakat yaşadıklarımdan mı ne mutluyum ve mutsuzum, hayalimde kurduğum gibi gelişmedi kendiliğinden bebek sahipi olmamam tüp bebek yöntemiyle olmam 3 denemde aldığım ilaçlardan mı, erken doğumdan mı yaşadığım prematüra ( kuvez ) döneminde hep olumlu düşünmeye zorlamaktan kendimi sıkmam mı, annesütü bile veremeyişinden mı, herkesin bana akıl vermesinde mi( ben bir şey bilmiyormuşum gibi çevreden şöyle yap , bak böyle yaptığın içi gibi) bir arkadaşımın dediği gibi sıkıntılı dönemin bende bıraktığı izler mi .?Sizler de benim gibi misiniz sinir hali, kontrolden çıkış üzerine alınma falan .Yardımınıza ihtiyaçım var .normal mı yaşadığım durum?
ben 35. haftaya girdim ve doğum yaptım. ikişer kilo doğdular. herkes yardım amaçlı yanımda yakınımdaydı ama her kafadan bir ses çıkması insanı daha çok strese sokuyormuş. yalnız büyütenler daha rahattılar. ben 10 ay geçmesine rağmen hala biraz sinirli ve tez canlı kaldım. ne zaman geçer bilemiyorum.

bu arada bende tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım. hamilelik döneminin stresleri, sonrası hepsi birikiyor sanırım.

Prematüre annesi adayıyım, psikoloji her olayın dahada ağır yaşanmasına neden oluyor. Bugün mutlu başlayayım, bebeklerim çok iyiler diyorsun moralini bozacak birçok şey oluveriyor bile. Korku, mutsuzluk, huzursuzluk hepside bebeklerimi etkiliyor. Kıskançlık, herkesten herşeyden saklamak, uzak tutmak istiyorum evlatlarımı, saki kimse görmeyecek dokunmayacak sadece bana ait olacaklar gibi. Zaten erken doğacaklar ve küçücükler sadece bana ihtiyaçları var.

Herkesin kafasından ayrı ses çıkıyor, hiçbir şey duymak, dinlemek istemiyorum. Eşimle beraber herşeyden uzaklarda olmak istiyorum, sadece sevdiğimin sesi olsun duyduğumuz oğullarımla.

Oglumuzu 1 ay once Kuvezden cikarip eve getirdik. Solunum durmasi yuzunden nobetlese basinda bekliyorduk. Annem bebegin basinda bekledigi geceler yatakta uyurken bebegim kucagimda, yanimda, bazen de kolumd yatiyor saniyorum. Esim yatakta donerken onu uyariyorum bebege dikkat et diye. Esim bebek burda degil dediginde kendime geliyorum. Bebek sandigim ya battaniye oluyor ya da yastik. Zamanla gecer dedi annem ama hala ayni. Her gece ayni sey. Delirmiyorumdur umarim.

Oglumuzu 1 ay once Kuvezden cikarip eve getirdik. Solunum durmasi yuzunden nobetlese basinda bekliyorduk. Annem bebegin basinda bekledigi geceler yatakta uyurken bebegim kucagimda, yanimda, bazen de kolumd yatiyor saniyorum. Esim yatakta donerken onu uyariyorum bebege dikkat et diye. Esim bebek burda degil dediginde kendime geliyorum. Bebek sandigim ya battaniye oluyor ya da yastik. Zamanla gecer dedi annem ama hala ayni. Her gece ayni sey. Delirmiyorumdur umarim.

Delirmiyorsun canım korkma.bedne kizim küvöDeyken verilen kirli battaniyesiyle yatıp onu kizim zannedip nefes alıyormu diye kontrol ettiğim cok oldu.hep en buyuk korkum uyurken nefes alıyormu.şuan iki yaşında hala bakarım azıcıl fazla uyudu mu?o zamanlar geçmez zannetim kafayı yıycektim gectimi hayır,ama daha iyiyim.bazen gece kalkip kapısında durup uzun uzun iLiyorum harwkket ederse gidip yatıyorum.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Delirmiyorsun canım korkma.bedne kizim küvöDeyken verilen kirli battaniyesiyle yatıp onu kizim zannedip nefes alıyormu diye kontrol ettiğim cok oldu.hep en buyuk korkum uyurken nefes alıyormu.şuan iki yaşında hala bakarım azıcıl fazla uyudu mu?o zamanlar geçmez zannetim kafayı yıycektim gectimi hayır,ama daha iyiyim.bazen gece kalkip kapısında durup uzun uzun iLiyorum harwkket ederse gidip yatıyorum.

Ben de uyurken gogsu inip kalkiyor mu diye kontrol ediyorum. Bazen anlamayamazsam elimi gogsune koyuyorum. Bu kadar uzerine titremek dogru degil aslinda. Zamanla gecer diye umuyorum.

Ben de uyurken gogsu inip kalkiyor mu diye kontrol ediyorum. Bazen anlamayamazsam elimi gogsune koyuyorum. Bu kadar uzerine titremek dogru degil aslinda. Zamanla gecer diye umuyorum.

Tamamen gecmedi ama azaldı canım kızım 2yasında hala korkuyorum kı çok sükür sağlıklı

Arkadaşlar İzmir şifa hastanesinde 21 mart günü 29 haftalık 930 gr. sezeryan doğum yaptım ama bebeğim 26 haftalık özellikleri gösteriyordu. 8 gündür kuvezde ve durumu hala kritik. idrar çıkışı yotu düne kadar diyaliz uygulamışlar dün sadece 10 cc idrar yapmış bugün yine yok. kaka da çok ama çok minik yapmış dün bugün yine yok. vücudu ödem yapmış tabi idrar yapamadığı için. böyle kuvezde böbreklerle bağırsaklarla ilgili problem yaşayan var mıydı? Günlerdir ağlıyorum. Rabbim onu bana sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin ama dertleşmeye bi çıkış yolu bulmaya ihtiyacım var. doktorlar en son tedavileri kullanıyoruz diyor başka tedaviler var mı bilmek istiyorum.

bence doktorlarına güven ve sakin ol. bunlar ilk günlerde prematurelerin başına gelebiliyor. dua ediyorum minik için...

Back
X