Premature Bebekler prematüre bebeğim hem kasık hemde göbek fıtığı oldu

• Konu Sahibi Konu Sahibi asuj
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşlar aranızda aynı problemi yaşayan var mı ameliyet olacak çok küçük korkuyorum

canım hiç üzülme.benim kızımdada kasık fıtığı vardı.Prematüre bebeklerde çok görülüyormuş.Önceleri çok korktum ameliyattan.Hocaya gösterdiğimizde yumurtalıklarının fıtık kanalının içine girdiğini söledi.Yaptırdık ameliyatı.Hiç korkulacak bişey yokmuş.Ameliyata girmesi çıkması ayılmassı 1 saat sürdü.2 saatte gözetim altında tuttular.Eve geldik aynı gün.Neden beklemişim ki dedim kendi kendime.Sana bir tavsiyede bulunayım.Biz hoca farkını yatırdık hocaya yaptırdık ameliyatı.Fıtığımız tek taraflı gözüküyordu.Hoca her ihtimale karşı bebek bir daha narkoz yemesin diye asistanınada diğer tarafı açtırmış.ıyiki açtırmış.Diğer tarafındada fıtık varmış.ıki tarafı aynı anda yaptılar.Kurtulduk.Bir taraflı yapınca diğer tarafta fıtık çıkabiliyormuş.

bizimde iki taraflıymış biri daha hafif kilosu çok düşük biraz kilo almasını bekliyoruz inşallah kolayca atlatır yavrum prematüre olmak çok zor ama şükür 46 günlük oldu allah senin kızınada sağlıklı ömür versin inşallah

cnm korkma hıç basıt bı amelıyat benım oglumda premature 34 haftalıkken dogum yaptım 1770 GR dogdu hem kasık hem göbek fıtıgı vardı 3 aya yakınken göbegı gectı 3 aylıkken 5.500 gr olmuştu amelıyatını yaptırdık

canım geçmesi için göbeğine bişey sardın mı para falan sar diyorlar ama durmuyo

benim kızımda 34 haftalık doğdu ve göbek fıtığı vardı şu an iyi durumda herhangi bir operasyon gerektirmiyor.

benim 33 haftalık doğan oğluşlaımdan kaan 2,5 aylıkken hem göbek hemde kasık fıtığı oldu 10 gün sonra kasık fıtığından ameliyet oldu çok kısa sürüyor öğlen evindesin.. göbeğide 3,5 -4 aylık arası geçti gazı azalınca göbeğide iniyor merak etme..
benim oğlanın göbeği ceviz büyüklüğüne yaklaşmıştı neredeyse 2 ayda söndü yani..
kasığıda şimdi iyi hiç sorun yaşamadık yeride belli belirsiz..
inşallah sende çabuk atlatırsın..

fulya bize hoca bekleyebildiğimiz kadar bekleyelim dedi biraz kilo alması gerekiyor çünkü oğlum 1800 gr doğdu şimdi 3200 oldu hazirana kadar bekleyeceğiz tabi fıtığın boğulma ihtimaline karşı çok dikkatli olmak gerekiyor hayırlısı inşallah

slm bizde kontrole gittik fıtığı elimle itebildiğim için süreyi uzattı şuan 4700 olduk 2 ay sonra yaparz dedi herşeyin hayırlısı ama yinede korkuyorm

ben her bez alışımda elimle redükte ediyorum fazla zorlamadan ne kadar kilo alırlarsa okadar iyi tabi beklemekte fayda var

arkadaşlar ben de 35 haftalıkken doğum yaptım. bebeğimde göbek fıtığı ve kordon kisti (kasığında) vardı. iki doktor kesin ameliyat dedi. 1 doktor kendiliğinden iyileşir dedi. 3,5 aylık oldu bebeğim ve fıtıklardan eser kalmadı. bence ameliyata karar vermeden bir kaç doktorla görüşün derim.

kızla benımde bebeğimin göbek deliği dışarda..bana fıtıkla ilgili bişi denmedi acaba nasıl anlıyorsunuz fıtık olduğunu anlatırmısınız???

canım göbek fıtığı kendiliğinden düzelebiliyor ama kasık mecbur ameliyat diyorlar göbeğini elletmicem bende ama her iki kasıktada var ve durdukça testislere zarar verebilir oyüzden mecbur yaptırıcammirmirmirmirmirmirmirmir

kızla benımde bebeğimin göbek deliği dışarda..bana fıtıkla ilgili bişi denmedi acaba nasıl anlıyorsunuz fıtık olduğunu anlatırmısınız???

göbeği olduğundan daha şiş ve elinle itince içeriye giriyor bazende ses geliyor gurul gurul küçük bi çıkıntı ise fıtık değildir inşallah

şükür oğlum on gün önce ameliyat oldu 2 kasık bi göbek fıtığı bide fıtığın içine apandist yapışmış onu aldılar 2 saat sürdü zor günlerdi ameliyattan sonra 24 saat aç kaldı ateşi oldu 2 gün hastanede yattık şükürler olsun şimdi iyi ağlamaları azaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…