Prematüre bebeğim sütüm olduğu halde kilo almıyor

muzyyyy

Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2024
78
17
8
34
Merhaba. 29. Haftada 1450 gram doğdu bebeğim. 26 gündür küvözde. Bir dönem kilo verdi şimdi kilosu 1500 gram oldu. Bu kadar günde daha yeni doğum kilosunun üstüne çıktı, günlerdir de kilo alını neredeyse yok. Sütüm bolca var. İçiyor da. Ama nedense kilo almıyor. Bizimle birlikte olan bebekler 2 kiloya ulaştılar bizimkinin kilosu artmıyor. Doktorunuz Sma nın anne sütü zenginleştirici gıdasını önerdi onu aldık sütüne ekleyecekler, ama o da güvenilir mi kafamda soru işaretleri var. Bu konuda görüş ve yorumlarınızı bekliyorum. Sütüm fazla olduğu ve bebeğim içtiği halde neden kilo alımı yok sizce?

Bir zararı yok mudur? Bebeğim daha çok küçük endişeliyim
Zararı olsa doktor söylemezdi zaten düşük doğum ağırlığı olan bebeklerin sütüne katılan bie protein o günde 2 kez veriyorlar benim oğlumda 1950 doğdu 33 haftalıkken doktor bizede önerdi onun sayesinde hızlı toparlandı

Hemşireler her beslenmesine ekleyeceklerini söylediler. Sizinki günde 2 kere verilmiş, her beslenme fazla değil mi sizce de? Benim de kafama pek yatmadj

Hemşireler her beslenmesine ekleyeceklerini söylediler. Sizinki günde 2 kere verilmiş, her beslenme fazla değil mi sizce de? Benim de kafama pek yatmadj
Yoğun bakım doktorum bana 2 kez vereceğiz en fazla 3 demişti isterseniz bir araştırın fazlası zarar olabilir nolur nolmaz

Her annenin sütü bebeğe yaramıyor ben 2 aylığa yakinken bebeğim kilo almayı bıraktı doyuyordu ama kilo alımı durmuştu doktor sütun besleyici özelliğini yitirmiş olabilir ilk emzir sonra arkasından mama ver dedi meğerse sütüm azalıyormuş kesildi sütüm bütün ihtimalle stresten kaynakli doğumdan sonra ailevi sorunlarım çok oldu

Merhaba benimde kızım 31 haftalık 1260 Gr doğdu ilk 13 gün kilo almadı verdi sonra almaya başladı 35.gün 1920gr olarak küvezden çıktı şuanda 2 yaşında ve 8.5 kg . Öncelikle şunu söylemek istiyorum hiçkimseyle kıyaslama yapmayın bu sizi aşırı derecede yıpratır ve kaygılarınızı arttırır her bebeğin gelişimi kendisine özeldir ben tam 7 ay sağdığım sütümü biberona koyup verdim zaten kızım emecek kadar güçlü çeneye sahip olmadı anne sütü güçlendirici eoprotine küvezde başlandı ve 3 kg olana kadar evde de devam ettik sütünüz çoksa sağıp buzluğa koyabilirsiniz. Bebeğin içtiği miktar öncelikle az olduğu için zamanla artacaktır ama kilo alımı sorunu prematüre bebeklerde genel bir sorun yani şimdiden kendinizi aşırı yıpratmayın gerekirse biberon geçin önemli olan doyması bir de şöyle belirteyim prematüre bebekler diğer bebekler gibi değil bazı konulard farklıdır 3 satten uzun uyumasına izin vermemelisiniz çünkü kan şekerleri hızlı düşer ve baygınlık tarzı uyumaları olur bu yüzden çok sık besleyip gazını aşmanız lazım

Prematüre hakkında bilgili olmak başına gelmeden çok mümkün olmuyor siz bebeğinizi düzeltilmiş yaşına göre takip edeceksiniz doktorlar da o şekilde edecek yani zamanında doğan bebeklerle aynı kıyaslamaya girmeyecek inci Candemir in YouTube videolarını izleyin çok faydası olacaktır. Enfeksiyondan korumanız gerekiyor bebeğinizi misafir vs almayın eve . Doktorunuzdn Rsv aşısı raporu talep edin eğer vermediler de çok önemli bir aşıdır araştırın bunu prematüre bebekler için devlet ödemesini yapıyor ücretsiz alıyorsunuz raporla. Ayrıca rop muayenesi 2 yaşına kadar düzenli nöroloji kontrolleri olacak . Etraftan size gerek yok diyenleri sakın duymayın bu bebekler erken doğdukları için 2 yaşlarına kadar nörolojik fonksiyonları ve bedensel olarak oturma tutunma yürüme gibi becerileri gözlem altında olması gerekiyor. Öncelikle kiloya değil ama hem beslenmesine hem temizliğine hem de kontrollerine dikkat etmeniz lazım

Bebeğiniz kilo aldı mı acaba aynı sorun bizde de var 3 günde 10 gr almış bebeğim
Merhaba. 61 gün küvözde kaldık. 2280 g ile çıktık hastaneden. İki haftadır evdeyiz. 2600 g olduk. Sadece anne sütüyle besleniyor. Bugünümüze şükür

Teşekkür ederim verdiğiniz kıymetli bilgiler için

Teşekkür ederim verdiğiniz kıymetli bilgiler için

Merhaba. Konudan bağımsız olacak ama bir şey sormak istiyorum. Ben 32+4’te doğum yaptım. 6 gün oldu. Bebeğim mama ve anne sütü ile besleniyordu. Fakat bağırsaklarında enfeksiyon oluşmuş. Beslemeyi kesmişler. Böyle bir durum yaşadınız mı hiç? Yüreğim hep ağzımda..

Yaşamadım inşallah en kısa sürede iyileşir bebeğiniz

Çok geçmiş olsun canım benim enfeksiyon ya da başka sorun yaşamadık ama ilk 24 saat beslenmesi kızım 24saatten sonra başladılar arada 1 defa bağırsakta birşeyden süphelenip röntgen çekmişlerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…