Premature Bebekler prematürelerde anestezili mr çekimi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

gxuxgxux

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2008
122
4
96
İstanbul
arkadaşlar,bebeğimi götürdüğüm bir çocuk dr.u madem prematüre doğmuş mr çeksek ii olur dedi.ama bebek olduğu için anestezili çekilecek.ben de bu konuda anestezi konusunda çok endişeliyim bebeğime bişi olur diye.bebeği mr çekilen olanlarınız varsa bana bilgi verin lütfen

selam....................canım bebegınde sıkıntı var mı yoksa neden cekesınkı benımkılerde bılıyosundur erken dogdu sıkıntı olmayınca noroloğ gerek gormedı ama bı tanesınde parmak ucuna basma var ve hafıf sertlık var bacaklarında bu durumda mr cekelım demdı bende cektırcem ama anestezılımı olur bılmem cunku sakın durmaz halıyle .....cok onemlı olmadıkca cekılmemek gerek dr la bı daha konus ıstersen ....ne kadarlık oldu senınkı

benimkindede parmak ucuna basma var hatta 1 ağustosta kontrolü var evde fizikle bu bacaktaki sertliği için fizik yapıyoruz düzelmezse ayaklarına alet takılmaya kadar dediler

selam....................canım bebegınde sıkıntı var mı yoksa neden cekesınkı benımkılerde bılıyosundur erken dogdu sıkıntı olmayınca noroloğ gerek gormedı ama bı tanesınde parmak ucuna basma var ve hafıf sertlık var bacaklarında bu durumda mr cekelım demdı bende cektırcem ama anestezılımı olur bılmem cunku sakın durmaz halıyle .....cok onemlı olmadıkca cekılmemek gerek dr la bı daha konus ıstersen ....ne kadarlık oldu senınkı

cnm,benimki 10 aylık,düzeltilmiş 7 aylık oldu.1 ay önce nörologumuz mr a gerek görmedi ama bu dr. istedi.belki de şundan istemiş olabilir benimki adıyla seslenince bazen bakıo bazen bakmıo,ayrıca nesnelerin üstündeki desenlere çok takılıo,bakıp kalıo desenlere ve renklere bi de akrabamızda otistik olan var bu yüzden ben endişe ediodum bunları anlattım dr.a o da bu sebeple istemiş olabilir.

evet canım ından dolayı ıstemıstır mutlaka .....ama bence daha erken dedıklerın cok cıdııı probelme degılkı benım de bır tanesı aynıydı seslenırdım bakmazdım al dedrdım tepkı vermezdım bı ara cok endıselenmıstım ama yasından sonra ozellıkle tepkı verdı seslenıce batı bence yasını bekle norolog ne derse benım ıçın o onemlı deger drlar normal bebege gore gelıssın ıstıyo benımkıler norologa goturunce dedıkı dogmaları gereken yasa gore gelısıyo o yuzden takıp ettım ama cok sabırsız olmamaya caıstım benımkıler desteksız oturmaya ınankı duzeltılmıs onuc aylık basladı sımdı ıkısı yurumeye basladı onsekız aylıklar sabır vallla sabır cok zormus premature herkeste gelısım farklı oluyo ben dılaya cektırecem bakalım sanırım ramazandan sonra sorunumuz cıddı degıl ama cp hastası cok sukurkı hafıf ıkı bacagında fızık tedavı oluyo ben evde masaj yapıyorum norolog ne kadar etkılenmıs onu gorelım dedı o yuzden yoksa cok gerekmedıkce narkoz ıstemıyorum o merkezle onuda gorusıuruz mesela eeg cekımınde ve ısıtme yanı bera testlerınde uyuttuk belkı bıuda olabolırmı sormak gerek cok optum bebegını bı kac yerle gorus cok farklı olabılıyo hem fıyat hem ılgı.....

EEG çekimi hasta açısından herhangi bir yan etkisi olmayan hiçbir sakınca bulunmayan sağlık açısından en güvenli tanı sistemidir.
EPİLEPSİ tanısında Epilepsilerin tanı ve takibi
* Yaşa uygun serebral elektrik olgunlaşmanın değerlendirilmesi
* Psikiyatrik bazı değerlendirmeler
* Nadir bazı rahatsızlıklar (SSPE, intoksikasyonlar)

Hangi durumlarda EEG çekilir: Bayılma ,epilepsi sara (havale), Epilepsi dışında bir çok sinir hastalıklarında, baş ağrılarının nedenlerinin araştırılmasında, beyin fonksiyonlarının değerlendirilmesinde, epilepsi türünün belirlenmesinde, yoğun bakımda yatan hastaların yaşam fonksiyonlarının takibinde EEG tetkikine başvurulur.

BEBEKLERE EEG ÇEKTİRMENİN BİR ZARARI VAR MIDIR ?
Yeni doğmuş bebeklerden en sonyaşa kadar tüm yaştan hastalara EEG tetkikleri yapılabiliyor. EEG tetkiklerinin bugüne kadar bulunmuş hiçbir yan etkisi yoktur. Sağlık açısından en SAĞLIKLI güvenli tanı sistemidir .

EEG TEKNİSYENİ
FATİH YİĞİT
0535 477 4386

Back
X