Açıkçası bir evladım ve tekrar hamile kalırsam ölüm riskim olsa, yeniden çocuk sahibi olmaya cesaret edemezdim herhalde. Tabii ki karar sizin ama bir evlat sahibi daha olayım derken arkanızda öksüz bir çocuk bırakmak istemezsiniz herhalde?Hanımlar benimle aynı durumu yaşayıp sonrasinda saglikli bir gebelik geciren varmi diye araştırıyorum. Lutfen yorumlarınızı esirgemeyin. Cunku yeni bir hamilelige cesaret edebilmem için yorumlarınıza ihtiyacim var.
ben 5 ay önce previa ve dekolman yüzünden 25 haftalik erken doğum yaptm. Kanama nedeniyle hastanede yattim. Nedenini bulamadılar. Sadece bir doktor plasenta asagida dedi. Diger doktorlar buna katılmadı, inanmadı yani. Hersey normal dediler. Kan değerlerim düşüp Sancı gelince acil sezeryana aldılar. Bebeğim 35 gün yasadi vefat etti. Ben araştırma yapmak için gittgmde bana previa ve dekolman olduğumu, ölüm riskiminde mevcut olduğunu söylediler. Yine hamile kalırsan yasama ihtimalin yüksek dediler. 2 sezeryanli olmuş oldum. 1 oglum var. Onda hiç sıkıntı yaşamadım. Yeniden cesaret etmeye cok korkuyorum bir o kadarda istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Msj yazdığınız için teşekkür ederim.ölüm riskimin Yasadigim ameliyatta olduğunu söyledi doktor. Yani zor bir ameliyat oldu. Bir cok doktor ile görüştüm telefonda. Arda lembet polat dursun gokhan boyraz gibi ünlü isimler. Hepside bu ihtimalin hep daha yüksek olduğunu ama net olacak diye bir şey olmadığını söylediler. Yasamayadabilirsin normal bir hamilelik de gecirebilirsin dediler. Ne yapacağımı bilemiyorum. Keşke başından geçenler yazsa burada da fikir veerseAçıkçası bir evladım ve tekrar hamile kalırsam ölüm riskim olsa, yeniden çocuk sahibi olmaya cesaret edemezdim herhalde. Tabii ki karar sizin ama bir evlat sahibi daha olayım derken arkanızda öksüz bir çocuk bırakmak istemezsiniz herhalde?
Çok kararlıysanız işinin ehli doktorlarla görüşmeniz en doğrusu olur.
Allah gönlünüze göre versin
benim de previa nedeniyle sezeryanımı polat dursun yaptı fakat benim çocuğum yok bebeğim yaşamıyor malesef. bu sebeple tekrar gebelik düşünüyorum.Msj yazdığınız için teşekkür ederim.ölüm riskimin Yasadigim ameliyatta olduğunu söyledi doktor. Yani zor bir ameliyat oldu. Bir cok doktor ile görüştüm telefonda. Arda lembet polat dursun gokhan boyraz gibi ünlü isimler. Hepside bu ihtimalin hep daha yüksek olduğunu ama net olacak diye bir şey olmadığını söylediler. Yasamayadabilirsin normal bir hamilelik de gecirebilirsin dediler. Ne yapacağımı bilemiyorum. Keşke başından geçenler yazsa burada da fikir veerse
Evet. Tekrarlama ihtimali diger kadınlara göre daha yüksek. Daha risklisin dediler. Cesaretimi toplamak istiyorum. Ama olmicak sanırım bu gidişle. Benimde bebegim vefat etti.siz kaç haftalik ameliyata girdiniz? Ameliyatiniz nasılsın gecti? Polat hoca ne dedi sonrasında yeni bir gebelik için sizebenim de previa nedeniyle sezeryanımı polat dursun yaptı fakat benim çocuğum yok bebeğim yaşamıyor malesef. bu sebeple tekrar gebelik düşünüyorum.
bu hocalar isze tekrarlama ihtimalinin yüksek oldugunu mu söyledi?
24 hafatalikti benim.Evet. Tekrarlama ihtimali diger kadınlara göre daha yüksek. Daha risklisin dediler. Cesaretimi toplamak istiyorum. Ama olmicak sanırım bu gidişle. Benimde bebegim vefat etti.siz kaç haftalik ameliyata girdiniz? Ameliyatiniz nasılsın gecti? Polat hoca ne dedi sonrasında yeni bir gebelik için size
Net olarak previa yasadiigniza eminmisiniz peki. Yukarıda öyle dediniz. Yani net olarak previa vardı ama doğum Ba sebeplerdenmi basladi? Doğrumu anladim. Birde sezeryandan sonra nasil 3 ay sonra gebelige müsadeetti polat hoca? Cok şaşırdım. Sezeryan sonrasi olabilecek başka risklerde var çünkü. Bunlari nqsil göz ardı ettide 3 ay sonra hamilelige izin verdi?Bu arada benim previa ya bağlı kanamam hiç olmadı.ben başka sebeplerden bebegin suyu bittiği icin sonlandı
Evet eminim.hem de total previaydi plesenta rahim ağzını tamamen kapatmıştı yani yukarıya çıkma şansı hiç yoktu.en ağır türlerden biriydi.Net olarak previa yasadiigniza eminmisiniz peki. Yukarıda öyle dediniz. Yani net olarak previa vardı ama doğum Ba sebeplerdenmi basladi? Doğrumu anladim. Birde sezeryandan sonra nasil 3 ay sonra gebelige müsadeetti polat hoca? Cok şaşırdım. Sezeryan sonrasi olabilecek başka risklerde var çünkü. Bunlari nqsil göz ardı ettide 3 ay sonra hamilelige izin verdi?
Gerçi polat hoca diyorsa bir bildiği muhakakk vardır diye düşünüyorum ama.
en baştan beri vardı previaPrevia olduğu ikizi yaşarken varmiydi? Yoksa tek kalınca 24. Haftadami oluştu previa canm
Canim ilk oğlumda 2 kez kanama yaşamıştım ve previa plesentanin aşağıda olduğunu ve yukarı çıkmazsa sezeryan olacağım söylenmişti iğnelerle ilaçlarla durduruldu kanamam 6.ayda bu tani konmustu aradan 2 ay geçti 8.ayın sonlarinda yukarı çıktığını ve normal doğum yapabilcegimi ogrendim ve yaptım elhamdulillah çok şükür banada tekraralayabilir dediler fakat ikinci gebelihimde gittiğimde ilk sorum plesentanin yerlesim yeri oldu doktor bana her bebek farklı olduğu gibi her gebelikte farklıdır ilk gebeliginde öyle birşey yaşadın diye diğer gebeliklerinde olacak diye birşey yok dedi ve elhamdulillah çok şükür plesenta yukarıdaydı ve bir sorun yaşamadım canim o durum o gebeligindeydi demekki tekrarlayan bir durum değil yaniHanımlar benimle aynı durumu yaşayıp sonrasinda saglikli bir gebelik geciren varmi diye araştırıyorum. Lutfen yorumlarınızı esirgemeyin. Cunku yeni bir hamilelige cesaret edebilmem için yorumlarınıza ihtiyacim var.
ben 5 ay önce previa ve dekolman yüzünden 25 haftalik erken doğum yaptm. Kanama nedeniyle hastanede yattim. Nedenini bulamadılar. Sadece bir doktor plasenta asagida dedi. Diger doktorlar buna katılmadı, inanmadı yani. Hersey normal dediler. Kan değerlerim düşüp Sancı gelince acil sezeryana aldılar. Bebeğim 35 gün yasadi vefat etti. Ben araştırma yapmak için gittgmde bana previa ve dekolman olduğumu, ölüm riskiminde mevcut olduğunu söylediler. Yine hamile kalırsan yasama ihtimalin yüksek dediler. 2 sezeryanli olmuş oldum. 1 oglum var. Onda hiç sıkıntı yaşamadım. Yeniden cesaret etmeye cok korkuyorum bir o kadarda istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Yukarı çıkması büyük şans olmuş senin için. Sezeryan olmamanda öyle. Sezeryandan sonra daha çok risj artıyor dedi doktor. Dedide dedi. Bana umut verdin teşekkür ederm cvp yazdığın için. Sonraki gebelik ne kadar süre sonra olustuCanim ilk oğlumda 2 kez kanama yaşamıştım ve previa plesentanin aşağıda olduğunu ve yukarı çıkmazsa sezeryan olacağım söylenmişti iğnelerle ilaçlarla durduruldu kanamam 6.ayda bu tani konmustu aradan 2 ay geçti 8.ayın sonlarinda yukarı çıktığını ve normal doğum yapabilcegimi ogrendim ve yaptım elhamdulillah çok şükür banada tekraralayabilir dediler fakat ikinci gebelihimde gittiğimde ilk sorum plesentanin yerlesim yeri oldu doktor bana her bebek farklı olduğu gibi her gebelikte farklıdır ilk gebeliginde öyle birşey yaşadın diye diğer gebeliklerinde olacak diye birşey yok dedi ve elhamdulillah çok şükür plesenta yukarıdaydı ve bir sorun yaşamadım canim o durum o gebeligindeydi demekki tekrarlayan bir durum değil yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?