PREVIA(Plasentanin asagida veya önde olmasi), DEKOLMAN(Plasentanin ayrilmasi)

Elem01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2017
109
14
98
35
Hanımlar benimle aynı durumu yaşayıp sonrasinda saglikli bir gebelik geciren varmi diye araştırıyorum. Lutfen yorumlarınızı esirgemeyin. Cunku yeni bir hamilelige cesaret edebilmem için yorumlarınıza ihtiyacim var.
ben 5 ay önce previa ve dekolman yüzünden 25 haftalik erken doğum yaptm. Kanama nedeniyle hastanede yattim. Nedenini bulamadılar. Sadece bir doktor plasenta asagida dedi. Diger doktorlar buna katılmadı, inanmadı yani. Hersey normal dediler. Kan değerlerim düşüp Sancı gelince acil sezeryana aldılar. Bebeğim 35 gün yasadi vefat etti. Ben araştırma yapmak için gittgmde bana previa ve dekolman olduğumu, ölüm riskiminde mevcut olduğunu söylediler. Yine hamile kalırsan yasama ihtimalin yüksek dediler. 2 sezeryanli olmuş oldum. 1 oglum var. Onda hiç sıkıntı yaşamadım. Yeniden cesaret etmeye cok korkuyorum bir o kadarda istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Açıkçası bir evladım ve tekrar hamile kalırsam ölüm riskim olsa, yeniden çocuk sahibi olmaya cesaret edemezdim herhalde. Tabii ki karar sizin ama bir evlat sahibi daha olayım derken arkanızda öksüz bir çocuk bırakmak istemezsiniz herhalde?
Çok kararlıysanız işinin ehli doktorlarla görüşmeniz en doğrusu olur.
Allah gönlünüze göre versin

Msj yazdığınız için teşekkür ederim.ölüm riskimin Yasadigim ameliyatta olduğunu söyledi doktor. Yani zor bir ameliyat oldu. Bir cok doktor ile görüştüm telefonda. Arda lembet polat dursun gokhan boyraz gibi ünlü isimler. Hepside bu ihtimalin hep daha yüksek olduğunu ama net olacak diye bir şey olmadığını söylediler. Yasamayadabilirsin normal bir hamilelik de gecirebilirsin dediler. Ne yapacağımı bilemiyorum. Keşke başından geçenler yazsa burada da fikir veerse

benim de previa nedeniyle sezeryanımı polat dursun yaptı fakat benim çocuğum yok bebeğim yaşamıyor malesef. bu sebeple tekrar gebelik düşünüyorum.
bu hocalar isze tekrarlama ihtimalinin yüksek oldugunu mu söyledi?

Evet. Tekrarlama ihtimali diger kadınlara göre daha yüksek. Daha risklisin dediler. Cesaretimi toplamak istiyorum. Ama olmicak sanırım bu gidişle. Benimde bebegim vefat etti.siz kaç haftalik ameliyata girdiniz? Ameliyatiniz nasılsın gecti? Polat hoca ne dedi sonrasında yeni bir gebelik için size

24 hafatalikti benim.
Bana yüzde 10,20 dedi poLat hoca.
Tabii hamile kalma falan demezdi zaten çünkü çocuğum yok. Ameliyatım yarim saat falan sürdü.
Spinal anestezi aldım.
Kan falan verilmedi direkt odaya alındım.ertesi gün de taburcu oldum

Yanı ben tup bebekle gebe kaldığım icin 3 ay sonra yine transfer olabilirsin dedi ama ben bekliyorum.6 ay doldu. Bir-kac ay sonra olabilirm
8,9 ay geçmiş olur en az yani

Bu arada benim previa ya bağlı kanamam hiç olmadı.ben başka sebeplerden bebegin suyu bittiği icin sonlandı

Ben aynı durumu yaşadım. Bebeğimi eşinden koptuğu için kaybettim. Bahsetmek bile beni çok üzüyor. 6 yıl önce yaşadım bu durumu. İlk gebeliğim ve çok istediğim bir bebekti.her şey yolunda sorunsuz bir gebelikti. Normal doğumu bekliyordum artık. 39.haftamın bittiği gün rutin kontrole gitmiştik hastaneye. Hastaneye girdikten bikaç dk sonra aniden karnıma bir sancı saplandı. Dr acil sezaryan dedi. Girdim çıktım bebek yoktu.sonrası hayatımın en acı günleriydi. 6 ay sonra tekrar hamile kaldım çok şükür şimdi 4 yaşında bir evladım var. Gebelikten önce pıhtılaşma testi yaptırdım. 2.
Gebeliğimde kan sulandırıcı iğne vurundum her gün 37+2 de sezaryan oldum.

Bu arada benim previa ya bağlı kanamam hiç olmadı.ben başka sebeplerden bebegin suyu bittiği icin sonlandı
Net olarak previa yasadiigniza eminmisiniz peki. Yukarıda öyle dediniz. Yani net olarak previa vardı ama doğum Ba sebeplerdenmi basladi? Doğrumu anladim. Birde sezeryandan sonra nasil 3 ay sonra gebelige müsadeetti polat hoca? Cok şaşırdım. Sezeryan sonrasi olabilecek başka risklerde var çünkü. Bunlari nqsil göz ardı ettide 3 ay sonra hamilelige izin verdi?
Gerçi polat hoca diyorsa bir bildiği muhakakk vardır diye düşünüyorum ama.

Evet eminim.hem de total previaydi plesenta rahim ağzını tamamen kapatmıştı yani yukarıya çıkma şansı hiç yoktu.en ağır türlerden biriydi.
Ama dediğim gibi benimki tuP bebekti ve çocuğum da olmadığı icin psikolojik durumumu düşünerek 3 ay dedi muhtemelen.

Ben tek yumurta ikizlerine hamileydim.bebeklrden birisi 17. Haftada rahim icinde vefat etti. Ben diğer yaşayan bebekle 24. Haftaya geldim.ama büyük ihtimalle olen bebek diğer bebeğe ve bana zarar vermeye başlamıştı.yani o yüzden gebelik sonlandı
Benimki previanin dışında da çok yüksek riskli bir gebelikti.olen bebekten dolayı plesentada toksik madde birikmişti ve en son bana zarar vereceğini düşündüler.sol bacağım çok şişmeye başlamıştı vs .

Previa olduğu ikizi yaşarken varmiydi? Yoksa tek kalınca 24. Haftadami oluştu previa canm

Mrb bayanlar 18+6 günlük hamileyim banada 12 haftalıkken plesanta previa marjinal teşhisi kondu inanın çok tedirginim bir kaç doktora bakındım sonuç aynıydı en kötü senaryoları söylediler rahmin alınması kan takviyesi vs birde son doktor randevumda yer değiştirmez çıkmaz vs deyince tamamen çöktüm birde internetteki yorumlarıda okuyunca beni bi tedirginlik sardı çok korkuyorum açıkçası ..detaylı ultrasona gireceğim inşallah rahme yapışık değildir

Canim ilk oğlumda 2 kez kanama yaşamıştım ve previa plesentanin aşağıda olduğunu ve yukarı çıkmazsa sezeryan olacağım söylenmişti iğnelerle ilaçlarla durduruldu kanamam 6.ayda bu tani konmustu aradan 2 ay geçti 8.ayın sonlarinda yukarı çıktığını ve normal doğum yapabilcegimi ogrendim ve yaptım elhamdulillah çok şükür banada tekraralayabilir dediler fakat ikinci gebelihimde gittiğimde ilk sorum plesentanin yerlesim yeri oldu doktor bana her bebek farklı olduğu gibi her gebelikte farklıdır ilk gebeliginde öyle birşey yaşadın diye diğer gebeliklerinde olacak diye birşey yok dedi ve elhamdulillah çok şükür plesenta yukarıdaydı ve bir sorun yaşamadım canim o durum o gebeligindeydi demekki tekrarlayan bir durum değil yani

Yukarı çıkması büyük şans olmuş senin için. Sezeryan olmamanda öyle. Sezeryandan sonra daha çok risj artıyor dedi doktor. Dedide dedi. Bana umut verdin teşekkür ederm cvp yazdığın için. Sonraki gebelik ne kadar süre sonra olustu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…