• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prinçteki kurt

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar acil yardım yemek yapmayı çok bilmiyorum yayla Çorbası yapacaktım biraz suyun içine azıcık prinç koydum kaynamasını beklemeye başladım 10 dk sonra suyun üstünde küçük küçük kurt gördüm acil bu çorbayı yapmam lazım pirinci yıkasam Güzelce tekrar kaynatmaya çalışsam olur mu bi akıl verin

geçende benim pirinçte kurtlanmıştı,pilav için ıslamıştım sonra bi baktım kurtlar üstünde yüzüyor:KK53:
ben dökmüştüm hepsini.
pirinçsiz yapın ya da erişteyle falan da güzel oluyor.

yıkamakla olmaz tek tek seç. tepsiye dök ayıkla. bişi olmaz. çorbayı yeniden yaparsın.

benim bir çuval pirincimde kurtlanmış sanırım hepsi çöpe gidecek ayıkladık sonra gene ayıkladıklarımız tüylenmiş larvalanmış var bi pislik..pirinçsiz yapın.

eww, kurt da beyaz pirinç de, bu şekilde yapsan için alır mı?

Gözün pirinç tanelerini de kurt olarak görmez mi...pişince de eksta kurta benzeyecek zaten.

ayy benim içime sinmezdi yaa.dök gitsin bence. ya tam ayıklayamazsan ya pişirip onu da yerseniz?

yıka seç olacak iş değil.bence gidin yeni bir paket pirinç alın yada çorba tercihinizi değiştirip başka yapın ...

benim bir çuval pirincimde kurtlanmış sanırım hepsi çöpe gidecek ayıkladık sonra gene ayıkladıklarımız tüylenmiş larvalanmış var bi pislik..pirinçsiz yapın.

Pirinci yeniden ayıklayın sonra nemini alabilecek pamuklu bir çarşaf üstüne dökün. Biraz nemi gitsin pirincin , bez torbalara koyup veya kavanozlara kullanabilirsiniz.

Kızlar acil yardım yemek yapmayı çok bilmiyorum yayla Çorbası yapacaktım biraz suyun içine azıcık prinç koydum kaynamasını beklemeye başladım 10 dk sonra suyun üstünde küçük küçük kurt gördüm acil bu çorbayı yapmam lazım pirinci yıkasam Güzelce tekrar kaynatmaya çalışsam olur mu bi akıl verin

Mevcut çorba tenceresini dökün. Pirinçlerinizi ayıklayın. Ve sonra yeniden çorba pişirin.

Pirinci yeniden ayıklayın sonra nemini alabilecek pamuklu bir çarşaf üstüne dökün. Biraz nemi gitsin pirincin , bez torbalara koyup veya kavanozlara kullanabilirsiniz.
eşimle ayıkladık iki gün havalandırdık ama pamuklu çarşafı yapmadık bir kez şansımızı deneyebiliriz zira çok fazla pirinç bendeki..teşekkür ederim ;)

pirinci tuzlayarak muhafaza edin.
ve ayrıca olmaz midesi bulanır insanın.
yayla şart mı başka bir çorba yapsanız?

Bence dökün o corbayi ya nasil yiyeceksinizo_O
Havalar malum sicak icerde tahillar kurtlaniyor,tuz veya soyulmamis sarimsak kurtlanmayi onluyor diye biliyorum...

Back
X