• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Problem bende mi anlamadım ki ???

Açıktan liseyi bitirip kpss gibi bir şey düşünür müsünüz?
Anladım evet hamilelik insanın enerjisini baya alıp götürüyor ama sanırım ilerleyen aylarda geçiyor. Tam bilmiyorum. Ama aslında araba kullansanız her yere gider her şeyi yapabilirsiniz. Ben araba kullanamıyorum misal. Baya üzücü geliyor bu durum bana. Cesaretim de yok. Ama bebek doğunca bir yerlere götürmek için falan araba olayı çok gerekli.
Mersin hamilelik yogası diye aratınca 1-2 bir şey geldi. Yani bazen sadece evden uzaklaşmak bile iyi gelebilir. Umarım bir çevre edinirsiniz. eşinizin ailesinin tek çevreniz olması onlara mecbur kalamk iyi değil çünkü.
Kpss düşünmüyorum bebeğim olucak artık açıktan lise okuyorum zaten ama hala bitiremedim .

Dedim yoga pilates bana yakın olan karışık ben tesetturluyum olmaz sadece bayanlar için olanı uzak çarşıya falan uzağız çünkü ...

Arabaya gelince bir tane arabamiz o iş arabasi kullanmak isterdim esim çiftliğe gidince o yolda gel öğretim diyor ama korkuyorum kendimi çok kasiyorum sikiyorum esim izin vermiyor bu sefer bebeğe bisey olur diye
..

Bir yaştan sonra arkadaşlık kolay kurulmuyor bence.
Ama sen küçükmüşsün de :)

Çok takma kafana ben bu şehre gelince kimsesizlikten kafayı yedim.
Her gün kahve içip içip gönderiyordum Falcı bacı ile Derya abla ile kanka olmuştuk :KK70:

Allah bir arkadaş gönderdi bir yıl evvel de düzeldim :KK70:

Tamda şimdi göndermek için fal kapatmıştım :D
Falcı Bacı güzel bakamıyor salladığı çok belli. Derya abla idare eder. Şu anda bence en güzeli Tellwe :D

Gerçi üçünede aynı anda gönderiyorum :D İyi oluyor can sıkıntısına :)

Tamda şimdi göndermek için fal kapatmıştım :KK70:
Falcı Bacı güzel bakamıyor salladığı çok belli. Derya abla idare eder. Şu anda bence en güzeli Tellwe :KK70:

Gerçi üçünede aynı anda gönderiyorum :KK70: İyi oluyor can sıkıntısına :)

Tellwe ücretli değil mi :)
Uydurmalara para vermem:KK14:

Bende beş uygulama var. Hepsine aynı anda gönderiyorum :D
Falcı bacı, Derya abla, Fal diyarı, Fal kutusu, Fal cafe :D
Manyağa bağladım biliyorum:KK45::KK45:

Tellwe ücretli değil mi :)
Uydurmalara para vermem:KK14:

Bende beş uygulama var. Hepsine aynı anda gönderiyorum :KK70:
Falcı bacı, Derya abla, Fal diyarı, Fal kutusu, Fal cafe :KK70:
Manyağa bağladım biliyorum:KK45::KK45:

Merak etme garipsemiyorum :D

Tellwe 48 saatte bir promosyon kahve falı veriyor. :D İndir onuda dene derim :)

Ben kendi tecrübe ve izlenimlerimden yola çıkarak şunu diyebilirim
Bazı insanlar bazı yerleri benimseyemez, oraya ait değildir. Ait olduğunu hissettiği yerde mutlu olur.
Ben birkaç sehir degistirdim, birini çok sevmeme rağmen akraba faktörü yüzünden gitmiyorum çünkü nasılsın diye sormadan bize niye gelmedin diye lafini ederler, herkes kendi planlarına uyulsun ister.
Diğer bir şehirde ise, ailemle yaşadım orada kimsem yoktu, kendimi oraya ait hissetmiyordum üstelik cok güzel bir yer. Küçük, sakin, cıvıl cıvıl...
Şimdiki yaşadığım yer daha küçük, pek aktivitesi olmayan bir il. Ama o kadar mutluyum, huzurluyum ki... yalnız da olsam mutluyum.
Yani durum bunun gibi olabilir.
Bir de eşin hayatının merkezi olmasın ya da ailesi. Bosver ne yaparlarsa yapsinlar sen kafana göre takıl
Kurslara git mesela ;) hangi sehirdesin bilmiyorum ama gidecek eglenceli mekanlar vardır, mutlaka bir arkadas edinirsin

hamilesin gerginsin vs

ama mersin koca şehir ve çok kozmopolit

yani her telden insan var

ona göre çevre edinirsin

çarşıya uzaksanız dışarıda gez sahil de uzak mı

Eşim istemiyor, o olmaz, şundan sıkılırım tarzı üslup da hos değil
Esin izin vermiyorsa otur bos bos, ne diyeyim!
Hamileliğin yan etkileri illa ki vardir ama böyle sizlanarak zaman gecmez
Ayrıca ehliyet almak istiyorsan once liseyi bitir, sonra da kursa git oyle esle, babayla ogrenilmez
Benim babam da her adimda elestirir, daha cok gerilirim halbuki kurstaki hocalarım senden iyi şoför olur demisti
Yani önce kursta isi kuralina göre öğren, esinleyken de pratik yaparsın ;)
Bir de en basitinden internetten kitap siparisi verip bir parka ya da cafeye gidip kitap okumanin keyfine varabilirsin

Ben kendi tecrübe ve izlenimlerimden yola çıkarak şunu diyebilirim
Bazı insanlar bazı yerleri benimseyemez, oraya ait değildir. Ait olduğunu hissettiği yerde mutlu olur.
Ben birkaç sehir degistirdim, birini çok sevmeme rağmen akraba faktörü yüzünden gitmiyorum çünkü nasılsın diye sormadan bize niye gelmedin diye lafini ederler, herkes kendi planlarına uyulsun ister.
Diğer bir şehirde ise, ailemle yaşadım orada kimsem yoktu, kendimi oraya ait hissetmiyordum üstelik cok güzel bir yer. Küçük, sakin, cıvıl cıvıl...
Şimdiki yaşadığım yer daha küçük, pek aktivitesi olmayan bir il. Ama o kadar mutluyum, huzurluyum ki... yalnız da olsam mutluyum.
Yani durum bunun gibi olabilir.
Bir de eşin hayatının merkezi olmasın ya da ailesi. Bosver ne yaparlarsa yapsinlar sen kafana göre takıl
Kurslara git mesela :KK66: hangi sehirdesin bilmiyorum ama gidecek eglenceli mekanlar vardır, mutlaka bir arkadas edinirsin
Haklısın bende buraya ait degilim galiba ..
Tabiki yapicak çok şey vardır ama ben bu şehri pek bilmememe rağmen dışarı tek çıkınca tedirgin oluyorum ...

Geçen gün esim çarşıda otobüse bin gel dedi onun durakta beklediğini bildiğim halde tedirgindim ya kaybolursam diye benim geldiğim şehir küçük minnak sessiz sakin bakkalindan kasabina kadar 10 kişiye kolay gelsin der çıkardın mahalleden burası sıcak ve samimi gelmiyor bana bütün pis insanlar benim tek basima sokağa cikmami bekliyor sanki ...

Esimle bir kafemiz var oraya gittim geçen tek basima ama arkamda biri duruyorum duruyor oturuyorum yakın yerde oturuyor belki benle alakası yok ama korkuyorum iste ...

Eşim istemiyor, o olmaz, şundan sıkılırım tarzı üslup da hos değil
Esin izin vermiyorsa otur bos bos, ne diyeyim!
Hamileliğin yan etkileri illa ki vardir ama böyle sizlanarak zaman gecmez
Ayrıca ehliyet almak istiyorsan once liseyi bitir, sonra da kursa git oyle esle, babayla ogrenilmez
Benim babam da her adimda elestirir, daha cok gerilirim halbuki kurstaki hocalarım senden iyi şoför olur demisti
Yani önce kursta isi kuralina göre öğren, esinleyken de pratik yaparsın :KK66:
Bir de en basitinden internetten kitap siparisi verip bir parka ya da cafeye gidip kitap okumanin keyfine varabilirsin
Esim çalışmamı istemiyor sadece zamanında kendimi hep spora verdim geleceğim vardı ama olmadı 2 yıldır açıktan lise okuyorum bakalım güzel bir arabamiz olsa zaten hemen ogrenirdim bir araba var.ve oda iş arabasi ...

hamilesin gerginsin vs

ama mersin koca şehir ve çok kozmopolit

yani her telden insan var

ona göre çevre edinirsin

çarşıya uzaksanız dışarıda gez sahil de uzak mı
Carsiyi biliyorum mersinin çoğu yerini öğrendim esim sağolsun her hafta sonu gezdirir ...

Ama iste sorun.orda heryeri tam bilmediğim için korkuyorum tedirgin oluyorum ...

Bence korkun tamamen psikolojik
Bir uzmana danışmayi düşündün mü?
Anksiyete falan olabilir mi acaba? Uzman değilim, o yüzden emin konusamam ama bunu biz uzmanla konusup asabilirsin diye düşünüyorum
Bir de, ben de öyle mahallede yaşıyorum her gün ayni kişileri gordugumden artık bir zaman sonra akraba gibi oluyorsun, ben de Istanbul, Izmir gibi yerlerde yaşadığım.halde burayi da sevdim

Bence korkun tamamen psikolojik
Bir uzmana danışmayi düşündün mü?
Anksiyete falan olabilir mi acaba? Uzman değilim, o yüzden emin konusamam ama bunu biz uzmanla konusup asabilirsin diye düşünüyorum
Bir de, ben de öyle mahallede yaşıyorum her gün ayni kişileri gordugumden artık bir zaman sonra akraba gibi oluyorsun, ben de Istanbul, Izmir gibi yerlerde yaşadığım.halde burayi da sevdim
Tavsiyelerin için teşekkür ederim

Yakinda bir arkadas edinirsin belki bu sana cok iyi gelir ama bunun icin cabala kendini kapatma madem sosyal bir jnsansin biraz disariya acilsan cabucak kaynasirsin birileriyle.

Back
X