problemli bi nişanlılık geçiripte,evlenince mutlu olan varmı??

Nişanlıyken, ailelerle muhatap olma, fazla beklentiye girme, aileler devreye girince aradaki yetişme kültür farklılığın net bir şekilde ortaya çıkması gibi sebepler tartışmaları körüklüyor.
sadece evlilik hazırlıkları bile epey stres yüklüyor zaten çiftlere maddi açıdan..
evlenmeyle birlikte bu tartışmalar azalıyor..

eğer sorun, kabullenmekte zorlanılacak mizaçtan kaynaklanıyorsa işte o evlilikte çok büyüyebilir sorunlar.

pekı nısandan once de boyle mıydınız yanı sadece sevgılıyken

çogu zaman,ama ozamanlar daha merhametlıydı yada bı kavgadan sonra ben küsüyosam konusmuyosam gelırdı yalvarır yakarır özürler diler ağlar zırlar kendını affettırırdı.nişanlandıktan sonra garanti mantıgıyla ıyıce kalpsızleştı sanırım.
ama kımse kımseye muhtaçta degildir,garantide degildir..

nısanlılık aslında en guzel donemdır bana gore.ama bızım de sıddetlı kavgalarımız olmustu.hatta evlılıgın ılk senesıne kadar devam etmıstı.artık daha huzurluyum.sevglıyken de boyle mıydınız dıye sormamın nedenı nısanlılık gercekten ınsanı maddı ve manevı yoruyor.belkı o yuzdendır kavgalarınız dıye dusundum.oncekı konularınıza da goz attım.sanırım sorunlu bır bırlıkterlık sızın kı.allah yardımcınız olsun.bu hayatta en onemlı sey ınsanın kendısı.pısman olmayacagınız bır hayat dılerım.

nasil baslarsa öyle gider lafina inanmiyorum
zamanla birbirini iyi taniyarak
alisarak
severek
hersey yumusar
kötü huylar törpülenir
sinirler yumusar
cünkü herkes birbibini cok iyi anlar
ne demek istedigini ne düsündügünü anlar
ona göre hareket eder vs

evet ya bu noktalar cok önemli bence de..nasıl ki insan hata yapa yapa dogruyu buluyor ya buda öyle birsey.bir tartısma olduktan sonra;birbirinizi ne kadar üzdügünüzü,hangi konuda yanlış yaptıgınızı anlıyorsunuz ve bidaha bunu tekrarlamamaya özen gösteriyosunuz.eh haliyle kavgalar,tartısmalarda bisüre sonra azalıyor.bende aynen senin yasadıgın gibi şeyler yasadıgım için canım ordan biliyorum
:16::16: Allah'ım herkese mutlu bir evlilik nasip etsin.

aynen öyle arkadaşım şuanda herşey yoluna girdi ve ben çok mutluyum çok şükür
allah herkesin yuvasına sevgi saygı huzur nasip etsin

arkadaslar merhaba,
kavgalı bi ilişkimiz var,bi konuda uyuşamadıgımızda uzlaşmak adına yaptıgımız konuşmalar genelde kavgaya dönüşüyo.
bir yada 2 gün şiddeti sürüp sonrasında sular duruluyo,aramız ıyıyken cok mutluyuz oda bende,ama ufacık bı konu oldugunda yanyana degil karşı karşıyayız..
sevgililik ve nişanlılık dönemınde kavga ediptew evlenınce durulan arkadaşlar varmı?
tavsiyelerınıze yardımlarınıza ve yorumlarınıza ıhtıyacım var

karşı karşıya gelme nişanlınla,herşeye karşı çıkma kabul et yanında olduğunu hissettir.Tabiz seni ezmesine izin vermeyecek şekilde ancak böyle mutlu olabilirsin

bizde eşimle çok kavgalı bir süreç geçirdik ama şimdi şükürler olsun. evlenince bişeyler yerine oturuyor....

nasil baslarsa oyle gidiyor,hatta evlenince bu kavgalarin dozuda artabiliyor,
nisanlilik doneminde tartismalar varsa bence evlenmek icin 1 kere daha dusunun...:34:

nasil baslarsa oyle gidiyor,hatta evlenince bu kavgalarin dozuda artabiliyor,
nisanlilik doneminde tartismalar varsa bence evlenmek icin 1 kere daha dusunun...:34:

aynen bende aynısını düşünüyorum benm eşim hiç kavgacı değildi şimdi benden daha kavgacı oldu.
eğer sorun sende ise kendini değişştirebilirsen güzel olur
ama sorun ondaysa aynen devam :1:

nişanlılık çok zormuuuuuş.terfi etmek istiyorum artık bende..nişanlılık çok güzel derlerdi..fos çıktı

aynen öyle arkadaşım şuanda herşey yoluna girdi ve ben çok mutluyum çok şükür
allah herkesin yuvasına sevgi saygı huzur nasip etsin

amin inşallah ..Allah sizin mutlulugunuzu da daim etsin canım..
bütün sorunlaı olanlar bir an önce huzura kavusurlar inşallah:25:

inşallah canım..evlilik kesin de gerçi nişanlılık ömrümüzü yedi işte..tavsiyem kimse 3 aydan fazla nişanlı durmasın

aynen yaa canımm..
bazen çok çok zor olabiliyor malesef..
halbuki bazı kişilerin ne kadar güzel gecer;güllük gülüstanlık olur ......
ah nerde bizde öyle şeyy:19::19:

Gunluk gulistanlik nasil geciriyorlar ki:))
Bizde 3ay nisanli kaldik.
2yildirda beraberdik, 5bucuk aylikta evliyiz.
SEvgiliyken, nisanliyken ne sorunlar yasadik, neler atlattik.
Su gune gelesiye kadar nelerin altindan kalkmak zorunda kaldim, anlat anlat bitmez:))
Evliligin ilk zamanlari da cok zordu.
Ama inanki, her sey basladigi gb devam etmiyor.
Tabi aradaki anlasmazliklar, ufak tefek sorunlarsa.
Kotu huylari varsa ve degismezse o zaman sikinti olabilir.
Biz masallah diyeyim cok daha iyiyiz.
Sorun yasamiyor muyuz, elbette sorun yasiyoruz.
Eminimki dahasini da yasayacagiz.
Sorunsuz hayat var mi ki:))
Ama ben esime hala asigim. Onemli olanda bu.
Yani olc tart nisanlilik suresince.
Onsuz yapamam diyorsan, sevgine de eminsen, yoluna giriyor hersey ins.
Huyunuzu suyunuzu ogreniyorsunuz, ayni catin altinda yasamak hicbir seye benzemiyor.
Nisanlilik sureci zor ve zahmetli.
Sevin birbirinizi, destek olun, uzatmayin sorunlarinizi.
Sarilip yatinca hersey unutuluyor cunku:))
Rabbim ins tamamina erdirsin.

Gunluk gulistanlik nasil geciriyorlar ki:))
Bizde 3ay nisanli kaldik.
2yildirda beraberdik, 5bucuk aylikta evliyiz.
SEvgiliyken, nisanliyken ne sorunlar yasadik, neler atlattik.
Su gune gelesiye kadar nelerin altindan kalkmak zorunda kaldim, anlat anlat bitmez:))
Evliligin ilk zamanlari da cok zordu.
Ama inanki, her sey basladigi gb devam etmiyor.
Tabi aradaki anlasmazliklar, ufak tefek sorunlarsa.
Kotu huylari varsa ve degismezse o zaman sikinti olabilir.
Biz masallah diyeyim cok daha iyiyiz.
Sorun yasamiyor muyuz, elbette sorun yasiyoruz.
Eminimki dahasini da yasayacagiz.
Sorunsuz hayat var mi ki:))
Ama ben esime hala asigim. Onemli olanda bu.
Yani olc tart nisanlilik suresince.
Onsuz yapamam diyorsan, sevgine de eminsen, yoluna giriyor hersey ins.
Huyunuzu suyunuzu ogreniyorsunuz, ayni catin altinda yasamak hicbir seye benzemiyor.
Nisanlilik sureci zor ve zahmetli.
Sevin birbirinizi, destek olun, uzatmayin sorunlarinizi.
Sarilip yatinca hersey unutuluyor cunku:))
Rabbim ins tamamina erdirsin.

valla canım öyle güzel güzel geciren var bu dönemleri ama dedigin gibi tabi sorunlar,tartısmalar olcak önemli olan uzatmamak dimi...
bide sanırsam evlilik bu süreclerden daha baska bişey ..
ozaman belki daha güzel olur;hersey rayına oturur belki:14::14:

bende evlenince herşeyin çok daha güzel olacağına inananlardanım kızlar..uzak olunca kavga da büyüyor problem problem üstüne geliyor aşması zor oluyor.ama yan yana olunursa bazen bi tatlı bakış bile aradaki buzları eritebilir diye düşünüyorum.hep mutlu oluruz inşallah

bende evlenince herşeyin çok daha güzel olacağına inananlardanım kızlar..uzak olunca kavga da büyüyor problem problem üstüne geliyor aşması zor oluyor.ama yan yana olunursa bazen bi tatlı bakış bile aradaki buzları eritebilir diye düşünüyorum.hep mutlu oluruz inşallah

çok doğru söylemişsin biz de nişanlyken ne kadar çok kavga ediyorduk artık kavga etmekten yorulmuştum uzaktık biz başka şehirlerdeydik ama 3 yıllık evliyim çok şükür o halimizden eser kalmadı neredeyse hiç tartışmıyoruz bile hiç böyle olacağını tahmin etmemiştim çok mutluyum o yüzden inş herkes çok mutlu olur

Back
X