arkadaşlar eşim tek taraflı varikosel ameliyatı olcak çapada ama temmuzda çok geç diyoruz bizde ateş beyinde özel muananesi var ama ameliyatlaını dışarda özel bi hastanede yapıyo aranıza ateş beyin hastası varmı ve nekadara çıkıyo özel bi hastanede mikrocerrahili varikosel amliyatı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.....
Merhabalar arkadaşlar. İsmim Fatma. Eşimde inmemiş testis(kriptorşidizm) rahatsızlığı var(mış). 21 yaşında sağ orşiektomi ile Çapa Tıp Fakültesi'nde ameliyat olmuş. Çok geç kalındığı için sağ testis ameliyatla alınmış. Sol testis yerinde. Ama sol tarafta ise varikosel rahatsızlığı var halen. Skrotal dopplerde sol varikosel olarak tanı kondu.
Spermiogram değerlerine gelince; Ağustos/2010'da 3 gün arayla yapılan iki tane semen analizinde sırasıyla 4,5 ve 4 mililitre miktarlarında, 1.500.000 ve 1.000.000 spermatozoa sayısı vardı. Her iki tahlilde de hızlı ileri hareketli %25, yavaş ileri hareketli %10, hareketsiz %65'ti. Her ikisinde de kruger yöntemine göre; %2 normal, %98 anormal morfoloji vardı.
Eşim Çapa Tıp Fakültesi'nde spermiogramın haricinden, FSH,Testesteron,Y kromozom mikrodelesyon,karyotip analizi de yaptırdı.Bunların sonuçları temiz çıktı.
Ama tam olarak oligoastenoteratospermi'nin neden kaynaklandığını bulamadılar.En son Prof.Dr.Ateş Kadıoğlu'na muayene oldu eşim 2 kez. Ateş Hoca'nın söylediği ve tavsiye ettiği en son söz; Erkek Faktörü ICSI oldu. Yani mikroenjeksiyon(
tüp bebek) harici hiçbir şekilde çocuğunuz olmaz dedi bize.
Eşim çok azimliydi. Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu'nun keçiboynuzu kürünü 1.5 ay, sperm azlığı kürünü(keçiboynuzu sallama çayı) 3 hafta kullandı. Ayrıca, bol bol ceviz,fındık,cezerye,bal,propolis,arısütü, 2 farklı özel karışım macun,1 kutu proxeed plus,birer kutu ACE Plus Selenyum ve Zinco, kuru fasülye, nohut, tere,roka, vişne-erik-kızılcık kompostosu,tavuk eti, çakşır suyu,ay çekirdeği,yumurta,zencefil,süt,kırmızı et,kepekli ekmek, peynir,havuç,domates,salatalık,soğan,patates,bezel ye,bamya,mercimek,muz,incir,üzüm yedi.Ben de sadece 10 gün Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu'nun soğan kürünü uyguladım. Ayrıca bol bol dua ettik eşimle. Bu çok kötü sonuçların üzerinden 2 ay geçmeden mucizevi bir şekilde, doğal yolla hamile kaldım. Sabır,dua ve gerekli besinler çok önemli. Eşim kesinlikle kola,çay,kahve,sigara,alkol kullanmıyor ve kullanmadı. Bütün anlatacaklarım bunlar. İnşaAllah herkes özlediği,beklediği bebeklerine kavuşur,Rabbim nasip eder,Allah yardımcınız olsun.Selametle...:ecrin_bebek:alkisalkisalkisdelikafadulden:CüvCüv:hihoyyyt:sm_cool::teytey:hihoyyytkaydirigubbakcemile
Arkadaşım ben Ateş hocaya artık kesinlikle güvenmiyorum. Eşimde varikosel olduğu halde varikosel ameliyatını telaffuz dahi etmedi. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum. Bahçelievler Yaşam Hastanesi'nde varikosel ameliyatlarından fark almıyorlar. Bi görüşürseniz, istişare ederseniz faydası olabilir. Rabbim hayırlısını nasip etsin, acil şifalar lütfetsin.