Prof.Dr.Süha Sönmez hastaları...

burcuburcuuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
246
333
Merhaba, ben Süha bey'le bir kere görüştüm. Ona gitmeyi düşünüyorum ama gene de çok kararsızım. 3 yıllık evliyim. Karar verebilirsek ilk denememiz olucak. Süha bey hakkında fikri olan var mı acaba?
 
Mayıs ayında başlamayı düşünüyorum. Mayıs ayındaki adet olacağım günü bekliyorum. Sen gittin mi acaba?
 
Ben Süha Bey'i araştırırken kadınlar kulübü yorumlarından faydalandığım için kendi tecrübemi de yazmak istedim. Gideceklere fikir olsun.

Kendisini seçme sebebim ilgili ve olumlu biri olmasıydı. Çünkü doktorların yaptığı çok da farklı bir şey yok, önemli olan olumsuz olup canımı sıkmaması ve ilgili olmasıydı. Zaten yeterince olumsuzluk yaşıyoruz.
10.000 + ilaçlar dendi ve tedaviye başlandı. Gonalf 150 + Femara(Sabah-akşam) başladıktan sonra 5. gün kontrole gittiğimde 1 tanesi 20mm 1-2 tane de küçük folikül olduğu görüldü. 1 tanesinin çok hızlı büyümesi boş olduğu anlamına gelebilir bunu biliyordum. O gün Gonalf75 ve cetrodite ve ertesi gün sadece cetrodite vuruldum. Kontrole gittiğimde şansımızı deneyebiliriz dedi, yani her şeye hazırlıklı olmalıydım. 1-2 tanesi dolu çıkabilir ya da hepsi boş çıkabilirdi, bunu anlayarak kabul ettim.

Toplama günü anesteziden önce tekrar muayene etti, çatlarsa anesteziye gerek kalmaz diye. Çatlamadıkları için toplama yapıldı. Uyandığımda ben doktorun gelmesini beklerken, meğerse eşime foliküller boş çıktı ve 1000 lira iade ederiz demiş. Yine de beni görmeden gitmez diye düşünerek hemşireye sorduğumda, hastaneden çıktığını öğrendim. Moral bozukluğuyla hastaneden çıktık ve yolda Süha Bey'i aradım. Bana tüm foliküllerin boş çıktığını söyledi ve ardından "eşinize de söyledim kıbrısta donasyon yaptırabilirsiniz ama eşiniz istemediğinizi söyledi" dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü, "neden başarı şansınızı düşürürüm diye mi takip etmek istemiyorsunuz" dediğimde, gülümseyerek başarı oranımız gayet iyi diyerek pozitif aldığı hastalarından örnek verdi. Ben o anın şokuyla yine kendisinde devam etmek istediğimi belirttim ve tamam dedi.

Ben Süha Bey'e ilk gittiğimde önceki tedavilerimde kullanılan ilaçlar ve elde edilen yumurta bilgilerini gösterdim. Tek yumurta ile hamile kalan hastalarının olduğunu belirttiği için tedaviye başladık. Yani bu sonuçla karşılaşabileceğimizi biliyordu ve zaten opu dan önce de boş çıkabilir dedi. Bunlara rağmen, bana donasyon önerisi yapması çok yanlış bir doktor seçtiğimi gösterdi bana. Kimse ormanda yaşamıyor, herkes artık her yolu biliyor, internet denen bir icat var. Ben donasyonu düşünsem sana ne diye geleyim? Hadi iyi niyetlisin diyelim, tüm yumurtalarının boş çıktığını öğrendiği anda mı söylenir bu insana?

Bunların yanı sıra; ne sperm alındı, ne yumurta dölleme ne de transfer işlemi olmadığı halde sadece 1000 lira iade edildi. Bu saydığım işlemlerin hepsinin ederi 1000 liraymış yani, komik gerçekten.

Herkes gibi olumlu sonuç alsam kötü bir yorum yazmazdım, ama zaten can sıkıcı şeyler genelde olumsuz sonuçlandığında yaşanıyor. Allah kimseyi yaşadıklarının yanında, canını daha da çok sıkacak doktorlarla karşılaştırmasın.
 
X