Benim ilk makinam canon 450d ydi.Uzun süre kullandım,sevdim de.İlk makinam olduğundan...sonra nikona geçtim ve yıllardır şaşmadan nikon kullanıyorum.
Body si çok güvenilir.elinize aldığınızda bunu hissedersiniz ancak.Ben şuan D300 s kullanıyorum.Dolgun ve kemikli bir gövde.Böyle tarif edebilirim ancak.İkisini de denediğinizde fark edersiniz zaten.
Nikon ayrıca renk doygunluğu açısından oldukça tatmin edici.
Canon'un renkleri beni cebetmedi.çiğ geliyor nedense.650d leri denemedim ama iyi yorumlar var.Video da çekerim diyorsanız canon 650d serileri sizin için uygun.Tabii yeni başlıyorum diyorsanız.
Zamanla kullandığınız lensin, body den daha önemli olduğunu farkedeceksiniz.
Bence önce nikon D70 gibi yada canon 450d gibi giriş makinalarıyla başlayın.Makineyi öğrenip, hakim olun.
Hem bu söylediğim giriş seviyesi makinaların 2.el fiyatları oldukça ucuz.500-700 arası bulabilirsiniz.
1-2 yıl bunu kullanın, bu zaman içerisinde birkaç tane lens edinin ve deneyin.
emin olduktan sonra ileri seviye makinalara geçin.
Çünkü fotoğraf zaman, emek, bol pratik ve para isteyen bir uğraş.Ama o zevki hiçbirşeye değişmem ben
Tabi bunları gerçek anlamda fotoğraf ile uğraşmak istiyorsanız diye yazdım.
Onun haricinde bir canon 650d alıp auto modda fotoğraf çekip, çeşitli edit programlarıyla düzenleyip fotoğrafçıyım diyenlerde yok değil.Bir de sosyal paylaşım ağlarında ""ben çektim oldu ..........." diye sayfa açmazlar mı