PROGESTAN CORASPİN KULLANIMI

yaren440

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2025
62
13
3
Herkese merhaba 7+0 haftalık hamileliğim mevcut öğrendiğimden beri doktor kontrolünde folik asit corasipin ve progestan kullanıyorum fakat bu iki gündür fitil olarak kullanmama rağmen lekelenme görüyorum bugün lekeyi bir defaya mahsus kırmızı gördüm ve fitili sabah kullandıktan sonra kahve leke ile birlikte fitilinde kalanının çıktığını gördüm doktorum izindee napıcağımı bilmiyorum böyle bir durum yaşayan var mı

Fitilin kalanı çıkması çok normal endişe etme canım lekelenme devam ediyor mu acile bile gitsen yardimci olurlar seninledir bebeğin Allah'ın izniyle

progestan zaten düşük önleyici olarak veriliyor. Lekelenmeyi o yapmaz. Lekelenme olunca veriliyor. Kadın doğum doktoru olan bir acile giderseniz yardımcı olurlar.

Fitilin kalanı çıkması çok normal endişe etme canım lekelenme devam ediyor mu acile bile gitsen yardimci olurlar seninledir bebeğin Allah'ın izniyle
Acil bir şey yapar mı ki emin değilim lekelenme en son fitille beraber geldi şuanlık yok

Acil bir şey yapar mı ki emin değilim lekelenme en son fitille beraber geldi şuanlık yok
Kanama alanı var mı diye bakıyorlar yaşadığım şehirde kadın doğum acılı var ben orada muayene olmuştum bu şekilde şikayetle gittiğimde. Kese ve bebeği görmüş mü idin canım sen

Kanama alanı var mı diye bakıyorlar yaşadığım şehirde kadın doğum acılı var ben orada muayene olmuştum bu şekilde şikayetle gittiğimde. Kese ve bebeği görmüş mü idin canım sen
Keseyi bebeği hatta çok azda olsa kalp sesi duyuldu sonrasında zaten doktor progestana başlattı

Altan mı muayene oldunuz yoksa ultrason mu şuan altan olmak istemiyorum lekelenmede olduğu için korku girdi içime

Ama bu aspirini kullandığım için bence oluyor biliyor musunuz yani başka ne olacak kanama alanım bile yoktu şuan kafayı yemek üzereyim

Coraspin düşük dozlu bir aspirindir. Kanı sulandırır bir miktar. Ama çok değil. Kanama yapabilir. Yapmaz diye bir şey yok kan sulandırıyor sonuçta. Ama tek başına sebep olamaz. Yani coraspini bırakınca bıraktınız diye kanama durur diyemeyiz. Doktor muayene etmeli. Kanama alanınız o gün yoktu. Bugün oluşmuş olabilir ama buna coraspin sebep olmaz. Var olan kanamayı hızlandırır en fazla.
Şu an acile gidip kadın doğum doktoruna muayene olmanız gerekiyor.

Kanamadan ziyade tek seferlik kan lekesi sonrasında kahverengi lekelenmem oldu ki o zamandan öncede kahve leke vardı

Kanamadan ziyade tek seferlik kan lekesi sonrasında kahverengi lekelenmem oldu ki o zamandan öncede kahve leke vardı
Muhtemelen devam etmediği için sorun yoktur. Ancak içinizin rahat etmesi açısından doktora gidebilirsiniz. Ellerindeki cihaza bağlı olarak alttan muayene etmek isteyebilirler. Kanamanız devam ediyor olsa coraspini kanamanın durmasını engelleyebilir diye kesebilirlerdi ama sizde öyle bir durum yok. Progestani uygularken biraz tahriş etmiş olabilir misiniz? Belki hiç Rahimle alakalı değildir ilacı uygularken ufak yüzeyel bir kanama olmuştur? Bende 9+1de sanırım başlayan, 1 hafta süren kahve lekelenme ve akıntı oldu. 5 gün boyunca gelen tüm akıntılarım koyu kahve idi. 4. Gün kadın doğum acile gittim ama pek endişeli değildim açıkçası çünkü bu haftalarda birçok gebe yaşıyor ve sağlıklı devam ediyor. Doktor karnımdan baktı kanama alanı görmedi sorun yok dedi. Buna rağmen 3-4 gün devam etti kahvenin rengi açıldı ve son buldu. Kendi doktorum da kırmızıya dönerse, artarsa, ağrı sancı eklenirse ona ulaşmamı söyledi, özel klinik olduğu halde kontrole çağırmadı ki kendisine çok güvenirim. Biraz belirtilerim de azaldı diye yakın bi hastaneden geçerken vaktim var diye gittim ben de acile. İlk gebeliğim düşük ile sonuçlandı. İkinci gebeliğim çok tedirgin geçti ama kızıma kavuştum. Şimdi bu 3. Gebeliğim. O yüzden size stres yapmayın diyemiyorum insan yapıyor. Ama anlattığınıza göre bir sorun olmayacağını umuyorum.

Ay size ne kadar teşekkür etsem az benimde 3.gebelik ben ilk ikisini kaybettim şimdi yeniden hamile kalıp lekeleri görünce napıcağımı bilemedim doktorumda izinde olduğu için yine şaşırdım şuan çok ufak akıntı şeklinde kahverengi leke gibi var ama akıntı gibi duruyor

Altan mı muayene oldunuz yoksa ultrason mu şuan altan olmak istemiyorum lekelenmede olduğu için korku girdi içime
Alttan muayene olmuştum zararlı olduğunu düşünmüyorum ama sen içinden geçeni yap canım herşey yolunda ilerlesin inşallah eğer kanama alanı varsa ona göre ilaç verirler belki diye her türlü muayene olacaksın ama zaten alttan

Yine de tedirgin olursanız kadın doğum acili olan bir hastaneye gidersiniz. Bu arada söylemeyi unuttum bol su iç ve dinlen demişti doktorum. Bende kızımın gebeliğinde bundan daha az kahve leke olmuştu ama kırmızı kan akan gebeliklerin bile ileri haftalarda (bazen aylar süren) kanamasının geçip sağlıklı doğum olduğunu okudum burada. Progesteron veriliyor o durumda, siz zaten kullanıyorsunuz. Su için, mümkün olduğunca dinlenin, cinsel ilişki yasak. Alttan muayeneden korkmayın. Bizim endişe ettiğimiz bir şeyin kadın doğumcuların aklına gelmeme ihtimali yok, riskli olsa siz isteseniz de onlar yapmazdı. Doktora gitmeme nedeniniz bu olmasın. Sağlıkla kavuşun inşallah

Canım belki kese etrafında kanama vardı o yüzden öyle oldu acil de pek ilgileniyorlar ben kaç kere gittim tekrardan progestan yazıp gönderiyorlar durumun müsaitse özele git baksınlar gebelikte lekenme kanama ciddi olabiliyor

Progestanı günde iki kez kullanıyorum şuan çok hafif kahverengi lekeler devam ediyor özelde zaten doktorum bugün cumartesi nöbetçi vardır büyük ihtimalle progestanı yine kullanacağım baktım yine kahve leke var gideceğim

Çok şükür bugün kalp sesini çok net duyduk kanama alanımızda yoktu doktor aspirini kesmemi söyledi çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…