• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PROGESTAN KULLANAN

• Konu Sahibi Konu Sahibi sc002
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sc002

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2025
28
11
3
22
Kızlar doktorum bugün progestan kullanmamı söyledi hamilelik sürecince bir sorun olmasın diye fitil olarak kullanan var mı? Yan etkisi oldu mu hiç daha fitil kullanmadım sormak istedim size💐

Kızlar doktorum bugün progestan kullanmamı söyledi hamilelik sürecince bir sorun olmasın diye fitil olarak kullanan var mı? Yan etkisi oldu mu hiç daha fitil kullanmadım sormak istedim size💐
Yan etkisi akıntı yapıyor benim vajinada biraz ağrıda oluyor onun dışında yan etkisi yok ben sabah akşam fitil olarak kullanıyorum

Ben kullanmıştım. Herhangi bir yan etki yapmadı.

Ben 200 mg olandan günde 3 kez bile kullandığım olmuştu fitil şeklinde. Hiçbir yan etki olmadı. Fitilde yan etki çok azmış. Eğer yutmayı tercih edersen (progestanın hem fitil hem oral olarak kullanılabilen formu) o çok yan etki yapıyormuş. Benim gayet rahat geçmişti kullanırken içini ferah tut bayağı da işe yarıyor

Ben fitil takmaya korkuyorum diye oral şekilde kullanmıştım ve o şekilde yan etkisi çok fazla olmuştu. Bayağı kafa yapıyordu :) doktorum bununla ilgili uyardığı için rahattım. Fıtıl şeklinde yan etkileri minimize oluyor ve ilacın etkisi de daha iyi oluyormuş. Yan etki olarak ilaç ister istemez eriyor ve dağılıyor.

Ben hem fitil hem gobekten igne hem de kalcadan igne olarak aliyorum. Bana maalesef vajinal kasinti yapti ama mecburen kullaniyorum tup bebek ve 2 hafta daha kullanmam gerekiyor gunde 4 kullaniyorum.
Gobekten olan igne de kasinti yapti igne yerlerinde simdi biraz hafifledi ama bitsin diye gun sayıyorum gercekten. Haftaya bitecek o da .

Ben de gün de 2 kez 4 adet kullanıyorum fitil olarak çok hoşlandığım söylenemez ama daha etkili dedi doktorum yan etkisi olmaz dedi .ittirebildiğiniz kadar ittirin 30 dk vs ayaklarınızı dikin daha iyi etki eder

Ben kullandım canım 13 e gırdık ve bıraktım yenı bı yan etkısı vs yok sadece sürekli iç çamaşırı değiştirmen gerekiyo batırıyo biraz o yönden sinir bozucu

19.haftaya kadar kullandım. ilk basta bi kaç gün bel ağrısı ve uyku hali çok yaptı ama sonra gecti.

ağızdan alındığında yan etkisi daha çokmuş doktorum öyle söylemişti bana. o yüzden ağızdan hiç denemedim hep vajinal yoldan aldım. gğnde 2 kez sabah aksam kullandım

19.haftaya kadar kullandım. ilk basta bi kaç gün bel ağrısı ve uyku hali çok yaptı ama sonra gecti.

ağızdan alındığında yan etkisi daha çokmuş doktorum öyle söylemişti bana. o yüzden ağızdan hiç denemedim hep vajinal yoldan aldım. gğnde 2 kez sabah aksam kullandım
Ben birşey merak ediyorum progesteron hormonu vücutta az geldiği için zaten bu fitili kullanıyoruz ya peki biraktikdan sonra tekrar progesteron hormonu üretme az gelirse ne olcak öyle birşey olurmu yada

Ben birşey merak ediyorum progesteron hormonu vücutta az geldiği için zaten bu fitili kullanıyoruz ya peki biraktikdan sonra tekrar progesteron hormonu üretme az gelirse ne olcak öyle birşey olurmu yada
benim progesteron hormonum iyiydi ama lekelenmem ve sancım olmustu. ultrasonda bebeğim sağlıklıydı, rahimde kanama alanı yoktu. doktor ne olur ne olmaz diye verdi bana ilacı.

genelde rahimde kanama olan gebelere veriliyor. progesteron hormonu desteklemerek rahim bebek için uygun hale geliyor. bana doktorum 19.haftada bırak bakalım ne olacak dedi. eğer tekrar sancı veya lekelenme olursa devam et ilaca dedi. ama olmadı. ben de o yüzden devam etmedim. yani bıraktıktan sonra duruma göre devam edilebilir ilaca.

bende gerek kalmadı ama. bebeğimin gelişimi de iyiydi hep

benim progesteron hormonum iyiydi ama lekelenmem ve sancım olmustu. ultrasonda bebeğim sağlıklıydı, rahimde kanama alanı yoktu. doktor ne olur ne olmaz diye verdi bana ilacı.

genelde rahimde kanama olan gebelere veriliyor. progesteron hormonu desteklemerek rahim bebek için uygun hale geliyor. bana doktorum 19.haftada bırak bakalım ne olacak dedi. eğer tekrar sancı veya lekelenme olursa devam et ilaca dedi. ama olmadı. ben de o yüzden devam etmedim. yani bıraktıktan sonra duruma göre devam edilebilir ilaca.

Benim de 2 haftayı geçidi işte sadece 1 kere kahverengi akıntı gördüm pecetede sonra adet sancım vardı normal adet tarihine 3 gün vardı acile gittim kanama alanı var dedi o zaman başladı 2 gün önce de kontrolüm vardı doktor kanama alanı felan yok dedi ama 2 kutu daha verdi

Birde birşey daha sormak istiyorum hani 2 hafta önce 1 kere kahverengi akıntı olmuştu ama daha gelmemişti progesteron fitil kullanıyorum ve öğünden beri nerdeyse hep yatıyorum ama böyle hafif hafif dışarda yürüyüşler yapsam birşey olur mu doktor hiç birşey demedi

Bende baş dönmesi yapıyor kuzum

Birde birşey daha sormak istiyorum hani 2 hafta önce 1 kere kahverengi akıntı olmuştu ama daha gelmemişti progesteron fitil kullanıyorum ve öğünden beri nerdeyse hep yatıyorum ama böyle hafif hafif dışarda yürüyüşler yapsam birşey olur mu doktor hiç birşey demedi
bir sey olmaz. ben her aksam 1 saat yürüyordum. doktoruma sormustum ben. spor va yapma sadece yürüyüş yap demişti

Back
X