• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Progestan kullananlar

kızlar bana yardım edin lütfen. adetim geciktiği için doktorumun yazdığı "progestan 200mg" ı 10 gün kullanacaktım. 5 gün oldu içmeye başlayalı. ama ben çok büyük bir hata yapmışım. günde 1 tane içilecekmiş, ben günde 2 tane içtim:((( nasıl dikkatimden kaçtı hala anlayamıyorum. nolacak şimdi yaa. yeni farkettim. çocuk da istiyoruz. zararı dokunur mu acaba... yarın doktorumu arayıp sorayım diyorum:( bir bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim kızlar.....

canım, hiçbirşey olmaz, ben yeni hamileyim (kaç haftalık olduğum bu cuma saptanacak, ama yaklaşık 5-6 diyeyim) ve doktorum bana günde 2 tane progestan 200 mg verdi hamile olduğumu gördüğü anda. :) bir sonraki kontrole kadar kullanmamı söyledi :) hiçbir zararı olmaz, tam tersi, varsa tutunmasına destek olur, için rahat olsun.

canım, hiçbirşey olmaz, ben yeni hamileyim (kaç haftalık olduğum bu cuma saptanacak, ama yaklaşık 5-6 diyeyim) ve doktorum bana günde 2 tane progestan 200 mg verdi hamile olduğumu gördüğü anda. :) bir sonraki kontrole kadar kullanmamı söyledi :) hiçbir zararı olmaz, tam tersi, varsa tutunmasına destek olur, için rahat olsun.

Sağol canım rahatladım gerçektende, ilk farkettiğimde çok korkmuştum. Bu ay bebekten yana umudum yok kan testimde gebelik yok çıktı, ben başka bir zararı olmasından korkmuştum. Senin adına çok sevindim. İnşallah Allahım bana ve isteyen dileyen herkese de nasip eder hayırlısıyla. Sana da sağlıkla kucağına alıp analı babalı büyütmek nasip olur inşallah canım...

canım bu gün aradım doktorumu, sordum, hiç bir şey olmaz dedi. günde 2 tane içerek 10 günü tamamla sonra zaten adet olursun dedi... Bir zararı yokmuş çok şükür....

Slm kızlar benim de 3 tane kimyasal gebelik sonucu doktorum progestan kullanarak hamile kalmamı söyledi günde 2 tane ve alttan kullanıcam böylece yan etkileri azalıyormuş...

Kızlar allah aşkına biriniz yorum yapsın.
ben çocuk istediğim için doktorum progestan 100 mg verdi,günde 3 tane içiyorum birde b12 vitamini verdi onu kullanıyorum ve bende hiçbir yan etki yapmadı..
burda herkese doktoru klomen vermiş bana neden progestan verdiki bu ilaç ne işe yarıyor bilen varmı kullanıpta hamile kalan varmı..??

Sağol canım rahatladım gerçektende, ilk farkettiğimde çok korkmuştum. Bu ay bebekten yana umudum yok kan testimde gebelik yok çıktı, ben başka bir zararı olmasından korkmuştum. Senin adına çok sevindim. İnşallah Allahım bana ve isteyen dileyen herkese de nasip eder hayırlısıyla. Sana da sağlıkla kucağına alıp analı babalı büyütmek nasip olur inşallah canım...

Çok teşekkür ederim, Allah sana da nasip etsin inşallah hayırlı hamilelik, hayırlı bebek... Kan testini ne zaman yaptırdın? Adetine kaç gün kala? Adetin düzenli midir? Gününden emin misin? Neden soruyorum... Ben adetimi 5 Mayıs sanıyordum, 2 Mayıs'ta kanda sıfır çıktı. Meğer adetim 7-8 Mayıs'mış (bunu sonradan doktorum tahmin etti), 8 Mayıs'ta 153 çıktı kanda. Ki, 153 bile düşük bir değer kabul ediliyor. Yani belli olmuyor. O yüzden doktrorlar 10 gün gecikmesini bekleyin, test yapmayın diyorlar. Ama biz sabredemiyoruz tabi, o ayrı... İnşallah en kısa zamanda bu mutluluğu yaşarsın. Hep hayırlısını istemek lazım.

ben çocuk istediğim için doktorum progestan 100 mg verdi,günde 3 tane içiyorum birde b12 vitamini verdi onu kullanıyorum ve bende hiçbir yan etki yapmadı..
burda herkese doktoru klomen vermiş bana neden progestan verdiki bu ilaç ne işe yarıyor bilen varmı kullanıpta hamile kalan varmı..??

Ben 6 haftalık hamileyim ve kanamam var doktor progestan verdi günde 3 kere alıyorum. Nedenini kendisi açıklamadı sadece tuvalet hariç yerinden kalkma dedi. Biz netten çok araştırma yaptık, rahim duvarını kalınlaştırıyormuş ve bebeğin tutunmasına yardım ediyormuş bu ilaç. Size de onun için vermiştir heralde, gebeliğin çok erken dönemlerinde bebekler tutunamadan düşebiliyormuş çoğu zaman farkında bile olmadan. Bu ilaç bir nebze buna yardım ediyor ama düşecek olan yine de düşermiş. Allah hayırlısını versin size de inşallah yardımı olur.

Çok teşekkür ederim, Allah sana da nasip etsin inşallah hayırlı hamilelik, hayırlı bebek... Kan testini ne zaman yaptırdın? Adetine kaç gün kala? Adetin düzenli midir? Gününden emin misin? Neden soruyorum... Ben adetimi 5 Mayıs sanıyordum, 2 Mayıs'ta kanda sıfır çıktı. Meğer adetim 7-8 Mayıs'mış (bunu sonradan doktorum tahmin etti), 8 Mayıs'ta 153 çıktı kanda. Ki, 153 bile düşük bir değer kabul ediliyor. Yani belli olmuyor. O yüzden doktrorlar 10 gün gecikmesini bekleyin, test yapmayın diyorlar. Ama biz sabredemiyoruz tabi, o ayrı... İnşallah en kısa zamanda bu mutluluğu yaşarsın. Hep hayırlısını istemek lazım.

Amin inşallah.... Kan testini beklenen adet tarihimden 1 hafta sonra yaptırmıştım. gebelik yok bu ay üzgünüm. bu ay fazla çalışamadık, böbreklerimde kum varmış çok sancı çektim, acilde yattım bir kaç gün... umudum adet olabilirsem önümüzdeki aya kaldı umutlarım.....

Eğer hiç düşük yapmamışssan ve kanaman az da olsa yoksa gereksiz bence ,benim doktorum ilk hamileyim dediğimde sadece folik asit verdi düşük yapan veya kanaması olup düşük tehditi olanlara verilir benim bildiğim mesela benim 3 kimyasal gebelikten sonra ancak şimdi verdi 200 mg günde 2 tane hamile kalınca 3 tane...

çok sağolun kızlar yorumlarınız için..
daha önce hiç hamile kalmadım düşük falandA olmaddı sadece adetlerim çok düzensiz 40-45 günde 1 oluyorum ben.kist falanda yok tertemizz dedi,3 ay kullan ilACI eğer bebek olmazsa eşinde sende gelin dedi bana :S

şuan adetime 1 hatfa var yani bu pazar ilacım bitecek,kasıklarımda ağrı var geceleri özellikle üzerine uyuyamıyorum bile vede gögüslerim çok şiş ve sert dokunamıyuorum..
inşaallah gebelik belirtisidir..bugün test yaptım negatif çıktı :(

Adetini en az 1 gün geçmeden idrar testi pozitif vermezmiş hamile olsan da çünkü HCG kandan idrara geçecek kadar fazla olmazmış da zamanla artarmış. Belirtilerin benim hamilelik belirtilerimle çok benziyor. Ama ilacın da benzer yan etkileri var prospektüste... İnşallah umduğun gibi hamilesindir canım. Erken hamilelik öğrenmek te zor oluyor aslında yani benim öyle oldu çok erken tesadüfen öğrendim ama sonra keseyi görmeyi beledik zaman geçmek bilmedi, şimdi de kalp atışı bekliyoruz inşallah haftaya görücez bebek kesedeyse ama keşke daha geç öğrenseydim diyorum ben de...

Adetini en az 1 gün geçmeden idrar testi pozitif vermezmiş hamile olsan da çünkü HCG kandan idrara geçecek kadar fazla olmazmış da zamanla artarmış. Belirtilerin benim hamilelik belirtilerimle çok benziyor. Ama ilacın da benzer yan etkileri var prospektüste... İnşallah umduğun gibi hamilesindir canım. Erken hamilelik öğrenmek te zor oluyor aslında yani benim öyle oldu çok erken tesadüfen öğrendim ama sonra keseyi görmeyi beledik zaman geçmek bilmedi, şimdi de kalp atışı bekliyoruz inşallah haftaya görücez bebek kesedeyse ama keşke daha geç öğrenseydim diyorum ben de...

canım ne kadar iyisin çok teşekkür ederim yazdıkların için..
inşaallah hamileyimdir 1 hafta ila 10 gün arasında belli olur inşaallah..

progestan kullanıp kanaması devam eden var mı aramızda acaba ? ben progestan kullanmaya başlayalı 4 gün oldu hala lekelenmelerim oluyor...12.haftam bitti artık düşük tehdidim azalmıştır diye düşünüyorum ama çok aklım karışık

Merhaba arkadaşlar bende progestan kullanıyorum 3 gündür.Daha günümü 1 gün geçtim hamileyim progesteron oranım 10 çıktı doktorum düşük tehliken var dedi beta ise 165ti ne yapmam gerekiyor bilmiyorum bebeğim düşermi?Allah hepimizin yardımcısı olsun..

progestan kullanıp kanaması devam eden var mı aramızda acaba ? ben progestan kullanmaya başlayalı 4 gün oldu hala lekelenmelerim oluyor...12.haftam bitti artık düşük tehdidim azalmıştır diye düşünüyorum ama çok aklım karışık

Benim ikinci düşüğümde progestan 8 üçüncüsünde ise 3 dü canım 10 olsaydı progestanla kurtarabilirdik demişti doktor, Allahtan hayırlısı canım...

çok sağolun kızlar yorumlarınız için..
daha önce hiç hamile kalmadım düşük falandA olmaddı sadece adetlerim çok düzensiz 40-45 günde 1 oluyorum ben.kist falanda yok tertemizz dedi,3 ay kullan ilACI eğer bebek olmazsa eşinde sende gelin dedi bana :S

şuan adetime 1 hatfa var yani bu pazar ilacım bitecek,kasıklarımda ağrı var geceleri özellikle üzerine uyuyamıyorum bile vede gögüslerim çok şiş ve sert dokunamıyuorum..
inşaallah gebelik belirtisidir..bugün test yaptım negatif çıktı :(

Canım sen bu progestanı adetliyken de kullanıyormusun? 30 tane var pakette banada doktorum 30. gün adet olursun dedi ama adetliyekende kullanılır mı bilmiyorum...

evet cnm ben de kullanıyorum ve hala lekelenmeler var.az da olsa zaman zaman..

Canım sen bu progestanı adetliyken de kullanıyormusun? 30 tane var pakette banada doktorum 30. gün adet olursun dedi ama adetliyekende kullanılır mı bilmiyorum...

yok canım adetimin 16.gününden itibaren başladım bu pazar bitiyor allahın izniyle..günde 3 tane alıyorum..

adetliyken kullanılmıcak.adetinin 1. günüünden itibaren say 16. günde başla ilaca dedi..ilaç bitince adet olmayı bekle dedi,adet olmazsan test yap hamilesindir dedi..

ARKADAŞLAR BEN DE 5 HAFTALIK HAMİLEYİM.aMA DOKTOR BANA DÜŞÜK TEHLİKEM OLMADIĞI HALDE PROGESTANI VERDİ.bURADA OKUDUKLARIMDAN SONRA TEDİRGİN OLDUM.dÜŞÜK YAŞAMIŞ YA DA RİSKİ OLANLAR DOKTOR VERMİŞ GENELDE.bANA DOKTOR HİÇ RİSKTEN FALAN BAHSETMEDİ.Acaba öyle bir risk var da bana mı söylemedi.Düşük tehdidi olmayıpta progestan kullanan vAr mı?

Back
X