• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Progestan kullananlar

slm arkadaslar
benim gecen hafta doktorda kontrolum vaardi 6 haftalik gebeyim hersey yolundaydi ertesi sabah kalkdigimda kanamam olmustu hemen yine doktora gittim düsük tehlikesi ola bilir dedi ve progesteron verdi bir haftadir kullaniyorum kanamam yok ama asiri derecede sari ve acik kahverengi akintim var ve bu akintidan cok korkuyorum. yarin yine kontrolüm var bakalim nolacak. ilk once dis gebelik süphesi vardi hastanede kaldim 4 gun boyunca simdide bu birtürlü sevinemedim hamileligime :(

benim de ilk haftalarda kahve rengi akıntım oluyordu hatta birkere kanamam bile oldu onun üstüne doktora gittim ama doktor korkulacak birşey yok bebek gayet iyi demişti. ilk haftalarda böyle lekelenmeler olabiliyormuş. bana da progesteron verdi. kullandım daha iyi oldum. kendini fazla yormaman gerek canım..

canım doktor bana kalkma falan demedi. ağır kaldırma ev işi yapma eğilip doğrulma dedi. ayakta 15 dk dan fazla durma 15dk da bir 10dk otur dinlen dedi.arabaya binmemde vs bir sakınca var mı diye sorduk. o kadarına gerek yok. zaten arabaya bindin diye düşecekse zaten düşer o bebek dedi. geçen hafta kanamamın rengi değişti. kahverengi oldu. ben tekrar korku içinde gittim doktora. progestana devam et dedi. birde proluton diye bir iğne verdi. 3 tane iğne 3er gün ara ile vurulacağım. birini vuruldum. ama kanamam hala devam ediyor. bi anlam veremiyorum ben artık.her ne kedar bişey olmaz doktor kötü birşey söylemedi desem de içimde bi korku var. inş. hepimiz sağ sağlim sağlıklı bir şekilde bebeğimizi kucağımıza alırız.

ben de kullanıyorum.doktor yumurtanın çatlamasından itibaren verdi.inşallah hayırlısıyla alırız bebeklerimizi kucağımıza.benim düşüğümde ilk önce koyu kahve ardından kırmızılaşan akıntılar yaşadım.doktor normal sorun yok diyip yolladıktan sonra akşamına düştü bebeğim.yani hap bana o zaman yaramamıştı zaten azalmamıştı bile kanama.inşallah sen sorun yaşamazsın.böyle kanamalı seyri olup doğuran çok kişi var.şuan nasılsın??bebek kesede göründü mü peki??

meraba ben konuyu görünce merak ettim.benim de hamileliğimin sanırım 8.haftasında böyle bi durum olmuştu,kıvamı katı olmayan kahverengi bi akıntım olmuştu.hemen doktora gittim ve benim gözümü korkuttu,ben o kadar ciddi bişey olmadığını düşünmüştüm ama içim hep kıpır kıpırdı.moral yerine bu bir düşük tehlikesi olabilir o yüzden kendine dikkat etmelisin şunu şunu yapmamalısın falan dedi.aynı o ilaçtan kullanmamı söyledi,ben de dediklerini harfiyen uyguladım.sadece tuvalet ihtiyacım dışında ayağa bile kalkmadım desem yalan olmaz.2 hafta boyunca dinlendim.sonra öyle bi şikayetim olmadı.şu an 39 haftalık hamileyim ve allahıma şükürler olsun bebeğimin bi sağlık sorunu yok.en önemli olan stres yapmamak,kafanızı başka şeylerle meşgul edinki,kötü düşünceler aklınızı bulandırmasın.herşeyin hayırlısı olur inşallah..

kızlar yumurtlamadan sonra doktor progestan verdi.5. güne kadar ilacın hiçbişeyini görmedim 5.günü ilacı aldıktan 5 saat sonra yemek yerken aniden halsizlik ve tansiyon düşmesi gibi bişe oldu tansiyonum normaldi.aynı şey bugünde oldu acayip halsizim başımı elimi kaldıramıyorum.bu normal mi yoksa gebelik belirtisi mi anlamdım şuan tam 1 hafta var adet tarihinelütfen cevap verinn:43:

kızlar yumurtlamadan sonra doktor progestan verdi.5. güne kadar ilacın hiçbişeyini görmedim 5.günü ilacı aldıktan 5 saat sonra yemek yerken aniden halsizlik ve tansiyon düşmesi gibi bişe oldu tansiyonum normaldi.aynı şey bugünde oldu acayip halsizim başımı elimi kaldıramıyorum.bu normal mi yoksa gebelik belirtisi mi anlamdım şuan tam 1 hafta var adet tarihinelütfen cevap verinn:43:

aşırı baş dönmesi halsizlik ve uyku hali veriyor inşallah seninki hamileliktendir. bende aşılama olduğum gün başladım ama içtikten 1 saat sonra yerimden kalkamaz oluyorum.

hamileliğim ilk 3,5 ayı kanamalı geçtiği için bende kullandım.acil şifalar dilerim herkeslere.

kızlar tam beklediğim günde adet oldum :))) yanlız adetimde ciddi bir azalma var.özellikle 1.gün çok kanaması olan ben de adet kanamam çok azz.kadın olmak ne zormuş Allah ım! acaba progestan hapının böyle bir etkisi oluyor mu????? lütfen cevap

kızlarr bana bişey söyleyin nolur düşük tehtidim var progestan verdi ama doktor vajinal dedi diye hatırlıyorum bu ilacın üstünde ağızdan alınır diyo napacam bennn

kızlarr bana bişey söyleyin nolur düşük tehtidim var progestan verdi ama doktor vajinal dedi diye hatırlıyorum bu ilacın üstünde ağızdan alınır diyo napacam bennn

bende vajinal kullanıyorum canım kullan için rahat olsun daha etkiliymiş böylesi ALLAH CC yar ve yardımcın olsun:34:

bende kullandım ama agızdan minik bir hap bana doktorum günde bir tane tok ken iç dedi.iyide geldi..vajinadan ilk kez duyuyorum.

gebeliğe hazırlık için doktoru tarafından progestan kullanıp 1 hafta erken adet olan war mı? şuan 22. gunumdeyım.. dun aksam kahverengi akıntı gordum.. şimdide bıraz daha arttı.. normal mi acaba? 15 mart batımdı bugun 8 mart adet gıbı bişe oluorum..bilgisi olan warsa kızlar yardım edin?

gebeliğe hazırlık için doktoru tarafından progestan kullanıp 1 hafta erken adet olan war mı? şuan 22. gunumdeyım.. dun aksam kahverengi akıntı gordum.. şimdide bıraz daha arttı.. normal mi acaba? 15 mart batımdı bugun 8 mart adet gıbı bişe oluorum..bilgisi olan warsa kızlar yardım edin?

hamile olmayasın kızzz birde... yerleşme kanamasına benziyor

ahhh nerdee.. bende il başta yerleşme kanaması sandım sonra bıraz daha arttı düşük yapıorum kesın dedım ii yerleşemeden gidio.. en son cumartesi epey gelmeye başladı.. biraz araştırdım rahım duvarı ii beslendıı için kendını yenılerken bööle kahverengi şekilde dökülmeler yapabılıomus.. en azından sevındıım bı yanı oldu eski duvar gitti yenı duvar geldi :) yinede her ihtimale karşı perşembe doktora gidicem.. 15 marttan 9 marta çekildi zaten 27 gunde oluodum 21 gunde adet olmus oldum.. inşallah gelecek ay yüzüm güler :)

ahhh nerdee.. bende il başta yerleşme kanaması sandım sonra bıraz daha arttı düşük yapıorum kesın dedım ii yerleşemeden gidio.. en son cumartesi epey gelmeye başladı.. biraz araştırdım rahım duvarı ii beslendıı için kendını yenılerken bööle kahverengi şekilde dökülmeler yapabılıomus.. en azından sevındıım bı yanı oldu eski duvar gitti yenı duvar geldi :) yinede her ihtimale karşı perşembe doktora gidicem.. 15 marttan 9 marta çekildi zaten 27 gunde oluodum 21 gunde adet olmus oldum.. inşallah gelecek ay yüzüm güler :)

arkadaşım allah hayırlı zamanda versin inşallah yüce rabbimin bir bildiği vardır elbet sıkıntı stres yapmayalım... iyi bir insan olacaksa allahım diyorum bende iyibir insan olacaksa gelsin bebeğim...nice evlatlar var ana babaya işkence eden...allah öyle etmessin kimseyi... hayırlısını versin rabbim... inşallah en kısa zamanda nasip eder

arkadaşım allah hayırlı zamanda versin inşallah yüce rabbimin bir bildiği vardır elbet sıkıntı stres yapmayalım... iyi bir insan olacaksa allahım diyorum bende iyibir insan olacaksa gelsin bebeğim...nice evlatlar var ana babaya işkence eden...allah öyle etmessin kimseyi... hayırlısını versin rabbim... inşallah en kısa zamanda nasip eder

saol arkadasım inşaallah Allahım hepımıze hayırlı evlatlar werır.. öyle dusununce bıraz rahatladım bak.. ben bu zaman olsun dıorum ama belkıde hayırlı olmıcak 1 ay sonra olsa belkı hayırlısı olcak.. dooru sooluosun.. o zaman bız çalışmalara dewam.. gerisi Allaha kalmıs..

saol arkadasım inşaallah Allahım hepımıze hayırlı evlatlar werır.. öyle dusununce bıraz rahatladım bak.. ben bu zaman olsun dıorum ama belkıde hayırlı olmıcak 1 ay sonra olsa belkı hayırlısı olcak.. dooru sooluosun.. o zaman bız çalışmalara dewam.. gerisi Allaha kalmıs..

allah bilir hayırlı zmanı !! biz dualarımızla destekleyelim... aratmasın allah

Arkadaşlar benim iyice kafam karıştı benim kullandığım progestan yuvarlak top şeklinde onları vajinadan atıyorum doktorum ağızdan alınınca mide asitlerinin ilacın etkisini azalttığını söylemişti .5 gün öncede proluton depot iğne yapılmıştı zaten sizin vajinadan attıklarınız hap şeklinde olanlar değilmi?Yoksa crinone jelmi ?Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim kızlar

arkadaşım telaş yapma bence. ağızdan kullanılan hapla vajınadan kullanılan aynı. banda aynısını verdi.vajınadan daha etkli olacağını söyledi.ewet benimkide geri çıkıyo.eldiven giyip dahada ileri koycam umarım işe yarar.

6 haftalık hamileyim. bebekte bradikardi varmış.(kalp atımları yavaşmış) dktor günde 2 kez vajınal yoldan progesteron almamı söyledi.aynı şekilde bendede geri çıkıyor. napcam bilemedim.

arkadaşlarbende kulanıyorum ohapı şuan ama agız yoluyla daha iyi oluyor sende dene arkadaşım ....

Back
X