• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Progestan kullananlar

ARKADAŞLAR BEN DE 5 HAFTALIK HAMİLEYİM.aMA DOKTOR BANA DÜŞÜK TEHLİKEM OLMADIĞI HALDE PROGESTANI VERDİ.bURADA OKUDUKLARIMDAN SONRA TEDİRGİN OLDUM.dÜŞÜK YAŞAMIŞ YA DA RİSKİ OLANLAR DOKTOR VERMİŞ GENELDE.bANA DOKTOR HİÇ RİSKTEN FALAN BAHSETMEDİ.Acaba öyle bir risk var da bana mı söylemedi.Düşük tehdidi olmayıpta progestan kullanan vAr mı?

tatlım ben hamile kalmaya calısırken, doktor bana adetimin 16 veya 17.günlerinde baslamamı soylemişti.olası bir hamilelikte bebeğin kolay tutunmasını kolaylastırmak için.
sende yeni hamile oldugun için, doktor bebeğinin sana tutunması için progestan vermiştir, tedbir amaclı. korkulacak birsey yok.. hıc bır zararıda yok. stres yapmadan hamileliğinin tadını cıkar :))

Son düzenleme:
adetliyken kullanılmıcak.adetinin 1. günüünden itibaren say 16. günde başla ilaca dedi..ilaç bitince adet olmayı bekle dedi,adet olmazsan test yap hamilesindir dedi..

Aynen canım bana da aynı şeyleri dedi ama ben düşük yaptğım için haziran ayı boyunca korunup progestanı kullanıcam vücut biraz depolasın dedi doktor , Allah yardımcımız olun canım...

bende bugun başladım kullanmaya
klomen kullandım yumurta takibim yapıldı
yumurtalarım uygun seviyeye ulaştı ve garantiye almak için çatlatma iğnesi vuruldum bugun kolumdan
progestan verdi doktorum
10 gün boyunca sabah akşam kullanıcam içindeki 30 kapsülünde bitmesimi gerekiyor bana günde iki kez dedi
bide düşüğü önlemek için veriliyor sanırm

tatlım ben hamile kalmaya calısırken, doktor bana adetimin 16 veya 17.günlerinde baslamamı soylemişti.olası bir hamilelikte bebeğin kolay tutunmasını kolaylastırmak için.
sende yeni hamile oldugun için, doktor bebeğinin sana tutunması için progestan vermiştir, tedbir amaclı. korkulacak birsey yok.. hıc bır zararıda yok. stres yapmadan hamileliğinin tadını cıkar :))

Cevap verdiğin için çok tşk ederim canım....

Cevap verdiğin için çok tşk ederim canım....

merhabalr...progestanın hiç bi zararı yk kızlarr...rahim kaslarını gevsetir.bebegin düşmesini engelelr..hatta hamilelign son ayları bile kullandırır dr lar...erken dogumu engelelsin diye..
sakın panik yapmayın.faydası vr zararı yk..sadecee kabızlık yadaa mide ekşimesine sebep olabilrr..bende yaptı mesela..bagırsak kaslarnı ,,mide kapakçığı kaslarınıda gevsetio cünkü:)))

merhabalr...progestanın hiç bi zararı yk kızlarr...rahim kaslarını gevsetir.bebegin düşmesini engelelr..hatta hamilelign son ayları bile kullandırır dr lar...erken dogumu engelelsin diye..
sakın panik yapmayın.faydası vr zararı yk..sadecee kabızlık yadaa mide ekşimesine sebep olabilrr..bende yaptı mesela..bagırsak kaslarnı ,,mide kapakçığı kaslarınıda gevsetio cünkü:)))

teşekkürler canım bilgilendirdiğin için..

selam canım bende şuan hamile kalmaya çalışıyorum progestan kullanıyorum sen hamile kaldın mı?

benim dün ilacım bitti şimdi adet olmayı bekliyorum adet olmazsam gebelik testi yapıcam..bu sabah idrarla yaptım negatif çıktı ..sat 3 mayıs :(

selam canım bende şuan hamile kalmaya çalışıyorum progestan kullanıyorum sen hamile kaldın mı?

benim dün ilacım bitti şimdi adet olmayı bekliyorum adet olmazsam gebelik testi yapıcam..bu sabah idrarla yaptım negatif çıktı ..sat 3 mayıs :(

canım ben hamile kaldım ama progestan kullandıgım için değil hsg cekildiğim için. hamilelikte lekelenmelerim oldugum içinde progestan kullandım. ki hamile kalana kadarda doktorum birkacay kullandırtmıstı..

3 mayısa kadar bekle canım. gelmezse o zaman yaparsın testini. acele etme ve strese girmemeye calıs. sen neredeyse 1 hafta kala yapmıssın testını hamileysen bile cıkmaması normal. insallah hamilesindir.

canım ben hamile kaldım ama progestan kullandıgım için değil hsg cekildiğim için. hamilelikte lekelenmelerim oldugum içinde progestan kullandım. ki hamile kalana kadarda doktorum birkacay kullandırtmıstı..

3 mayısa kadar bekle canım. gelmezse o zaman yaparsın testini. acele etme ve strese girmemeye calıs. sen neredeyse 1 hafta kala yapmıssın testını hamileysen bile cıkmaması normal. insallah hamilesindir.

canım çok iyisin çok sagol yorum için.sol kasıgımda yorullunca batma olutor bide gögüs uçlarım sim siyah oldu ve sızlıyor dokununca..bilmiyorum inş belirtidir..daha önce olmazdı cunku..

canım çok iyisin çok sagol yorum için.sol kasıgımda yorullunca batma olutor bide gögüs uçlarım sim siyah oldu ve sızlıyor dokununca..bilmiyorum inş belirtidir..daha önce olmazdı cunku..

ne demek canım yardımcı olabilirsem ne mutlu. tatlım bak ben hamile kalmayı 3 sene bekledim. bu 3 senedede gecıkme hıc olmasada zaman zaman kendimi hep hamile sandım. psıkolojik olarak o belirtileri kendim yarattımm.bu yuzden belirtilere kafa takıpta kendini strese sokma, rahatına bak. mesela ben hamile kaldıgımı tesadüfen yaptırdıgım yumurtlama testının ardından ogrendım.yanı hamıleyım ama hıcbır belirtim yook. adetim 3-4 gun kalaydı hatta.. hakkımızda hayırlısı olsun..bu yuzden belirtilerle fazlaa canını sıkma. Allah gonlune göre versin..

selam kızlar kasık battmalarım için doktora gittim (progestan kullandım 10 gün boyunca günde 3 tane )sat 3 mayıs buarada doktor sol yumutan çatlamamılş kiste dönüşmüs dedi.10 gün bekle o kist bebekte olabilir dedi.10 gün sonra adet olmazsan gebesin demektir gel dedi,ne yapıcam ben şimdi :((
,daha önce böyle bir deneyim yaşayan var mı ?

kizlar fikri olan paylassin lutfen
gebelikte progestan kullanip lekelenmesi azalan veya hic gelmeyen varmi
ve bu ilacin iyi geldigini mi gosterir
cevaplarinizi bekliyorum

kizlar fikri olan paylassin lutfen
gebelikte progestan kullanip lekelenmesi azalan veya hic gelmeyen varmi
ve bu ilacin iyi geldigini mi gosterir
cevaplarinizi bekliyorum

canım lekelenmen olduğu için progestana başlamışsın anladığım kadarıyla.eğer lekelenmelerin azaldıysa ve daha da iyisi bittiyse ne mutlu sana. demek ki ilaç işe yaramış,bebişin de hayata ve sana tutunur inş:nazar: rabbim gönlümüze göre versin hepimizin:emir_bebek:

canım lekelenmen olduğu için progestana başlamışsın anladığım kadarıyla.eğer lekelenmelerin azaldıysa ve daha da iyisi bittiyse ne mutlu sana. demek ki ilaç işe yaramış,bebişin de hayata ve sana tutunur inş:nazar: rabbim gönlümüze göre versin hepimizin:emir_bebek:

tesekkür ederim cevabın için ve güzel dileklerin için, ilaçın etkisini merak ettim bende azaldı ve bıttı gibi acaba bu iyiye işaretmi diye sordum
Allah heerseyin hayırlısını nasip etsin

slm bende 6 haftalık hamileyim progestan kullanıyorum .şimdilik herşey yolunda.:nazar:

kızlar cuma günü sabah hafif kahverengimsi lekelenmem başladı doktora gittim çok şükür kalp atışlarını gördük ama progestan verdi düşük tehliken var progestanla önüne geçmeye çalışıcaz dedi.. cuma gününden beri sadece sabahları kahverengimsi geliyo bi daha gün içinde hiç gelmiyo... bugün de sabah hafifçe geldi ama sütlü kahve rengindeydi.. çamaşırı batıracak kadar da gelmiyo.. sadece temizlenirken geliyo.. böyle olan var mı... sevinemedim bile bebişimin kalp atışını gördüğüme :(:43::43:

ha bu arada SLADI cim keseyi de kalp atışlarını da gördük.. cinsiyet tahmini yapmıştım kız çıkmıştı :)) ama bana erkek olcak gibi geliyo.. hayırlısı artık.. normal doğum yapmak istiyorum Allah nasip ederse..:46::46:

Arkadaşlar bana nolur yardım edin.Geçen ay klomen kullandım 3 cm lik kist oluşmuş. Dr bana bu ay progeston verdi ama . Şu gün başla demedi adetimin 10. günü başladım günde 3 kez. Belli bir günü varmı prosp de 17. gün yazıyor. Ne yapmalıyım. Fikri olan bana cevap yazabilirmi lütfen?

Back
X