Progestan

Namutenahii

"Direnenler yaşar"
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2016
3.869
6.943
158
Hamile değilim, adetimin 3. Günü hormonlarım normal. adet düzensizliğim de yok. Doktor progestan yazdı.
Rahim duvarım normalden 4-5 mm daha kalın. Bir de polip olabilir dedi.
Rahim duvarı kalınlığından veya polipten olayı progestan kullanan var mı?

Hamile değilim, adet düzensizliğim de yok. Doktor progestan yazdı.
Rahim duvarım normalden 4-5 mm daha kalın. Bir de polip olabilir dedi.
Rahim duvarı kalınlığından veya polipten olayı progestan kullanan var mı?
Ben gebe oldugum için kullanıyorum ama doktorum bana rahim duvarını kalınlaştırsın diye verdi

Ben gebe oldugum için kullanıyorum ama doktorum bana rahim duvarını kalınlaştırsın diye verdi

evet, bana da inceltsin diye verdi. Acaba gebe olanla olmayanda farklı etkisi mi var diye düşündüm. Araştırıyorum bakalım. Cevap için teşekkür ederim.

Araştırmalarım sonucunda, östrojen hormonunun rahim duvarını kalınlaştırdığını, progesteron hormonunun ise bu duvarı olgunlaştırdığını ve bazı maddelerden zenginleştirdiğini öğrendim. Kalınlaşmak ve olgunlaşmak aynı şey değil. Östrojen fazla progesteron eksik olursa, rahim duvarı olgunlaşmadan ve zenginleşmeden aşırı kalınlaşıyor (bende olduğu gibi) bu da aşırı adet kanamalarına ve ağrılara yol açıyor. Gebelerde ise bebeğin rahime tutunamamasına yol açıyor.
Belki birgün gebe kalsam bende de oluşacak olan tablo bu olabilir. Ayrıca progesteron adet öncesi prostoglandin salınımı da azalttığı için adet ağrılarını azaltmada etkili. Merak edip konuya bakan olursa diye yazmak istedim.

Back
X