Progestanı doktora danışmadan bıraktım

Obiranne95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2021
436
175
53
30
Arkadaslar progestan ilaç kullanyordum geceleri yatmadan önce ama dün içmedim. hatta bırakma kararı aldım. eskiden annelerimiz progestan mı kullanıyordu boşuna yormayayım vucudu dedim. sabah çok hafif kahverengi bi damla gibi akıntı oldu. sizce napayım ilacı içeyim mi bi şey olur mu?

Doktorun verdiğini danışmadan bırakmamak lazım. Bence sorun ama içmenizi önerir büyük ihtimal

Progestan dusuk onleyici bi ilac, kullanmadiginiz icin kanama baslamis. Yani dusugu onleyen ilaci icmediginiz icin dusuk baslamis.

Iste bu yuzden anneleriniz zamaninda dusuk cok oluyordu. Neyseki modern tip gelistide artik onlem alinabiliyor. Normal şartlarda acil dr a gidin derdim ama sizin durumunuz da bilemiyorum...

o olmasa bebek tutunamayacak mı yani sağlıksız mı bebek hemen kanama geliyor

Progestan eksikliğin yok ise belki sorun olmaz ama bunu da bilmiyorsun sonuçta. Doktor önlem amaçlı veriyor her hamileliğin sonlanma veya sorunları farklı sebeblerden olabiliyor. Mesela rahimsel bazı durumlar progestanin kullanılması bı sure kullandirilmasi yönünde.. yani birçok sebeb olabilir önlem sizden takdir Allah'ın. Doktorunuz zaten biraktirir lazım gormesse.

bana 4. haftamda hafif pembe akıntı varken devlette gittiğim doktor , progestan istediğimde , progestana gerek yok sağlıksız bir gebelikse bırak düşsün zaten diye konusmuştu. o kafama takılıyor acaba sağlıksız bir durum var da ben mi zorluyorum dedim. sonra özele gittim progestan proluton depot iğne verdi doktorum. iğneyi 15 tane kullandım toplam, progestanı da her gece içiyordum ama kan testi vs yapmadı ultrasondan baktı bebek gayet iyi demişti. bende 1 aydır duzenli kullanırken dün gece bıraktım hemen kötü hissetmeye basladım

Progestan bir hormon. Eksikliginde bebek tutunamiyor ama bebek sagliksiz oldugu icin degil bebegi tutacak hormon yetersiz oldugu icin.
Eger bebek sagliksiz ise progestana ragmen düşer zaten.
hıı öyle mi bilmiyodum bunu içtim hemen sen öyle yazdıktan sonra zaten korktum inşallah bi şey olmaz

Bunu bilebilsek keşke. Kese vs gozukmeden kullanmayi önermiyorlar genelde dış gebelik durumunda vs önlemek zor olmasın bebek iyice tutunmasin diye. Ama sonrası için devam etmesse inanın etmiyor. Ben ne iğneler ne fitiller kullandım. Kanamam bitti ama bebeğimin kalbi durdu. O kanamalarda düşmeyen bebek başka şekilde gitti. Yani hamilelik süreci çok belirsiz. İyi güzel tutunsa bile devamı sağlığı tamamen nasip.
Rahmin durumu bebeğin sahligi vücudun onu buyutmesi hepsi zincir.Siz kullanın keşke demesseniz tedbirli olursunuz. İnşallah sahlikla kucağına alirsiniz. Banada bazi doktorlar bukadar iğne kullanma azalt gününü vs dedi. D halbuki kafama göre kullanmadım yani doktorlarla ilerledim.

Son düzenleme:
Düşük riski olup progestan kullananların bebeği sağlıksız ve hastalıklı doğmuyor emin olun, doktor biraz saçmalamış. Sağlıksız diye vucut atmaya çalışsa progestan havuzuna girsen işe yaramaz zaten. . Kendi kendinize iş yapmayın, sonra pişman olursunuz.

Progestan aniden kesilmez, hele usg kontrolu ve doktor uygun gorusu olmadan olmaz, belki pasif bir kanama alani vardir...
Ayrica bu haftalarda plecental shift denilen plesentanin yeterli progesteron salgilamasina kadar gecen surede hormonel dalgalanmalar oluyor onlari kontrol etmenin bir yolu, ileri evrelerde erken dogumu onlemenin bir yolu vb vb. Bir zarari yok aksine faydasi var doguma kadar kullananlar var, bence vucut salinimini stabil hale getirmek icin saatini bile duzgun kullanin.

sizin bu yaptıgınız cahil cesareti ,

dr verdiğini kendi kafanıza göre nasıl kesebiliyorsun , çocugu düşürmek seni hiç rahatsız etmeyecekse bizlik bir durum yok ,
hemen her şeye muhalefet olup zaten panik olan birine bu söylenmemeli bence. Çocugu düşürmek beni rahatsız etmeyecek olsa sabah sabah buraya akıl almaya yazmam sonuçta. üstelik hadi bi bırakayım da nolcak diye bırakmadım, her aksam ilacı alır almaz resmen bayılıp 8 gibi uyuyorum her akşam. eşim ve kayınpederim cok fazla sey kullanıyorsun onlar seni etkiliyor belki de gereksizdir bu içtiklerin dediler. kayınvalidem ben hiçbi şey kullanmadım hiçbi sıkıntı olmadı dedi. ilaç yapıyor galiba bebeğime zarar vermem diye düşünüp bir gece içmedim. doğru bir sey yapmadıgımı düşünüp de yazdım

çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için yanlış düşünmüşüm boşuna riske attım

hatta bırakma kararı aldım
bu yorumu yapma nedenım işte bu yukarıda yazan cümlen ,

bak sen kendın diyorsun kp şöyle dedi kv biz birşey kullanmadık diyorlar diye
senın yanındakiler daha cahil , zaman eskilerin kullandıgı gibi organık doğal kalmadı ki , herşey ilaçlı ,

karnındaki çocugu düşürmeyi göze alıyorsun boşuna riske atmışım diyorsun birde ,
neyse tartışmaya girmeyecem , sağlıkla doğurursun inşallah sana tavsiyem yanındakileri dinleme sadece dr dinle

byyy

Vajinal fitil olarak kullanın, ağızdan almak zorunda değilsiniz aşırı mide bulantısı ve baş dönmesi yapıyor zaten o şekilde. Kayınvelideniz ve kayınpederiniz kullandığınız ilaca kadar neden biliyor? “Ben hiçbir şey kullanmadım bir şey olmadı” sağlıklı bir veri mi Allah aşkına? gitmeyin o zaman doktora hiç gitmeden doğuranlar da var. Hafif pembe akıntıya proluton iğne yazmazlar genelde canlı kırmızı olmadığı sürece sıkıntı yok derler ama sizin doktorunuz belki bir şey görmüştür bilemem. Bana kandaki değere bakıp progestan başlamıştı doktor. 3 aylık olmadan bıraktırmıyorlar, 3 aydan sonra düşük riski epey azalıyor başka bir sıkıntı yoksa. Doğuma kadar kullananlar da var. Siz ilaçtan rahatsızsanız bunu doktorunuzla konuşun kayınpederle değil. Gereksiz bulursa o bıraktırır zaten.

işte bi an kullanmasam da bi şey olmaz düşüncesine girdim pişmanım zaten. Şu an iğnemi de oldum ilacımı da içtim gerekirse doğuma kadar kullanıcam gerçekten vücudumun ihtiyacı varmış onu anladım yani

ben zaten kendim hata yaptığımı farkederek yazdım. ve gerekliliği konusundaki bilgisi olan kişilerden bilgi almak istedim. düşüncelerimin yanlış oldugunu farkettim yani ama şu an en son ihtiyacım olan şey sert çıkışlar. ben zaten kendime kızıyorum ve açıkçası morale ihtiyacım var. bebek için endişeliyim 1 seferden bi şey olmaz geçer gibi yorumlar var mıdır aynı durumu yaşayan var mıdır merak ettim.

Doktorunuzun progestan kullan lafının yerine kayınpederinizi ve kayınvalidenizi dinlemeniz tek kelimeyle korkunç bişey kusura bakmayın.Eger gebelik sağlıksızsa kendinizi progestana bogsaniz da onu içerde tutamazsiniz.Ama sağlıklı olup da progestan takviyesine ihtiyaç duyulan gebelikler olabilir.Oral almak sizi rahatsiz ediyorsa ki hak veriyorum progestan oral yoldan alındığında insanı baya etkilio vajinal yolla deneyebilirsiniz.Tabi hekiminize danışarak.Vajinal yoldan etkileri o kadar yıkıcı olmaz hem daha etkin olduğunu da söyler çoğu doktor.Nacizane tavsiyem gebelikte kullandığınız ilaçlara kadar olan mahreminizi bu kadar açmayın.Herkesten bı ses çıkar kolay da etkileniosaniz zararı size olur.Hekiminize güvenin sorgulamak istediğiniz şeyler varsa yine sorgulayın ama bunu kayınpederle değil hekiminizle yapın lütfen.Saglikli gebelikler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…