• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Progesteron kullanan var mı?

Rosinetta

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2008
234
5
296
İstanbul
24 haftalık hamileyim ve 16. haftadan beri düzensiz kasılmalarım var. İkinci bebeğim. Azıcık yürüsem karnım hemen top gibi oluyor, sertleşiyor ve nefes alamıyorum. Doktorum bu yüzden progesteron hormonu içeren bir ilaç verdi. Daha önce doğum yapan birinden duymuştum; bu ilacı kullandığı için rahim kasılmaları başlayamamış, sezeryan olmak zorunda kalmış. Ben normal doğum istiyorum. Acaba rahimin açılmasına engel teşkil eder mi?

iyi geceler
hiç endişelenme ben şuan 35 haftalık hamileyim son iğnemi bugün oldum :)

ilk aylarda biraz kanamam gelmişti progestanın hapını kullanmıştım 1 kutu içtikten sonra doktorum kesti.. 27. haftamda suyum çok fazlaydı ve erken doğum ihtimalim vardı bu sefer iğnesini verdi, haftada 1 iğnesini oldum çok şükür bi sıkıntı yok. çoğu düşük tehlikesi olma ihtimaline bile doktorlar veriyor... hiç bir sakıncası yok.. aksine bebek ve senin için çok iyi... ben ve eşim bu konuda cok titiziz ve ben bir düşükten sonra hamile kaldım...

allahım yardımcı olur inşallah, için rahat olsun, doktorun seni ve bebeğini riske atacak hiç bişey yapmaz
çok gecmiş olsun arkadaşım

doktor erken doğum riski gördüyse vermiş olabilir size de .kanama varsa hiç ihmal etmeyin ilacı bence.bende hamileliğimi öğrendiğimden beri kullanıyorum bu ilacı 3 ayı geçtik doktor artık bırak dedi.bende daha bugün bıraktım.kanamalarım olmuştu ilk başlarda Allaha şükür şimdilik kesildi.inşallah bir daha da kullanmama gerek kalmaz.ama ilerde erken doğum riski olursa sanırım iğnesini veriyorlarmış arkadaşın dediği gibi..

Teşekkür ederim.. Doğum tercihiniz normal mi? Yoksa sezeryan mı olacaksınız?

benim inşallah normal olacak, tabi bi sıkıntı bir risk olmaz ise normal doğumu çok istiyorum....

arkadaşın dediği gibi, benimde ilk aylarımda kanamam geldi ama kan bile denmezdi, küçük bir leke progestan kullandım, 26. haftamda doğum sancısı ve çok az suyum geldi, bebek birde yan mış dönmemiş, haftada bir iğnesini kullandım çok şükür bugun gittim doktora herbişeyi normal maşallah bebeğin,
endişelenme bu ilacı bi çok kişi kullandı ve hepside çok saglıklı doğurdu..

sadece kız bebeklerde aşırı kullanım kıllanmaya neden oluyormuş nitekim progestoron bir hormondur..

ve hatta bazı gebelik sitelerinde hafta hafta hamilelik takiplerinde ilk haftaya bakarsan 1. haftalarda bu progestoron hormonunun ne olduğunu oradan daha net öğrenir ve aklına yatar diye düşünüyorum

Hayırlı doğumlar dilerim :49: Benim kasılmalarım çok. Biraz hareket etsem hemen karnım sivriliyor, taş gibi, basınç oluyor. Kanama olmadı. Ama kasılmaları önlediğini duyunca ilerde doğumun başlamasını da engeller mi diye endişe ettim birden. Çünkü ilk doğumum sezeryan ve bu sefer kesinlikle normal hatta doğal doğum istiyorum. sancılar kendiliğinden başlamazsa yine sezeryan olmak zorunda kalırım diye korktum.

Bir de bu ilaç iştahı da etkiliyor mu acaba?

ilacın yan etkileri var, bende inanılmaz uyku yapmıştı, sarhoş gibi olmuştum resmen kütle gibi yerimden kalkamıyordum :))
iştah yapar diye duymuştum ama kişiden kişiye değişir tabii
kiminde iğne çok agrı yapmış bende hiç yapmadı mesela...

allahın izniyle hayırlısıyla alacağız bebeklerimizi kucagımıza benim ilk doğumum 2 haftam kaldı, bende çok normal doğum istiyorum tabi bi sıkıntı olmazsa,
stres yapma, ilaç kötü bir ilaç değil rahat ol.. ki biz kıllık derecesınde titiziz doktorum bile korkuyor bana ilaç yazmaya ben çok zor bir hastayım :)) allah yardımcımız olsun :)

ilacın yan etkileri var, bende inanılmaz uyku yapmıştı, sarhoş gibi olmuştum resmen kütle gibi yerimden kalkamıyordum :))
iştah yapar diye duymuştum ama kişiden kişiye değişir tabii
kiminde iğne çok agrı yapmış bende hiç yapmadı mesela...

allahın izniyle hayırlısıyla alacağız bebeklerimizi kucagımıza benim ilk doğumum 2 haftam kaldı, bende çok normal doğum istiyorum tabi bi sıkıntı olmazsa,
stres yapma, ilaç kötü bir ilaç değil rahat ol.. ki biz kıllık derecesınde titiziz doktorum bile korkuyor bana ilaç yazmaya ben çok zor bir hastayım :)) allah yardımcımız olsun :)

Bende de inanılmaz bir uyku yapıyor. Oturduğum yerde uyuyakalıyorum. Ama iştahım da aynı oranda arttı. Şimdi baktım netten, iştah açıyormuş. Gözüm dönüyor açlıktan..

Hayırlı doğumlar dilerim.. Allah kolaylık versin :1:

arkadaşlar bende kullanıyorum progestanı,ilk dönemde düşük riskim vardı o yüzden kullandım..27 haftamdayım şimdide erken doğum riski olduğu için kullanıyorum ilacı gece yatmadan önce kullanırsanız yan etkisi olan baş dönmesi,iştahta artış daha az oluyor..ALLAH hepimizin yardımısı olsun...

merhaba kizlar,

progestan bende kullaniyorum, cünkü daha önce düsük yaptigim icin verdi dokrot. Hamile kalmayi planladigimdan bu yana kullaniyorum. Bende ki yan etkileri bazen sersem gibi yapmasiydi... Kilo aldiriyor mu sanirim aldiriyor :-)), sonucta hormon. Onun disinda mide bulantisi falan yapmadi bende, ama hep tok karnina aldim o yüzden belkide.

Doktor son muayenede birakmami söyledi, elimde ki paketi bitirip bir daha almicam, insallah bir sorun cikmaz...

Selamlar

ben gebeliğin 10. haftasında 1 hafta kullandım sabah akşam ama ben felekattim, içtikten 10 dk sonra sersem gibi oluyordum yoldaysam bile ayakta uyuyordum :)) iğnesi daha hafif geldi bana yine uyku yaptı ama devirmedi :)

bebişlerimiz için herşey allahım sağlık sıhat versin herbirine

Ödem, aşırı duygusal hassasiyet ve depresyon da yapıyor. Bacaklarım davul gibi oldu, merhaba diyene zırıl zırıl ağlıyorum:58: Geçen gün takside giderken uyuyakalmışım. Şoför uyandırdı, rezil oldum. Korkuyorum şimdi evden çıkmaya.. Aman bebeğim sağlıkla doğsun da, herşeye razıyım ben..

Ödem, aşırı duygusal hassasiyet ve depresyon da yapıyor. Bacaklarım davul gibi oldu, merhaba diyene zırıl zırıl ağlıyorum:58: Geçen gün takside giderken uyuyakalmışım. Şoför uyandırdı, rezil oldum. Korkuyorum şimdi evden çıkmaya.. Aman bebeğim sağlıkla doğsun da, herşeye razıyım ben..

ayy cok güldüm okurken, :)) bu gebelik cok fena ya insanı şekilden şekle sokuyor :) hahah takside uyuya kalmak, :)))
dikkat edin kızlar en önemlisi dinlenmek yormamak lazım bebişleri ve kendimizi... ve stresten uzakk

Merhaba,

Bende 6 haftalık hamileyim. Geçtiğimiz Ctesi günü öğrendik, gerçi öncesinde tahmin ediyorduk ancak ultrasonda yeni gördük. 18 mm, 6 haftalığa göre biraz büyük geldi bana ama normalmiş :))

Ctesi akşamı çok hafif bir kanamam oldu, açık kırmızı renginde tabiri caizse bir iki damla ve doktorum hemen Progestan kullanmamı söyledi. Progestan'a başladım ve hemen kesildi ve şuan kilodumda falan herhangi bir lekelenme yada kanama olmamasına rağmen tuvalet kağıdı ile silince çok az kahverengi akıntı geliyor. Tabii buda acayip canımı sıkıyor. Doktorum çok şeker bir insan ama bana sanki daha önce 3-5 doğum yapmışım gibi davranması da biraz sinirimi bozuyor açıkçası. Her gebelikte düşük riski vardır, bekleyelim kalp atışını bi duyalım ondan sonra konuşuruz dedikçe asabım zıplıyor. Fazla panik atağım bende galiba ama ne acayip duyguymuş bu annelik :))) Umarım bebişimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder Allahım.

İlacı almadan önce siteden yazılanları okumuştum, çoğu insanda baş dönmesi ve sersemlik yapmış galiba. Ben ağızdan alınan 100 mg'lık kullanıyorum, Allah'a şükür hiçbir yan etkisi olmadı şuana kadar. Doktorum bir süre daha kullanmamı önerdi. Şuan odaklandığım tek şey haftaya Pazartesi kalp atışını duyabilmek.

canımm inşallah bi sıkıntı olmaz, ilaçı kullanmaya devam et, ve eğer yiyecek rıskı yoksa ne yaparsan yap durmaz, benim ilk bebeğim 5 haftalık düştü 4 ay sonra ikinciye hamile kaldım şimdi gün sayıyoruz allahım herkese nasip etsin. ama durmuyorsada yapacak bişey yok, sakın moralini bozma..

bende o iğrenç progestanı alıyorum beni mahvediyo.:25:
9 haftalık hamileyim.lekelenme oldu 3 hafta kadar önceo zaman 100lük verdi doktor.
daha sonra 200lük varmış ondan verdi geçen hafta o dahada kötü.:84:
iştahsızlık,uyku,feci başdönmesi daha ne anlatsamki........:14:
pazartesi akşamı kanama oldu hastaneye yatırdı doktor.
dün çıktım serum veriyolar.200lük kullanmaya devamda ediyorum.

velhasıl kızlar .

benim gibi yapmayın ilacı vaktinde kullanın ve yemenize dikkat edin .
böyle yazıyorum ama yeme konusunda naapıcam bilemiyorum..:27:

bende o iğrenç progestanı alıyorum beni mahvediyo.:25:
9 haftalık hamileyim.lekelenme oldu 3 hafta kadar önceo zaman 100lük verdi doktor.
daha sonra 200lük varmış ondan verdi geçen hafta o dahada kötü.:84:
iştahsızlık,uyku,feci başdönmesi daha ne anlatsamki........:14:
pazartesi akşamı kanama oldu hastaneye yatırdı doktor.
dün çıktım serum veriyolar.200lük kullanmaya devamda ediyorum.

velhasıl kızlar .

benim gibi yapmayın ilacı vaktinde kullanın ve yemenize dikkat edin .
böyle yazıyorum ama yeme konusunda naapıcam bilemiyorum..:27:

Allah yardımcın olsun. Umarım bebeğine sağlıkla kavuşursun.

Back
X