Progesteron ne kadar önemli

anonimm4646

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2025
3
0
1
25
Merhaba bişey sormak istiyorum 10 günlük bi gecikmeden sonra test yaptm pozitif çıktı sonrasında 5 Ağustosta kan testi verdim beta hcg 797 progesteron 6.6 çıktı doktor sağlıksız olabilir dedi 8 Ağustosta tekrar kan verdim beta hcg 1775 çıktı fakat progesteron 5,5 e düşmüş doktor normal olduğunu söyledi ama ne kadar araştırsam da düşmesi normal değil gibi gelir emin olamıyorum bilgisi olan var mı?

dış gebeliğe benziyor. progesteron değeri rahmin kalınlaşmasını gösterir. rahim kalınlaşmamışsa bebek rahimde büyümüyor veya sağlıklı tutunamadı demek oluyor. gebelikte 10 ve üzeri olması istenir.

Bende hep o şekilde okudum doktorda normal dedi bi acile gidip sormak istiyorm emin olmak için

Ben dış gebelik gecirdigimde progesteronum 33 gibi biseydi. Ne yazik ki progesteron yüksekse dış gebelik olmaz demek pek doğru değil

Ben betam 2166 iken progesterona baktirdim 25,32 cikmisti, beta 8202 iken baktim 18,88e dusus olmustu ve endiselenmeye baslamistim. Hatta post yazdim burada fakat kimse cevaplamadi
Ben de kendi kafama gore progesteron fitilini 200 mg olan gunde iki kere koymaya basladim. (Yurtdisindayim ve doktora kontrolume daha vardi , kendim caresine bakmaliydim)
2 gun sonra yine beta ve progesteron verdim bu sefer beta 12188 progesteron ise 27,7 yukselmisti. Bunu doktoruma danistim gidince sorun yok dedi dalgalanmalar ola biliyormus .sen de iyi yapmissin fitil kullanarak ve gunde iki kere kullanmaya devam et dedi .
Sonra galiba yine baktim progesteron degerime ve 25 :)) ama artik endiselenmiyorum. Dalagalanmalar ilk trimesterde oluyor. Size tavsiyem siz de ya hap oral sekilde ya da vajinal olarak kullanin gunde 2 kere

Düşükse takviye veriyorlar diye biliyorum, benim dusuk degilsi ama tutunsun diye tedbir amacli vermisti fitil olarak doktor kanli akintim vardi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…