• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktin, amh, tsh

Yok maalesef hala deniyoruz :) 3 tüp bebek tedavisi oldum, 2 tane transferim oldu fakat ne yazık ki henüz gebelik olmadı. İnşallah yakında olur diye dua ediyorum 🥰 pes etmek yok :)
Tabikii🤗 enerjin cok güzel geldi bana umarım en yakın zamanda bebeğin sana tutunur🪬💕

Amh hakkında bilgim yok fakat hayıt tohumu prolaktine iyi geliyor dediler sonra tsh düşürmek için birebir dediler ne kadar inanırsınız doğal yöntemlere size kalmış bilgimi paylaşmak istedim🙏🏻
Prolaktin yüksekliğinin birçok nedeni olabilir stres, göğüslerin fazla uyarılması, aşırı süt yapıcı yiyeceklerin tüketilmesi vs bunlara dikkat edebilirsiniz benim de yüksekti duştayken bile dokunma yoklar gibi davran 🫣
Ya benim göğüs ucunda kabarciklar var küçük küçük sizce prolaktin değerinden olurmu

Normlde değer kaç olmalı . Kaşınıyor sır hissetmiyim diye iç cmsri giyiyorum bu sıcakta
25 üstü yüksek kabul ediliyor. Ama dün doktor ile konuştum ani inip çıkabilen bir hormon olduğunu söyledi. Stres yapmayın öncelikle. Meme ucunu uyarmayin. Kaşıntı ile ilgili bir şey duymadım açıkçası.

25 üstü yüksek kabul ediliyor. Ama dün doktor ile konuştum ani inip çıkabilen bir hormon olduğunu söyledi. Stres yapmayın öncelikle. Meme ucunu uyarmayin. Kaşıntı ile ilgili bir şey duymadım açıkçası.
Dokundukça kaşıntı yapabilir mi bende duymadım ama olabilme ihtimalı var tabi

Tsh I düşürmek gerek ama kafanıza takmayın çünkü kısa sürede düzeliyor genelde benimde 7 e yakın bir değerdi şuan 3 lerde ama hala kullanıyorum ilaç gebelik düşünenlerde 2-2.5 arası istiyor drlar bol bol dereotu yiyin amh da 12 bende pcos var ama pcos demek için 5 ve üstü olması gerekiyor diye biliyorum
Hangi doktora gittiniz acaba benimde tsh 3 ün üsütünde ne demem lazım nasıl düşürebilirim, gebelik düşünüyorum

Canım bende 2 yıllık evliyim bende de pcos vardı ama bende ultrason görüntüsü olarak vardı değerlerimde evet biraz sıkıntı vardı ama adet gecikmesi vs yaşanacak kadar hormon bozacak kadar bi kötü değildi hiç bu zamana kadar gecikme yaşamamıştım ilk defa 30 mayısta regl oldum ve adet olamadım 45 gün boyunca doktora gittim porgestan verdi 1 hafta sonrasında adet oldum ve adetin 3. Gübü bende de kan alındı bütün değerlere bakmak için

En son Nisan ayında bi baktırmıştım
E2 36.6
Prolaktin 24.4
Lh 7.42
Fsh 7.27
Tsh 4.03
Amh 1.55 di

Sonra en son 7 temmuzda reglim 3. Günü yani test sonuçlarımda
E2 19.75
Prolaktin 12.73
Tsh 2.5
Fsh 8
Lh. 4.98
Amh 2.6

Doktor değerlerimin gayet düzene girdiğini ve doğal yollarla çok rahat gebe kalacağımı söyledi ve yaptığım hiçbişey yok zayıfla yoksa asla düzene girmez dediler sabit kilomda kaldım yaşım 24 sadece takviye kullandım ve dahiliyeden tsh için bi ilaç aldım onu da ne düzenli kullandım yalan söylemeyecem ne de tamamını bitirdim hatta doktor iyiki de tamamını bitirmemişsin bu sefer de belki çok düşecekti yükseltmeye uğraşacaktık dedi
Gebelikte kullanılabiliyor mu bu tsh ilacı

Hiç üzülme kafaya takma son tahlilimde amh 4.70 tsh 4.50 prolaktin 32ydi ve bu ay hamile olduğumu öğrendim çok şükür hamilelikle birlikte pcos olduğumu da öğrendim daha önce pcos tanısından hic bahsedilmemişti hep normal dBu deprlerl

Hiç üzülme kafaya takma son tahlilimde amh 4.70 tsh 4.50 prolaktin 32ydi ve bu ay hamile olduğumu öğrendim çok şükür hamilelikle birlikte pcos olduğumu da öğrendim daha önce pcos tanısından hic bahsedilmemişti hep normal denmişti
Bu değerlerle gebe kalmanıza çok sevindim, gebelik devam ederken tsh düşürülebiliyor mu

Yok canım emin olamadılar yumurtaları da saydılar hatta sonra bi benziyor bi benzemiyor denildi. En son 28 mayısta kontrole gittiğim de de doktor hic benzemiyor dedi. Ama hormonların bu sekilde çıkması da normal degil bence. Bu arada ben 2024 Eylül de hsg çekmiştim orda da bisi cikmamisti. Ocean inositol almayı düşünüyorum hep ama bir yandan da korkuyorum acaba daha çok bozabilir miyim degerleri diye. Arada kaldım
İnositol bozmaz zaten takviye. Daha da iyi gelir düzenler. Tsh ı düşürmek için sabah aç karına yanunda hiç bir ilaç kullanmadan önce tsh hapını içeceksiniz. 1 saat sınra kahvaltı yeme içme yapacaksınız. İlacı yanlış kullanıyorlar ve bunu da Dr eczacı söylemeyebiliyor. Düzenli içmeniz önemli.

Adetin 3. Günü verilen kan sonucuma göre
Amh=4.97
Prolaktin =60
Tsh = 4.22
2 ay önce amh =2.72di. Prolaktinim ara ara hep yükseliyor maalesef ilaç kullandım 2 defa. Tsh da ilk defa bu kadar yüksek. 3 üstüne hic cikmamisti. Gebelik istiyorum 1.5 yıldır. yine bugün hayal kırıklığına uğradım bu degerlerle
Pcos a karar verilemiyorsa sadece ultrason görüntüsü ile olmaz. Kanda başka değerlere de bakılıyor. Araştırın

Kandaki tüm testleri yaptırın. Pcos a yatkınlık ya da pcos görünümü olabilir bu pcos sendrom değil. Bunda da inositol iyi gelir.
Pcos yatkınlığı var demişti bi doktor ocak ayinda gittiğimde. İnositol kullandım bu ay 12 gün kadar. Şimdi adet olmama 1 hafta var biraktim. Bakalım nasil olacak

Back
X