prolaktin hakkında bilgisi olan var mı?

prolaktin hormonu normalde hamilelik ve doğum sonrası süt üretimine yardımcı olan bir hormondur ancak hamile olmayan bir kadında prolaktin hormonunun yüksek çıkması iyi değil.....
belirtileri ;göğüslerden süt yada salgı gelmesi ,adet düzensizliği ve bunun sonucu olaak gebe kalamama ...
benim bildiklerim bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir

bende vardı bu sorun adet düzensizliği yasıyodum hep yuksek cıkıyodu ılac kullandım ılacı bırakınca tekrar yukselıyodu ama bu sekıldeyken hamıle kaldım hersey allahtan işte arkadasında yazdıgı gıbı belırtıler aynı ama cok korkma bana dr kadınların yarısında bu sorun var demıstı düzelir geçmış olsun sengözlerimebaksanab

sevadamkızım boşver arkadaşımız gayet güzel açıklamış konuyu. Yalnız çok önemli bir sorun değil. benim dayımın kızındada vardı prolaktin yüksekliği 3 ay ilaçla tedavi gördü tedavisi bitince hamile kaldı ve şu an 5 aylık hamile. Darısı
en kısa zamanda senin başına canım.

canlarım korkulacak birşey olmadığını biliyorum ama işte biran önce hamile kalmak istiyorumya, bu ay test yapıcam, korkum rahim filmi çekilmesini istemeleri,kızım 4 yaşında 5 ay oldu halen hamile kalamadım,

kısırlık dıye bısey yok arkadasım süt hormonun yüksek oldugu için hamile kalamıyosun normal degerı 24,5 ıken benım hep 66,5 cıkıyodu mr ıstedıler benden beyın için cok yuksek olunca beyınde adenom olusuyo dıye hıc bısey cıkmadı yakınımdada vardı aynı onun 88,5 du şimdi 1 yasında kızı var bende bu haldeyken hamıle kaldım bence cok buyutmeyın bana dr cocuk sahubı olamazsın demedı 3 tane ozel dr gıttım ılac verıyolar zaten düşmesı ıcın korunmazsan hamıle kalırsın dedıler bak hamılyım korkmayın

ben çok fazla stres yapıyorum, korunmaya devam ettiğimiz zaman doktora gitmiştim, bir sorunum varmı yokmu diye, doktor bana çok sağlıklı olduğumu hatta 3 tane yumurtam oluştuğunu söylemişti ben ise aptal gibi o ay denemedim, folik asit alayım dedim vitamin alayım bir ay daha geçsin şimdi 5 ay geçti , ne yapalım bekleyeceğim, hamile olmayı aşırı istediğimden

canım benımde prolaktınım yuksektı 3 ay ılac kulandım ve hamıle kaldım suan 4 aylık hamıleyım.ama ben de hıc bır belırtı yoktu adetlerımde gayet duzenlıydı ve gogsumden sutte gelmedı .yukselme sebebı stres gogus ucunun uyarıması ve beyınde olusan kıstlerden cıkıyor .ıns sende en kısa zamanda hamıle kalırsın

Arkadaşlar merhaba..Daha önce de yazmıştım bu sorunla ilgili.Ben de sürekli bir adet düzensizliği var.Doktor prolaktin yüksekliği teşhisi koymuştu.Kanda yapılan prolaktin testinde prolaktin 300 lerde çıkmıştı ilk sonra ilaç tedavisine başladık 50 lere filan düştü.Ama adet lerim düzenlenmedi.4 ayda bir adet görüyorum....tekrar gittim geçen gün doktora bir kan testi daha istedi.Sonucu 10 geldi.İyi yani, peki neden adet görmüyorum dedim.Stresten olur ,bebek beklentisinden olur.E öyle bir durum olmadığına göre...Ne yapayım ben sizce..Yorumlarınız çok yardımcı olacak ....

benimde biraz yüksek çıktı tahlillerim.ve takipte yumurtamın oluşmadığı görüldü.Dopergin kullanıyorum. sorun olmadığı ve sabırla beklemem gerektiğini söyledi doktor. bende hiç belirti yoktu adetlerimde gayet düzenli. inş bebişimizi alıcaz kucağımıza. sende stres yapma bu prolaktin hormonunu stres tetikliyo biliyosun.inan ve sabırla bekle arkadaşım

Sevgiler

Slm guzeljoe ayni dertten bende muzdaribim ya arkadaslar cok ilginc aylardir bu proklaktin hormonu ile ugrasiyorum,hangisine inanacagim bilmiyorum 4tane yerde yaptirdim 2sinde normal cikti ikisinde inanilmaz yuksek hemen MR istedi doktor cok sukur bisey cikmadi korkuttular beni tumor olabilir diye,fakat son yaptirdigimda yine yuksek su an nisanliyim 2-3ay sonra insaAllah dugunum olacak ,korkuyorum Allah korusun acaba hamile kalamiyacakmiyim diye ne yapacagimi bilmiyorum adetim duzenli bir belirti yok sadece son aylar cok stresliyim bilemiyorum hormon tedavisine baslasammi?hangi ilaclari kullandin sen?ya da diger arkadaslar beni bu konuda aydinlatirsaniz cok mutlu olacagim...

prolaktin testi yapan varmı? hangi belirtiler olunca doktor bu testi istiyor

canım belırtı derken adet duzensızlıgı oluyor cok ılerı derecedeyse goguslerden sut gelıyor ve gebe kalmanı engellıyor
ben 2 yıl prolaktınle ugrastım ılac kullanınca dusuyor ılacı bırakınca tekrar cıkıyor benımkı cok yuksektı mr cekıldı anedom cıktı ama ılaclam hamıle kalınıyo merak etme hormon sevıyesı normale ınse bıle ılacı bırakma ben 2 yıl bole oyalandım baktım olmuıyo ılacı bırakmadım dıozunu azalttım ve sureklı dusuk kaldıgı ıcınde hamıle kaldım canım korkma bu kısırlık demek dııl benımkı okadar yuksektıkı kısır olsam ben olurdum.

Slm ayticim cok gecmis olsun....hangi ilaci kullandin?proklatini dusurmek
icin hangi ilaci veriyorlar?herhangi bir yan etkisi varmi?saglikli ve huzurlu gunler dilerim.....

Merhaba. Ben Haziran başında boş gebelikten ötürü düşük yaptım. O gebeliğim ilk denemede olmuştu. Şimdi 2 seferdir deniyoruz ama gebelik oluşmuyor. Göğüslerimden herhangi bir sıvı gelmiyor ve adetlerim de gayet düzenli ama yine de prolaktin testi yaptırmam gerekir mi acaba?

kislar ya ben de bir sey soracam.benim de goguslerim cok hassas. yani bu da bir belirti olabilir mi prolaktin yuksekligine? yani hassas derken koltukaltina yakin yerler bastirinca aciyor. ama daha yumurtlamam bile yeni oldu.ya da oluyor. ben de korkuyorum prolaktinden.

ben tam 2 yıldır prolaktınle ugrasıyorum. ılk cıktıgında 36 ve ensonuncuda 13 du oldukca gec dusen ve duzensız calısan (benımkı) süt hormnu bu. ama bende hıc bır belırtısı olmadı. ne gogsumden sut geldı nede adet duzensızlıgım oldu. sadece gogsum o bazen o kadar cok acıyodukı dokundugum an cıglık atacak kadar kötuydu. yanı kısmen sızı dogum yapmıs sut veren bı kadın konumuna sokuyo. halbukı boyle bı durum yok cunku cocuk olmuyo.. eger normal sevıyelerınde gezerse cocuk olabılıyomus.. tabı tek sorunun buysa :) kısırlıgı gececı bı sure yapıyo dıyebılırız..

bıde benım ılacım parlodel normalde tek basına ceyregını ıcemezsın cok pıs bulantı yapıyo ben gunde 2 tane ıcıyorum tab yanında salata nıyetıne emedurla (bulantı onleyıcı ) bırlıkte :)

prolaktin testi yapan varmı? hangi belirtiler olunca doktor bu testi istiyor

ben 6 yıldır prolaktinle baya bir içli dışlıyım.benim ilk istedindiğinde adet geçikmesinden istenmişti.ve bi hayli yüksekti daha sonra mr istedi doktor.ve hipofiz bezlerinde adenom varmış hala tedavi görüyorum.ama şu anda iyiye doğru gidiyor.

mrb bende yaklasik 5 yildir prolaktinle ugrasiyorum ve halada ugrasiyorum... en basta adet duzensizligiyle basladi rahatsizligim yaklasik 11 ay kadar adet olamadim bunun sonucunda bi kadin dogum doktoruna gorundum ve hemen prolaktin degeri icin kan verdim cok yuksek cikinca mri istedi doktorum ve beyindeki hypofis adenoom 12 mm idi ilac tedavisine basladim ve bunun sonucunda kanimdaki prolaktin degeri dusus gosterdi ve ikinci mri de ise 6 mm idi hypofis adenoom... suan hala ilac tedavisi gorusuyorum ve 2 cocugum var biri 2 yas 4 aylik digeri ise daha yeni 1,5 aylik :)) ... yani prolaktin degeri yuksek olan kisilerin cocugu olmayacak diye bisey yok cunki ilac tedavisi gormeye basladigin anda olabilir....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…