prolaktin hakkında bilgisi olan var mı?

aynısı ben prolaktin 39 cıktı adetım az oldu için doktora gitmiştim,ilac hiç kullanmadım doktor vermedi stresım vardı işte onuda bıraktım prolaktin en son bu ay 10 yani 2aydır düşük ama adetlerım gene az.bende bunu araştırırken seni gördüm indine göre streste yok neden düzelmedi sanki az az bi fark var ama yavaş hemde cok zamanamı bırakmak gerek acaba diye düşünüyyorum.

kıslar benimde prolaktin yüksek çıktı 32. dostinex kullandım 2.75 e düştü.adetlerim eskiden 25 günde birdi.prolaktin yükselince 33 güne çıktı şimdi tekrar eskisi gibi olur mu. bebek istiyorum ve günüm ne kadar geçiyor çok merak ediyorum

benimde geçen sene göğüs ağrısı şikayetiyle genel cerraha gitmiştim memede kitle ve sıvı gelmesi şikayetlerim vardı ve çok ağrım vardı evlenmemiştik daha neyse kitle buldu doktor renkli ulturasonla iki taraftada kist tespit edildi doktor bunun zararsız olduğunu birde prolaktin hormonuna bakalım dedi baktı ve yüksek çıktı o ara benimde regli periyodum sapıtmıştı ki benim hayatım boyunca nadirdir günün sapması 33-35 güne çıkmıştı 27 günden hormonu düzenleyici ilaç verdi iki ay kullan dedi sonra kontrole gel dedi ben iki ay kullandım göğüs ağrım ve süt gelmesi kesildi reglim düzenine iki ayda geri döndü yani ben kontrole bile gitmedim bebek istediğimiz için genel kontrole gittiğimde prolaktinim normaldi bi seneden fazla olmuştu aradan reglilerimde düzenli zaten seninde ilaçla tedaviden sonra mutlaka düzene girecektir canım merak etme

ayrıca prolaktinin düşürmeden hamiş kalamazsın gebeliği engelleyen bir hormonmuş bu doktor demişti o zaman evlenceksin madem demişti bir çok kişi gebe kalamadığını zanneder aslında basittir prolaktini çıktıysa tabi düşürülür ve hamiş kalabilirsin inşallah canım allah gönlüne göre verir :Saruboceq: ama düştüğüne göre değerin kalmanda bir sorun olmaz reglinde yakın zamanda düzene girer canım endişelenme

meraba arkadaşlar benim göğüslerimden süt geldiği halde prolaktinim aşırı yüksek çıkmadı 20 civarlarında çıktı fakat hipotiroidi bulundu bende sürekli 3-4 günlük adet gecikmelerim oluyordu şimdi tefor kullanıyorum doktor prolaktinin tiroidden yükselebileceğini söyledi.bende 2 yıldır hamile kalamıyorum bu durumdan ama hapı 40 gündür içiyorum 1 haftadır süt gelmesi kesildi bakalım

canım bende de var bu sorun ama bende hiçbir belirti yoktu adetlerim hiç şaşmazdı süt gelme hiç olmadı çocuğum neden olmuyo diye gittiğimde araştırdılar ve prolaktinim tam 830 çıkmıştı önce parlodel verdi ama çok yan etki yapınca değiştirdi ve dostınex verdi haftada 2 defa içerken hamile kaldım çok riskli dedi salak dr. korunmam gerektiğini söylememişti düşük olabilir sakat olabilir dedi 9 ay ödüm koptu ama çok şüür topaç gibi bi oğlum oldu:))

Arkadaşlar ne güzel şeyler yazmışsınız umut oluyorsunuz prolaktinle uğraşanlara.Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz. Ben de yıllardır prolaktinle uğraşıyorum. ılaç kullanırken düşüyor ilacı bırakınca tekrar yükseliyor. Önce dostineksle başlamıştık, sonra doktorum hamilelik düşünenlerde parlodel'in daha iyi olduğunu söyledi.Dostineksi kullanırken korunmak gerektiğini söyledi. 3 aydır parlodel içiyorum. ınşallah ben de en kısa zamanda hamile kalırım.

inşallah canım kalırsın çok stres yapma bu hormon stresle ortaya çıkıyor
birde eklemek istediğim bişey var doktorum bana prolaktin hormonumun çıkmasıyla ilgili dediği bişey benimki üst sınıra yakın çıkmıştı yani normal kabul edilen değerlerin üst sınırında geziyordu ama bu senin bünyen için fazla olabilir dedi yani normal kabul edilen değerlerde çıkmış olması önemli değil sizin bünyenizin buna vericeği tepki önemli kızlar aklınızda bulunsun

Stres hormonu diyorlar, ancak stres yaptığım birşey de yok ki anlamadım gitti. Zaten ölçtürmüyorum bile nasılsa ilaç kullanıyorum diye. Ölçtürünce de insan sonucu alana kadar meraktan strese giriyor :bbo:

ya hayatımızda stres var mutlaka zaten olmaması mümkün değil herşeyimiz ayrı bi sorun en azından benim için öyle ama en aza indirgemek gerekli canım bu arada bana eksi puan vermişin kuzum hayırdır :))

9 yıl evvel ilk bebeğimi kaybettikten sonra aşırı prolaktin yükselmesi yaşadım 65-75 lerdeydi hep. Adet düzensizliği dahil buna. Hamile kalamadım tekrar. Yumurtalıkların çalışmasını ve östrojen hormonuna baskı yapıyor. azami 23 lerde olması lazım. Üzüntü ve stresin etkisi inanılmaz. Borsa gibi valla fırlayıveriyor. İlaç izmi vermek doğrumu bilmiyorum ama bena şılamadan evvel 8 dozluk Destinox 'un 5 dozunu kullandırdılar. Bu hormonla bastırılmış oldu. Sonra ovülasyon ilaçlarını aldım.

Benim prolaktin 18 bana yüksek denildi ama herhangi süt felan gelme yok adet düzensizliği yok tam günümde oluyorum 1.5 yıldır evliyiz çocuk olmuyor yardımcı olun lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…