Prolaktin hormonu

Sessiz_sedasiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2015
2.042
787
53
Kizlar prolaktin hormonu yüksekliği gebe kalmayi engelliyormus bu konuda bilgisi olanlar yazabilirmi? Test yaptirmadan önce ne gibi belirtiler vardi int.baktim düzensiz adet felan yaziyor ben düzenli olarak adet görüyorum yumurtlama günlerinde yakaliyorum fakat gebelik olusmuyo iki gündür prolaktin yuksek olabilir mi diye düşünüyorum göğüsten sut gelmesi gerekiyor felan yaziyor.kafam çok karisti ben bugün sağ göğsümü sıktım igne ucu kadar beyaz şeffaf yapiskansi minicik bir sivi gördum size prolaktin yüksekliği olabilirmi? Yada prolaktini yuksek olanlar ne gibi belirtiler yasadi yazabilir mi?

Canm pek bi bilgim yok ama göğüsten sıvı geldiği için doktora gittim. Ama ben sıkınca geliyordu doktora söyledim eğer bi problem olması içn sen ellemeden, sıkmadan kendiliğinden sıvı gelmesi.gerekir. Ciddi bi durum yok demişti. Bence çoğu kadında oluyordur bu ama ben bi düşük yaşadım hamileliğimde sıksamda gelmiyordu düştükten sonrada hiç gelmedi bilmiyorum bi alakası olabilir mi ama ben o sıvı gelirken hamile kalmıştım :)

Anladim canim içimi rahatlattin TESK.ediyorum 4 aydir düşünüyoruz henüz bisey yok daha kafa taklidi sormak istedim bir kaç ay daha bekleyip olmazsa doktora gitmeyi planliyorum çok geçmiş olsun sanada Rabbim bidaha yasatmasin düşük felan. Şuan düşünüyor musunuz bebek falan?

Benim yazacaklarim var..oncelikle bende bebek istiyorum.3 ay seyrek araliklarla drnedik olmadi. Jinekologa gittim alt muayene etti ve kist gordu.2 aylık tedavi verdi.gittigimdr kistim erimisti.dr bi sorun yok bebegin olur calisin dedi. Hormon testleri yapmayacakmisiniz dedim istersrn yaparim dedi. Yapti ve sonucta prolaktnmn yuksek oldgu cikti 46..bir aylik ilac verdi. Bunlari ic duser dedi kontrole gelmene gerek yok dedi. Ictim bitti . 2 aydir bebek icin calisiyoruz olmuyo geri yukselmis olabilir. Yani ben hic belirti uasamadim sut gelmesi adet gecikmessi vs. Belki bebegimin olmamasina sebep oluyordur allah bilir

Kendimi çok dinledigim için bende olanlari yaziyorum siz ordan kendiniz icin olanlari alirsiniz...
Öncelikle adetim bittikten sonra yumurtaliklarda ve rahimde kasilma seklinde agrilar oluyor.. yumurtlama gunumde gelen agrim olmuyor ve o kasilmalar gunlerce devam ediyor. Kasilmanin yani sira asiri mide bulantisi sicak basmadi ve akintim oluyor.. asiri duygusal hassas bir karicik oluyorum
Reglime 7- 10 gun kala inceden sizi seklinde agrilarim olur ve regl gunume kadar artar normalde..
Sut hormonum yukseldiginde hic agrim olmuyor hatta regl gunune kadar olmuyor burde yukseldigi ay regl olana kadar sicak basiyor üsumuyorum. Regl olduktan sonra ısım düsüyor. Tabi gogusler... onlar en onemlileri regl basliyor bitiyor goguslerim hala şiş ve agrilar kramplar giriyor. Bu bende olanlar ben bunlardan anliyorum. Umarm yardmci olabilmisimdir

Benimde 4. Ayim yumurtlama takibibyapiyorum fakat hamile kalamiyorum en iyisi hirmon testi vermek galiba

Benim oyle agrilarim hic olmuyor en iyisi testte ogrenmek gerek. Kisiden kisiye degisiyor demekki belirtiler

Prolaktin çok kafaya takılacak bisey değil tekrar tekrar yükselmedigi surece.
Benimde bi ay adetim olmadı doktora gittim prolaktin yüksek çıktı ama göğüsten sikinca bile bisey gelmiyordu.
Doktor dostinex verdi haftada iki gün yarım doz. 2 aylık bi tedavi 3. Dozu kullanmıştım adet oldum 2 ay bitmeden de hamile olduğumu öğrendim. Hemen bıraktım ilacı.
Normalde dostinex kullanırken korunmayı oneriyorlarmis ama doktor bana öyle bisey soylemedi sonradan öğrendim çok şükür şimdilik bi sknti yok bebekte olmaz da inşallah.

Be
Ben de hiç bir belirti yoktu ve 6,7 ay çocuk olmadı sonra başka bi doktora gittik prolaktin hormonu yüksek çıktı ve ilaç verdi o ay hamile kaldım . Hamile kalmayı zorlaştıran bir hormon .Eltim de de öyle oldu

Anladim canim biz dort aydir deniyoruz tabi oyle kensimisi kasmiyoruz ama gebelik olusmadi acaba yuksekmi diye merak ettim en iyisi gelecek aya bir test yaptirmak tesk.ediyorum bilgin icin

Belirtiler degisiyor galiba cok sukur duzenli oluyorum bende sadece dort aydir deneyip olmayinca acaba yuksek olabilir mi dedim. En iyisi test galiba

Anladim canim biz dort aydir deniyoruz tabi oyle kensimisi kasmiyoruz ama gebelik olusmadi acaba yuksekmi diye merak ettim en iyisi gelecek aya bir test yaptirmak tesk.ediyorum bilgin icin
Rica ederim Can'ım ne demek.Bence bi doktor belirle o sana gerekli testleri yapsın ben hamile kalmadan önce gitmeye başladım tabi doktorunu iyi araştır. İnş Rabbim çok aratmaz hayırlı sağlıklı bir evlat nasip eder

Kızlar bu hormon sadece kadın doğumdan mı bakılıyor yoksa normal devlet hastaneleri sağlık ocakları da bakıyor mu?

Kizlar ilacla yenemedigim prolaktini saracoglunun testere disli aslan pencesiyle yendim mucizevi bi bitki aylarca ilac kullandim 36dan sadece 29a dusurebildim tvde saracoglunun bu kürü nü dinleyip uyguladim sonuc cok şükür 16:) Tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…