Protez tırnakla abdest geçmıyor mu?

Dini yönünü bilemeyeceğim ama 2 kez farklı yerlere protez tırnak yaptırmış biri olarak bir pişman olduğumu söylemeliyim. Spor yaptığım dönemde 2 tırnağım kırıldı ilk 1 haftada.Kırılırken altta kendi tırnağım da kırıldı tabi. Ayrıca protez tırnak yapılırken tırnağın üst tabakasını törpülüyorlar incecik kalıyor tırnağınız. Bu protez tırnaktan kurtulması da ayrı dert. Özel bir solüsyona batırılmış pamuklar tırnakların üstüne sarılarak üstleri alüminyum folya ile kapatılıyor.Bir süre bekliyorsunuz ama tabi bütün protez tırnak erimiyor.Kalan protez tırnak da törpüleniyor ama tırnaklar incecik kaliyor tabi dokunduğunuzda bile acıyor. Bunu sormamışsınız gerçi ama bu da aklınızda bulunsun diye yazdım.

Asagidaki tirnagada baya zarar veriyor o zaman tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin

Abdest gecmez bence su girmiyor oraya. Guzel tirnaklar icin protez taktirip kendi tirnaklarinizi yipratmaya gerek yok. Uzatmak zor birsey degil. Bir tirnak urunu kullaniyorum 2-3 gunde bir suruyorum. O urunu kullandigimdan beri tirnaklarimda en ufak kirilma, ayrilma olmadan uzadilar. Kendi istegimle kisalttim bir sure sonra. :) Uzatin sizde dogru durust birde manikurunuzu yaptirin. Cokta guzel tirnaklariniz olur.

Kuzenine ozeniyosun yaptırmak için can atiyosun bide burda kızı eleştiriyorsun sanane onun abdestinden sanami düştü derdi? Bana kalırsa bugün değilse yarn olmadı birgun sende bal gibi yaptrrsn. Kıza abdest kabul olmz diyosun burda konu açıyorsun madem biliyosun niye konu aciyosun

Kullandığınız ürün nedir acaba

Valla açık aradığımızdan değil kaşla göz arası kuzeninin gıybetini yaptın yeme bizi

Burası alo fetva hattı mı? Kimisi sevgilim sürtündü hamile miyim der, kimisi abdestini sorar. Tövbe estağfurullah ya

Protez tırnakla tabiiki abdest kabul olmaz.
Kuzenin abdest mi güzellik mi diye sorunca güzelliği tercih etmiş niye şok oldun ki?

Abdest olmaz oyle..
Kuzeni de araya sıkıştırıvermişsin
Dua etmeyi vs önemseyip abdest mevzusuna "bosver" demesine sasirmis olabilirsin ama konuyla hic alakasi yok bence de..

Bu benim özel fikrim .Bence bir tesettürlü bayana ojeli veya prozli tirnaklar hiç yakişmiyor.
Hatta göstermelik tesettür takildiğini düşünüyorum .
Inancliysaniz ve hergün namaz kilip abdest aliyorsaniz onu kurallarina uymaniz gerek yoksa herkes istediği gibi yapar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…