arkadaşlar merhaba, insanın hiç aklına gelmeyen başına geliyor. Allah kimseyi bu tip problemlerle ıslah etmesin. Bizim de evlendiğimizden beri, yaklaşık 1 yıldır çocuğumuz olmuyor. Yurtdışına taşınacağımız için son kontrolleri yaptıralım dedik ve kadın doğumcum eşimden de testler istedi. Baktık ki problem spermlerdeymiş. İleri hareketlilik hiç yok. Spermlerin sadece %14'ü canlı, sayısı 5 miliyon

tabi soluğu hemen ürologda aldık. ilk varikoselden şüphelendi ama ultrason yapıldıktan sonra varikosel olmadığı anlaşıldı. Şuan Promotil diye bir toz kullanıyor. Yorumlardan okuduğum kadarıyla Q10'da kullanmak gerekiyormuş. Doktorumuza sorup bu ilacı da almasını sağlayacağım.
Bu süreç çok yıpratıcı oldu gerçekten. Doktorlar, 4 ay ilacı için sonra olmazsa tüp bebek diyorlar. Ben tüp bebek tedavisini hiç sağlıklı bulmuyorum. kadın için çok yıpratıcı bir süreç ve beklenen menopoz tarihinden daha da erken menopoza girme ihtimalin oluyor. Zaten yurtdışında olacağımız için de oralarda derdini anlat da tüp bebek yaptır vs. işleri de hiç mi hiç kolay olmayacaktır.
Yeni evlenen arkadaşlara vereceğim en büyük tavsiye, kesinlikle ilk çocuk olana kadar korunmayın. Hatta ilk 6 ayda bir gelişme olmazsa da ciddi anlamda tetkiklere başlayın.
Eğer bu süreçte bebeğimiz olmazsa 4 ay daha beklemede kalacağız, sonrasında da ne olur biter bilmiyorum. O kadar üzgünüm ki, bu tarz bir problemin bizi bulmasının verdiği psikoloji ile akşamları hüngür hüngür ağlıyorum. Lütfen bizim için de dua edin, Allah isteyen herkese bebek nasip eder inşallah.