Gebeliğe Hazırlık PRP Yontemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Mavigokyuzu6

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2020
364
425
103
Merhabalar. 31 yaşındayım bir kızım var ve 8 aydır gebe kalamiyorum. Şu an adetliyim ve sol overde 9 ve 13 mm iki yumurtam olduğu söylendi. İlk kez klomen kullanacağım bu ay.
Benim sorunum yumurtalıklarımin yaşıma göre kalitesiz olması. 1 aydır biosteron ve takviye vitaminler kullanıyorum. Tüp bebek aşaması beni korkutuyor ama doktorum bu ay bir de prp yöntemini deneyelim dedi. Bunu araştırdığımda yüzde yuz başarıli olan bir yöntem olmadığını gördüm ama kararsız kaldım. Hemen tüp bebek yaptirmak istemiyorum. Kızım 2 yaşında ve bu kadar kısa sürede yumurta rezervimin azalması çok tuhaf geliyor.
Bu yöntemi deneyip güzel sonuçlar alan arkadaşlar varsa fikirlerini çok merak ediyorum. Sizce yaptırmalı mıyım?

Benim tek embriyom vardı tüp bebekte. Prp için deneysel bir yöntem dedi doktorum. Ki ben ağzının içine bakıyodum ekstra bir sey dese de denesem diye.

Benim tek embriyom vardı tüp bebekte. Prp için deneysel bir yöntem dedi doktorum. Ki ben ağzının içine bakıyodum ekstra bir sey dese de denesem diye.
Sanırım yaptırmadıniz. Yorumlar da olumlu sonuç alanlar da var. Ama kesin iyi geleceginin garantisi olmadığından çok kararsız kaldım ben de

Sanırım yaptırmadıniz. Yorumlar da olumlu sonuç alanlar da var. Ama kesin iyi geleceginin garantisi olmadığından çok kararsız kaldım ben de
Yaptırmadım. Ya tutarsa çünkü. Histerekopi oldum. Ertesi ay tüpe başlamadan hamile kaldım. Rahme çizik atılmıştı bu tutunmayı kolaylastıran bir şey. O işe yaradı bende.

Yaptırmadım. Ya tutarsa çünkü. Histerekopi oldum. Ertesi ay tüpe başlamadan hamile kaldım. Rahme çizik atılmıştı bu tutunmayı kolaylastıran bir şey. O işe yaradı bende.
Çok sevindim sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Tüp bebek süreci de korkutuyor beni açıkçası. Umarım ben de sizin gibi kendiliğimden hamile kalabilirim

Çok sevindim sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Tüp bebek süreci de korkutuyor beni açıkçası. Umarım ben de sizin gibi kendiliğimden hamile kalabilirim
Korkmayın o da güzel süreç durup beklemektense tüp bebek için çabaladığım aylar daha mutluydum ben.

Bugün prp yaptırdım ben arkadaşlar gelişmeleri paylaşırım umarım faydası olur. Yaptırdıktan sonra destekleyici birşeyler uyguladınız mı yaptıranlar varsa yazarsa çok sevinirim

Bugün prp yaptırdım ben arkadaşlar gelişmeleri paylaşırım umarım faydası olur. Yaptırdıktan sonra destekleyici birşeyler uyguladınız mı yaptıranlar varsa yazarsa çok sevinirim
Yaa hayirli olsun sonuçları paylasirsaniz çok sevinirim. İnşallah çok faydasını görürsünüz

Yaa hayirli olsun sonuçları paylasirsaniz çok sevinirim. İnşallah çok faydasını görürsünüz
Çok teşekkürler insallah hepimiz Tabi paylaşırım. Şimdi düzenli beslenmeye yediğime içtiğime dikkat edecegım adet dönemimde 21 gün sonra kontrole gideceğim bakalım ozaman belli olacak. Bi yandan da yatmadan önce Aslan pençesi içiyorum burda okumuştum i Bende fsh sorunu var çünkü umarım işe yarar da sizlere anlatırım

Merve sende rahme çizik atılma sebebi neydi?
Geçen ay tüp denemem negatif oldu, Bende histeroskopi yapacam bu ay ve çizik atılsın istiyorum ama rahim inceliği yoksa atmıyorlar gibi bişeyler okudum. Bende rahim normal kalınlaşıyor.
Sende rahim duvarı inceliği yada kalınlığı gibi bir durum varmıydı? Bu konu hakkında bildiklerini yazarmısın lütfen.

Benim tepede hafif çıkıntı vardı. Bunun için yüzde elli düşük riski dedi doktor. Bi konum var orda hsg eklemiştim seni etiketlerim oraya. Ama rahim kalınlığım hep normal seyrediyordu. Taze transfer olmuştum.

Bende 1 buçuk yıl önce hsg de bir sorun gözükmedi, bu tüp bebeğe başlamadan önce doktora histeroskopi istiyorum dedim, sana gerek yok dedi. Keşke yaptırsaymışım.
Yani hiçbirşey yoksa bile herşey normalse bu durumda çizik atması bir sorun teşkil ediyormu?

Hayır hiç sorun olmasa da bir kaç başarısız denemeen sonra çizik atıyor ilgili doktorlar.

Merhaba hayırlı olsun prp işleminiz şimdidenbu süreçten sonra tüp bebeği mi geçiceksiniz acaba süreç nasıl ilerliyor

Merhaba hayırlı olsun prp işleminiz şimdidenbu süreçten sonra tüp bebeği mi geçiceksiniz acaba süreç nasıl ilerliyor
Çok teşekkür ederim Evet ardından tüp bebek süreci başlayacak. Şimdi prp sonrası ilk adetimi oldum prp öncesi 4 yumurtam vardı şuan 7 tane gördü doktorum. Bugun 4 gün kullanacağım 2 adet iğne verdi herggün onları yapacağım çarşamba günü kontrole gideceğim umarım gelişir ve yanıt verir. Prp den sonuç aldım ben açıkçası tüp bebek sürecine başlamadan yaptırmam daha avantajlı oldu galiba. Umarım böyle devam eder insallah hepimizin gönlüne göre olur

Merhaba kizlar 39 yaşındayım 1 kizim var 7 yasinda kardes istiyoruz ancak olmadi...yumurta sayim 2 ye düştü onlar da pek sağlıklı değil 6.tup bebek tedavisi oldum 1 yumurta görülüyor o da toplanacak ancakcpek ic açıcı değil.. doktorum prp yapalim bir daha ki sefer için demis...opu da uygulayacak sali gunu için...hayirlisi olur insallah artr sayim

Çok geçmiş olsun canım prp hakkında çok yorum okudum kafam çok karışmıştı ama ben yaptırdım en azından yumurta sayım arttı devam eden süreçte ne olur bilemiyorum ama doktorunu dinlemeni öneririm kesinlikle Aklında kalmasın umarım istediğin gibi olur herşey

Sayini artirdi mi kac idi kac oldu canim cok ama cok sevindim...benim de sali gunu opum olacak inşallah faydası olur

Bir de ben son 1 yil icinde 3 tup bebek denemesi yaptirdim...Yani gecen yaz ve ocakta sayim 5 6 idi birden 2 ye düştü cok üzücü cok yeni düştüğü için belki prp faydalı olur ne bileyim bir umut

Hiç sıkma canını canım benim çünkü zaten amacı sayının artması zaten 2 ayda tam sonucu alıyormuşuz benim daha 1 ay oldu. Ben ilk doktora gittiğimde sadece 1 tane folükülüm vardı ve amh ım 0.15 ve fsh ım 105 çıkmıştı yanı çok çok zor bir hastayım hastaydım. İnancımı kaybetmedim motıvasyonumu da hep üste tuttum ama tabi ilk sürecim mutlaka yorucu oluyordur ama olabıldıgınce serin kanlı olmanı öneririm. Önce ilaç tedavısıne başladık 4 ayın sonunda 3 adet folikul oldu ve fsh 38 oldu ama yinede yeterli büyümedi. Prp yaptırdık sonunda 7 folükül gördük tabi insallah iğneler ile büyür gelişir. 1 tane bebeğimiz olsun başka bişey istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…