• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikiyatri ilaçları ile kişiliği düzeleneni gördünüz mü?

vaveyla_a

kaktüs
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2009
6.066
118
698
adı üstünde ya kişilik..derin olay bu..
konuyu anlatayım benle ilgili değil çok şükür ki halime çok çok şükrediyorum..
abim we yengem..abim ben kendimi bildim bileli geçimsiz bir insandır..aramızdaki az yaş farkı we çocukken kıyaslamalar nedeni ile hep ben beni rakip görmüştür we bu nedenle de bazı kişilk problemleri olduğunu düşünüyorum geçen temmuz ayında evlendi..eşi bir tane..melek gibi bir insan..önceden de tanıyoruz aynı meslektelek we çok güzel bir konumdalar..ama abimin bu inanılmaz katlanılmaz hareketleri nedeniyle geçen gün anlaşamadıklarını öğrendim..uzakta olduğum için ben anlayamıyorum tabi anlatmıyorlar da..çok üzüldüm moralim acayip bozuk..kıza üzülüyorum..dün boşanmaya karar vermişler..abim ne kadar çeklimez bir insansa eşi de sabırlı akıllı mantıklı bir insan..kıza neler yaşatmış ki çocukları (abimin ciddi bir hastalığı war bu arada o sebeple) henüz olamadı..çocuğum olmasın diye dua ediyormuş kız..intihar etmiş..bu arada 1.aydan beri şiddet war..zaten ben evli değilken her ne kadar yaş farkı nedeniyle arkadaş gibi görünsek de bir anlaşazlık mutlaka çıkartır ben de karşılık verince birbirimize girerdik.. neyse yaşanılanlara çok fazla üzüldüm..psikiyatriye götürmeliyiz diyor babam kardeşim aynı zamanda evlilik terapisti.. sizce mümkünmü bir insan ilaçla değişr mi? ne kadar işe yarar ya bu arada bir de çocuk olursa..sonra yine eskisi gibi olursa..
paylaşmak istedim..çok moralim bozuk yengeme we ailesine üzülüyorum..

adı üstünde ya kişilik..derin olay bu..
konuyu anlatayım benle ilgili değil çok şükür ki halime çok çok şükrediyorum..
abim we yengem..abim ben kendimi bildim bileli geçimsiz bir insandır..aramızdaki az yaş farkı we çocukken kıyaslamalar nedeni ile hep ben beni rakip görmüştür we bu nedenle de bazı kişilk problemleri olduğunu düşünüyorum geçen temmuz ayında evlendi..eşi bir tane..melek gibi bir insan..önceden de tanıyoruz aynı meslektelek we çok güzel bir konumdalar..ama abimin bu inanılmaz katlanılmaz hareketleri nedeniyle geçen gün anlaşamadıklarını öğrendim..uzakta olduğum için ben anlayamıyorum tabi anlatmıyorlar da..çok üzüldüm moralim acayip bozuk..kıza üzülüyorum..dün boşanmaya karar vermişler..abim ne kadar çeklimez bir insansa eşi de sabırlı akıllı mantıklı bir insan..kıza neler yaşatmış ki çocukları (abimin ciddi bir hastalığı war bu arada o sebeple) henüz olamadı..çocuğum olmasın diye dua ediyormuş kız..intihar etmiş..bu arada 1.aydan beri şiddet war..zaten ben evli değilken her ne kadar yaş farkı nedeniyle arkadaş gibi görünsek de bir anlaşazlık mutlaka çıkartır ben de karşılık verince birbirimize girerdik.. neyse yaşanılanlara çok fazla üzüldüm..psikiyatriye götürmeliyiz diyor babam kardeşim aynı zamanda evlilik terapisti.. sizce mümkünmü bir insan ilaçla değişr mi? ne kadar işe yarar ya bu arada bir de çocuk olursa..sonra yine eskisi gibi olursa..
paylaşmak istedim..çok moralim bozuk yengeme we ailesine üzülüyorum..

canım gerçekten psikolojik bi hastalığı varsa tabii ki, ilaçla tedaviyle düzelir, bi depresyonu falan varsa mesela
ama yıllardan beri karakteri öyleyse, ilaç abine ne yapsın, belki ancak kullandığı zaman onu biraz sakinleştirir, bu da çözüm değil zaten
üzüldüm durumunuza, ne bileyim belki kızcan ama allahtan çocukları olmamış, ya çocuk olupta ayrılsalardı
bu arada seni tebrik ederim görümce olarak objektif bakışın için, başkası olsa hemen geline saydırırdı

öyle hakiketen çocuk olmaması daha iyi..ben hatta diyorum ki psikiyatri falan olmazsa ayrılsınlar..tamam evlilik oyun değil ama ne bileyim 26 sene yaşadım aynı evde..hastalığı sebebiyle de agresifleşti ama önceden de dediğim gibi çekilmez dawranışları wardı..
ya walla batsın bu dünya diyorum artık kötüye iyisi düşer ya..anlamadım gitti ben..

bende sağlıkçıyım, bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım..psikoloji ilaçları çok güçlü ilaçlar, ama genelde depresyon türü hastalıklarda kullanılır, ama tek başına ilaç kullanmak pek fayda göstermez, çünkü asıl sorun kişilikle ilgili.. bunun anca bir uzman desteğiyle konuşularak, empati öğretilmesi gibi şeylerle düzeliceğini düşünüyorum ki bu da oldukça uzun ve sabır isteyen bir süreç..

teşekkürler..ben de sağlıkçıyım ama insan kendine akıl üretemezmiş ya aynen öyle..
ewet sabır gerektiren uzun bir süreç.. öyle olsunda kesin olsun herşey tam olsun ister gönül..ama geriye dönülecekse ise başlamaın anlamı yok herhalde..

ama yinede elden ne geliyorsa yapılmalı bence, ilerde yapılsaydı düzelirdi belki gibi düşünceler olmasın..

uyumsuzluğunun farkındaysa, davranışlarını düzeltmeye istekliyse
çaba gösterirse, otokontrôllüyse de
zaman ile elbette üstesinden gelir. yeter ki insan kendine özverili olsun.

kendi işimi de kapsadığından elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
mizaçlar doğuştandır ve abiniz huzursuz mizaçlı biri. mizaçlar maalesef değişmez,ancak törpülenir. bu nasıl olur? şöyle ki bu abinizin de isteğiyle terapiler/danışmalar ve psikiyatrik destek sayesinde olur. öncelikle iyi bir psikiyatristle görüşmesinin sağlanıp varsa;anksiyete,depresyon,panik bozukluk veya kişilik bozukluğu bunların ilaçlı tedavisi başlatılır. eşzamanlı olarak da bir psikolojik danışmanla haftada 1-2 seans şeklinde terapilerinin yapılması gerekir. bu baya bir sancılı süreç. ilk aylar ne ilaç etki eder,ne de danışmalar mucizeler yaratır. hatta daha da kötüye gidermiş gibi görünür. ancak bunlar hep geçici olacak, azimli olmayı da gerektiriyor bu tedavi. ancak en önemlisi abinizin rızasının olması. çünkü bunlar fiziksel hastalık olmadığı için burnuna dayasanız da ilacı,tedaviyi fayda etmez.

umarım biraz yardımcı olabilmişimdir:34:

ilaçla değişir mi değişmez mi bilemeyiz ama ilaç kullanırsa bebegin saglıgına etksi kötü olur, cok üzüldüm Allah yardımcınız olsun..

Sıkı bir psikolojik tedavi ve hastalığa uygun düzenli ilaç trafiği ile normal bir kişilik olmak sanırım mümkün..Fakat hastalığın derecesine ve tedavinin aksatılmadan edilmesine bağlı.

Duzelir ben ergenlik caginda cok kotuydum ama 1,5 yil ilac kullandim duzeldim o gunler sukurler olsun geride kaldi. Ilaclari zamaninda almak ve gorusmelere duzenli gitmek sart.

kendi işimi de kapsadığından elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
mizaçlar doğuştandır ve abiniz huzursuz mizaçlı biri. mizaçlar maalesef değişmez,ancak törpülenir. bu nasıl olur? şöyle ki bu abinizin de isteğiyle terapiler/danışmalar ve psikiyatrik destek sayesinde olur. öncelikle iyi bir psikiyatristle görüşmesinin sağlanıp varsa;anksiyete,depresyon,panik bozukluk veya kişilik bozukluğu bunların ilaçlı tedavisi başlatılır. eşzamanlı olarak da bir psikolojik danışmanla haftada 1-2 seans şeklinde terapilerinin yapılması gerekir. bu baya bir sancılı süreç. ilk aylar ne ilaç etki eder,ne de danışmalar mucizeler yaratır. hatta daha da kötüye gidermiş gibi görünür. ancak bunlar hep geçici olacak, azimli olmayı da gerektiriyor bu tedavi. ancak en önemlisi abinizin rızasının olması. çünkü bunlar fiziksel hastalık olmadığı için burnuna dayasanız da ilacı,tedaviyi fayda etmez.

umarım biraz yardımcı olabilmişimdir:34:

çok teşekkürler..
kabul etse zor bir süreç olacak eminim de şu andan daha zor olamaz sanırım..

daha çok genç düzelir diye düşünüyorum bir an önce tedavisine bakılmalı. gerçi benim abimde öyle birazda huy diyorum ben. aile içine hiç karışmıyorum artık aileme bile çok nadir gidiyorum kıskançtır bide abim beni eşimden kıskanır bende sinir olurum :)))) ama ilerlerse düzelme imkanı yok maalesef kaynanam ilaç kullanıyordu mesela iyi gibiydi ama yok ilaçlarını içmeyi bırakınca aynı.

Back
X