Psikiyatri-Nasıl yapmalıyım?

olympikos

yok daha neler.
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
1.144
5.224
158
Merhaba hanımlar.
Oldum olası mutsuz hissetmeye meyilli, aniden aşırı sinirli hisseden (bunu yansıtmamayı öğrendim) aniden neşelenen bir yapım var.
Giyinmeye alışverise süslenmeye hevesim hiç yok. Sadece her zaman temiz ve derli toplu olmayı önemsedim. Yani duygularımı yaşayamıyor muyum hevessiz miyim bilemiyorum. Kendini anlamıyorum.
Çok zor bir çocukluk geçirdim o zamandan beri böyleyim diye düşünüp bu güne kadar geldim. Yaklaşık bir ay evvel çok sevdiğim sevgilimden ayrıldım ve tam manasıyla dibi gördüm. Bu sebeple artık bir psikiyatriye gitmem gerektiğine karar verdim. Özele gidemeyeğim için de şu anlık devlet hastanesinden randevu aldım ama malesef biliyorsunuz görüşme süresi 10 dakika. Gitmeden şikayetlerimi yazıp doktora kısaca özetlesem uygun olur mu? Tekrar görüşmeye çağırırsa da aynı doktora bulmak zor olacak. Bulamasam başka doktora gitmem durumu sekteye uğratır mı? Yol gösterirseniz sevinirim daha önce deneyimim olmadı.

pandemi dönemi terkedilip aldatılınca online psikiyatrist seansları almıştım şimdi online psikolog ile devam ediyorum 10 dk çok az ama ilaç için yeterli benimde ilk birkaç cümlemi duyunca direkt ilaç adı söylemişti psikiyatristim ve kullandım iyi geldi gerçekten işe yarıyor.

senin bence konuşmaya ihtiyacın var gibi geldi psikiyatrı ilaç yazar. Psıkologa gitsen ??

Bende devlete gitmiştim hiç 10 dakika kalmadım 20 -30 dakika dinlemişti doktor. Aynı doktoru bulmak zor olmuyor çünkü doktorun hastası olduğunuz için daha kolay randevu alabiliyorsunuz. Ben hep alabildim psikiyatri diğer uzmanlıklar gibi değil galiba sistemsel olarak. Ama tabi şehirsel farklar olabiliyor mu bilmiyorum.

senin bence konuşmaya ihtiyacın var gibi geldi psikiyatrı ilaç yazar. Psıkologa gitsen ??

Bu da bir ihtimal. Buradan bir başlayacağım, daha sonra yolumu çizeceğim.

Öyle mi? Bilmiyordum, diğer branşlarda olmuyor da. Çok teşekkür ederim bilgi için.

Anladım çok teşekkür ederim.

Öyle mi? Bilmiyordum, diğer branşlarda olmuyor da. Çok teşekkür ederim bilgi için.
Mhrs den randevu alırken geçmiş randevulardan aynı dr dan randevu al kısmıyla kendi dr unuzu randevu bulmanız kolaylaşır
Devletteki psikiyatriste 10 dk dan fazla dinleye biliyor benim dr öyleydi

umarım atlatırsın. ben hala ne ayrılabildim ne atlatabildim.
Umarım siz de atlatırsınız yakın vakitte.

Mhrs den randevu alırken geçmiş randevulardan aynı dr dan randevu al kısmıyla kendi dr unuzu randevu bulmanız kolaylaşır
Devletteki psikiyatriste 10 dk dan fazla dinleye biliyor benim dr öyleydi

Teşekkür ederim bunu yapacağım.

Öncelikle psikoloğa gitseniz?

Sanırım öyle yapmam gerekiyormuş, ama öğretmenim ve sadece bu hafta izinliyim. Bu hafta halletmem gerek, bir daha randevu arayıp bulmak idareden izin almak zor olacak sanırım.
O yüzden önce buna gideceğim mecburen

İlaç yazabilir ve belki de hiç ilaç kullanmadan halledeceğiniz sorun böyle harcanır. Önceliğiniz psikolog olsa iyi olur. Çözemezseniz psikiyatriye gidin bence. Ben de öğretmenim al bir rapor keyfine bak.

İlaç yazabilir ve belki de hiç ilaç kullanmadan halledeceğiniz sorun böyle harcanır. Önceliğiniz psikolog olsa iyi olur. Çözemezseniz psikiyatriye gidin bence. Ben de öğretmenim al bir rapor keyfine bak.
Pazartesi yahut salı için yakında bir psikolog araştırayım madem. Teşekkür ederim yol gösterdiğiniz için.

yanlış anlamayın ama ben bu tavsiyeyi hiç yerinde bulmadım. psikiyatr ve psikologun çalışma prensipleri ve alanları çok farklıdır. "konuşmaya ihtiyacın var" diyerek yönünüzü değiştirmiş oldular ama ne olur ihtiyaçlarınızı doğru tayin edin.

İkisini birden de eş zamanlı yürütebilirsin.

Geçim sıkıntın mı var bilmiyorum ama bir süre kendini ön plana almalısın, özel/online bir psikolog + devlet hastanesi psikiyatr mantıklı geldi bana.

Aslında konuşmayla çözülmeyecek bir yerdeyim. Çünkü sevgilimden ayrıldım şımarıklığından ziyade yıllardır "güçlü çocuk" damgasıyla büyüyüp yıpranmışlığım var. Birinden birine mutlaka ihtiyacım var. Gerekli yönlendirmeyi orada yaparlar diye düşünüyorum.

İkisini birden de eş zamanlı yürütebilirsin.

Geçim sıkıntın mı var bilmiyorum ama bir süre kendini ön plana almalısın, özel/online bir psikolog + devlet hastanesi psikiyatr mantıklı geldi bana.

Geçim sıkıntım yok aslında. Ama ne yapmam gerektiğini tayin edemedim. Buradaki yorumları değerlendireceğim teşekkür ederim

o halde bir psikiyatr ile görüşün. uygun görürse zaten sizi bir psikologa yönlendiriyor. ama ilk önce büyük hasar almadan evvel durumu dizginlemek için bir ilaç tedavisine geçmeyi tavsiye edeceğini öngörüyorum.

Teşekkür ediyorum.

Önce özelde daha sonrada devlette psikiyatriye gitmiş biri olarak, devletteki doktorumdan daha memnun kaldım. Kendimi anlatmak iyi geldi, onun dışında verdiği ilaçlar çok iyi geldi, sinirlilik, öfke kontrol bozukluğu, panik atak, uykusuzluk, depresyon , üzüntü, mutsuzluk gibi semptomlar bendede vardı. Hiç bırakmak istememiştim. Daha doğrusu bırakmak için erken bir zamanda bırakmak durumunda kaldım ama tekrardan başlamayı düşünürüm.

Cnm bipolar hastasi olabilirain cok mutsuz bazen cok neşeli olursun ben kendimden biliyorum ve bipolar hastasiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…