eger depresyonda iseniz ve ilac gerekiyorsa, oyle cok da uzun bir muayeneye gerek yok. zaten yazacagi ilac belli. kisa muayeneler isinizi gorur. ama terapi de istiyorsaniz o zaman bir psikolog bulmalisiniz. ideal olan haftada bir gorusme aslinda terapistle. eger terapiye imkaniniz yoksa ve depresyon taniniz olursa, en azindan ilac kullanin. tam cozmese bile biraz faydasi olur.Merhaba hanımlar.
Oldum olası mutsuz hissetmeye meyilli, aniden aşırı sinirli hisseden (bunu yansıtmamayı öğrendim) aniden neşelenen bir yapım var.
Giyinmeye alışverise süslenmeye hevesim hiç yok. Sadece her zaman temiz ve derli toplu olmayı önemsedim. Yani duygularımı yaşayamıyor muyum hevessiz miyim bilemiyorum. Kendini anlamıyorum.
Çok zor bir çocukluk geçirdim o zamandan beri böyleyim diye düşünüp bu güne kadar geldim. Yaklaşık bir ay evvel çok sevdiğim sevgilimden ayrıldım ve tam manasıyla dibi gördüm. Bu sebeple artık bir psikiyatriye gitmem gerektiğine karar verdim. Özele gidemeyeğim için de şu anlık devlet hastanesinden randevu aldım ama malesef biliyorsunuz görüşme süresi 10 dakika. Gitmeden şikayetlerimi yazıp doktora kısaca özetlesem uygun olur mu? Tekrar görüşmeye çağırırsa da aynı doktora bulmak zor olacak. Bulamasam başka doktora gitmem durumu sekteye uğratır mı? Yol gösterirseniz sevinirim daha önce deneyimim olmadı.
Şimdi evet devlet hastanesinde uzun uzun anlatmak sorun oluyor.bence de kağıda yazmalısın.doktor zaten o var mı bu var mı diye de sorular sorup uygun ilacı yazmaya çalışıyor.bu arada psikiyatri ilaçları kıyafetler gibidir.deneye deneye kendine uygun olan ilacı bulman gerekiyor.yani öyle grip ilacı gibi kullanayım iyileşeyim olmuyor.yan etkilerine ve sana uygun ilaç olmamasına hazırlıklı olmalısın.kontrole gidince de bu bana iyi geldi ya da gelmedi diyeceksin.gelmediyse başka ilaç demeyeceksin.haa bir de bu ilaçlar baş ağrısı ilacı gibi hadi bir tane yuttum yarım saat sonra iyi hissettim tarzı brişey yok.3 hafta 1 aya kadar anca etki gösterir.hiçbir ilaç da kesin çözüm değil maalesef.hangi takviye olursa olsun kişiyi ayağa kaldıran asıl güç yine kendi telkinleri ve içgücü oluyor.ilaçlar da etkili tabi ki.Merhaba hanımlar.
Oldum olası mutsuz hissetmeye meyilli, aniden aşırı sinirli hisseden (bunu yansıtmamayı öğrendim) aniden neşelenen bir yapım var.
Giyinmeye alışverise süslenmeye hevesim hiç yok. Sadece her zaman temiz ve derli toplu olmayı önemsedim. Yani duygularımı yaşayamıyor muyum hevessiz miyim bilemiyorum. Kendini anlamıyorum.
Çok zor bir çocukluk geçirdim o zamandan beri böyleyim diye düşünüp bu güne kadar geldim. Yaklaşık bir ay evvel çok sevdiğim sevgilimden ayrıldım ve tam manasıyla dibi gördüm. Bu sebeple artık bir psikiyatriye gitmem gerektiğine karar verdim. Özele gidemeyeğim için de şu anlık devlet hastanesinden randevu aldım ama malesef biliyorsunuz görüşme süresi 10 dakika. Gitmeden şikayetlerimi yazıp doktora kısaca özetlesem uygun olur mu? Tekrar görüşmeye çağırırsa da aynı doktora bulmak zor olacak. Bulamasam başka doktora gitmem durumu sekteye uğratır mı? Yol gösterirseniz sevinirim daha önce deneyimim olmadı.
Hamile mi kaldın? Kadınlarda başka ne olacakÖnce özelde daha sonrada devlette psikiyatriye gitmiş biri olarak, devletteki doktorumdan daha memnun kaldım. Kendimi anlatmak iyi geldi, onun dışında verdiği ilaçlar çok iyi geldi, sinirlilik, öfke kontrol bozukluğu, panik atak, uykusuzluk, depresyon , üzüntü, mutsuzluk gibi semptomlar bendede vardı. Hiç bırakmak istememiştim. Daha doğrusu bırakmak için erken bir zamanda bırakmak durumunda kaldım ama tekrardan başlamayı düşünürüm.
eger depresyonda iseniz ve ilac gerekiyorsa, oyle cok da uzun bir muayeneye gerek yok. zaten yazacagi ilac belli. kisa muayeneler isinizi gorur. ama terapi de istiyorsaniz o zaman bir psikolog bulmalisiniz. ideal olan haftada bir gorusme aslinda terapistle. eger terapiye imkaniniz yoksa ve depresyon taniniz olursa, en azindan ilac kullanin. tam cozmese bile biraz faydasi olur.
online terapi alamaz mısınız? Hem fiyatları daha uygun hemde sanırım 1 saat.
Ben pandemiden beri psikologumla.online görüşüyorum bilgisayardan görüntülü sekilde gayet de faydali oluyor
Once psikiyatriste gidin muhtemelen ilac verir sonrasinda psikolog icin siteler var internette. Isterseniz ozelden de yazabilirsiniz yardımcı olurum
Saka gibi, on dakikada ceketimi cikarip oturana kadar gecer zaten
Şimdi evet devlet hastanesinde uzun uzun anlatmak sorun oluyor.bence de kağıda yazmalısın.doktor zaten o var mı bu var mı diye de sorular sorup uygun ilacı yazmaya çalışıyor.bu arada psikiyatri ilaçları kıyafetler gibidir.deneye deneye kendine uygun olan ilacı bulman gerekiyor.yani öyle grip ilacı gibi kullanayım iyileşeyim olmuyor.yan etkilerine ve sana uygun ilaç olmamasına hazırlıklı olmalısın.kontrole gidince de bu bana iyi geldi ya da gelmedi diyeceksin.gelmediyse başka ilaç demeyeceksin.haa bir de bu ilaçlar baş ağrısı ilacı gibi hadi bir tane yuttum yarım saat sonra iyi hissettim tarzı brişey yok.3 hafta 1 aya kadar anca etki gösterir.hiçbir ilaç da kesin çözüm değil maalesef.hangi takviye olursa olsun kişiyi ayağa kaldıran asıl güç yine kendi telkinleri ve içgücü oluyor.ilaçlar da etkili tabi ki.
Hamile mi kaldın? Kadınlarda başka ne olacakdiyorum bazen bir ben hamile kalamamıştım.
EvetHamile mi kaldın? Kadınlarda başka ne olacakdiyorum bazen bir ben hamile kalamamıştım.
Bugün gittim, bekleyen çok yoktu. 20 dakika kadar konuştuk. İlaç verdi iki tane, bir ay sonra ilaçların uygun olup olmadığına bakmak için tekrar çağırdı.
Anksiyete tanısı koydu, ilaç+terapi önerdi. Önümüzdeki hafta online görüşmeye de başlayacağım.
Çok teşekkür ederim hepinize.
Terapi ile daha kolay atlatabileceğimi söyledi, ben de münasip bir yer buldum. İkisiyle beraber yol alacağım yani şimdilik.Bu mesajı şimdi gördüm gitmişsin doktora Peki terapi için başka bir yere mi yönlendirdi?
Hangi şehirdesiniz. Ben devlette Ömer akaya gidiyorum. Hatta ona randevu alamadigimda özele gittim ama ozeldeki hatta üniversitede hocaymis ama bana güven vermedi yine Ömer hocaya gittim. Çok zor randevu bulunuyor ama sabah Perşembe cuma hariç 10 a bir kaç dakika kala sisteme girip tam onda arama yapınca bulunuyor genelde. Hızlı olmak gerekiyor sadece. Özelde de ekstra bir terapi yapmadı bana. Hatta söylediği şeyler bana itici gelmişti. O da ilaç veriyor devletteki de. Ama bazısı tabi asla yüzüne bile bakmıyor o ayrı. İlk devlete gittiğimde doktor bana hangi ilaç yazılacak diye sordu. Bilmiyorum siz vermeyecek misiniz dedim. Emziriyorum diye pasiflora yazdı gönderdi hiç ama hiç dinlemedi nerdeyse. Kanuni de emre diye soyadını hatirlamadigim bir doktor vardı o da iyiydi ama Ömer akay çok iyi. Bana ekşi sozlukten tavsiye etmislerdi. Annemi götürdüm o bile sevdi ki genelde kolay kolay bir doktora güvenmez. Hele ilaç kullanmak hiç istemez. Onu dinledi ama. Tabi ozeldeki kadar sistemli gitmiyor randevu olayı ama dikkat edersen imkansız da degil.Merhaba hanımlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?