Psikiyatri

Pink_blue_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2018
3.534
4.331
133
31 yaşındayım 8 yıllık evliyim çok zor bi hayatım yok aslında ama kendimi iyi hissetmiyorum yoruldum eşimin ailesi kırılmasın aramız bozulmasın diye hep içime attım atıyorum kıymet bilende yok eşim kendine de ailesine de toz kondurmaz bi terslik olsa onların tarafında olur kendi ailem zaten bozuk annem babam ayrı kavga gürültü huzursuzluk içinde büyüdüm bi tane abim var hanım köylü bana bi desteği yok üniversite okurken eşimle tanıştık okul bitince evlendik şuan 2 çocuğum var biri 6 yaşında diğeri 6 aylık eşimin ailesini pohpohlamaktan buna rağmen eşimin kıymet bilmemesi geçmişte ailemde geçimsizliklerin yaşanması sanki bende bi şeyler birikti ve bu birikim bana zarar veriyor içim sıkılıyor bi gerginlik bi huzursuzluk var bi endişe bi korku var iyi değilim hastalık hastası bi yapım da var kendimde hastalık belirtileri arar kafama takarım ölücem çocuklarım annesiz kalacak korkusu var psikiyatriye gidip ilaç mı kullansam bilmiyorum kendi kendime toparlanır mıyım mutsuzum çok

Bu evlilikten mutlu değilsin sanırım, o yüzden her şeyi takıntı yapar olmuşsun. Ne güzel mesleğin var, çalışmayı düşün bence hem kafan dağılır. Psikiyatriye gidebilirsin tabiki ama arkanda olan bir eşin olmadıktan sonra dön dolaş aynı çıkmaza girmeyecek misin? Odaklanman gereken nokta burası bence.

Yanlış öneri vermeseniz mi acaba? Gayet iyileşince doktor kontrolüyle bırakılıyor ilaçlar. Sizin istemenizle değil tabi ki.
Yanlış öneri değil benim ki ciddi bunalımda ise zaten doktor kontrolünde başlar ama konu sahibi psiktariye gidip ilaç mı kullansam diye direkt ilacın onu iyileştireceğine odaklanmış durumda . Onu kast ettim.

Tabi kii destek alın. Yeri geliyor çok basit konular için sırf farklı bir bakış açısı kazanmak adına psikologa giden insanlar var. Doktorunuz gerekli görürse ilaçta kullanın, ben kullanıyorum depresyon için.
İlacı bırakamazsın diyenlere de kulak asmayın. İnsanların kalbi, gözü, kulağı vs. nasıl hastalanınca ilaç içip bırakabiliyorlarsa, ruhu da hastalanınca ilaç kullanıp bırakabilir.
Odaklanmamız gereken bu ruh halinden kurtulmak, ilaç sizi her şeyden kurtarmaz. Yapmanız gereken “neden bu haldeyim? Beni kim bu hale getirdi?” Olsun. Ben bu soruyu kendime sordum ve onlardan uzaklaştım.
Bunu psikiyatritme söylediğimde “afferim sana kızım işte bu” deyişi dünyanın en güzel cümlesiydi sanırım.

Bence önce bir psikoloğa gidin, eğer o gerekli görürse psikiyatriste yönlendirir. Psikiyatri ilaçları zor bırakılan ilaçlardır, belki hiç gerek kalmaz başlamanıza. Bir de EFT’yi (duygusal özgürlük tekniği) öğrenip kendinize uygulayın. Kimseyi değiştiremezsiniz ama onlara ve olaylara bakış açınızı değiştirebilirsiniz. Sabırlar dilerim

Yardıma ihtiyacın olduğunu düşünüyorsan yardım istemelisin. Nasıl fiziksel olarak doktora gidiyorsan ruhunda ihtiyacı var buna. Kendini ihmal etme. Mutlu olursan sevenlerin daha mutlu olur. Kendin için, çocuklarin için 💋

31 yaşındayım 8 yıllık evliyim çok zor bi hayatım yok aslında ama kendimi iyi hissetmiyorum yoruldum eşimin ailesi kırılmasın aramız bozulmasın diye hep içime attım atıyorum kıymet bilende yok eşim kendine de ailesine de toz kondurmaz bi terslik olsa onların tarafında olur kendi ailem zaten bozuk annem babam ayrı kavga gürültü huzursuzluk içinde büyüdüm bi tane abim var hanım köylü bana bi desteği yok üniversite okurken eşimle tanıştık okul bitince evlendik şuan 2 çocuğum var biri 6 yaşında diğeri 6 aylık eşimin ailesini pohpohlamaktan buna rağmen eşimin kıymet bilmemesi geçmişte ailemde geçimsizliklerin yaşanması sanki bende bi şeyler birikti ve bu birikim bana zarar veriyor içim sıkılıyor bi gerginlik bi huzursuzluk var bi endişe bi korku var iyi değilim hastalık hastası bi yapım da var kendimde hastalık belirtileri arar kafama takarım ölücem çocuklarım annesiz kalacak korkusu var psikiyatriye gidip ilaç mı kullansam bilmiyorum kendi kendime toparlanır mıyım mutsuzum çok

Maddi durumunuz uygunsa , psikoterapiste gitmenizi tavsiye ederim, komseyide popohlayip mutlu etmeye çalışmayın, once siz,

Psikiyatrik ilaçlar sanıldığı gibi öcü , bağımlılık yapan bırakılamayan ilaçlar değildir. Tabi ki dr reçetesi ile başlanmalı ve önerisiyle azaltılarak bırakılmalıdır.Tabi ki dr.a gidin ertelemeyin. Uzun süreli olumsuz durumlara ,stres etkenine maruz kalmak beyindeki bazı kimyasalları azaltır. (Serotonin, dopamin , noradrenalin vs) Bu gibi durumlarda öncelikle bunları yerine koymak gereklidir, çünkü o depresyon /kaygı hali ile normal bir şekilde düşünemez, çözüm üretemez zihin.
Öte yandan parçalanmış bir ailede büyümüş çocuklarda kaygı, kaybetme korkusu ile, değersizlik hissi ile aşırı fedakarlık , kendi varlığını ortaya koyamama, bunların sonucunda da içten içe biriken öfke, boşluk duygusu açığa çıkabilir . Kökeni bulup çözmek lazım, burada da asıl sorun ayrılık korkusu , bağlanma sorunları gibi görünüyor. Bu aşamada da psikolog yardımcı olabilir.
Kendi kendinize de mutlu olabildiğiniz, çocuklarınıza güçlü bir anne modeli çizdiğiniz güzel günler dilerim.

“ Psikiyatriye gidip ilaç mı kullansam “ demişsiniz.
Siz İlaçların sizi iyileştireceğine odaklanmışsınız Aslaaa aslaaaa bunu düşünerek bu sebeple başlamayın onlar geçici rahatlatıcılardır..Uzın süreli Derdine derman olamazlar..Seni bu duruma getirenler etrafında olduğu müddetçe.. Doktor önerirse zaten başlarsınız ama önce sizi üzenleri size huzursuzluk verenleri sizi hasta edenleri hayatınızdan çıkarmalısınız.

Yanlış öneri değil benim ki ciddi bunalımda ise zaten doktor kontrolünde başlar ama konu sahibi psiktariye gidip ilaç mı kullansam diye direkt ilacın onu iyileştireceğine odaklanmış durumda . Onu kast ettim.
Psikiyatrist gerekli görürse verir zaten ilaç. Gitsin bir önce

Evet ilaç kurtarıcım olacak gibi düşünüyorum içimdeki his beni rahatsız etmeye başladı korku endişe hali bana zarar veriyor

Psikiyatrik ilaçlar sanıldığı gibi öcü , bağımlılık yapan bırakılamayan ilaçlar değildir. Tabi ki dr reçetesi ile başlanmalı ve önerisiyle azaltılarak bırakılmalıdır.Tabi ki dr.a gidin ertelemeyin. Uzun süreli olumsuz durumlara ,stres etkenine maruz kalmak beyindeki bazı kimyasalları azaltır. (Serotonin, dopamin , noradrenalin vs) Bu gibi durumlarda öncelikle bunları yerine koymak gereklidir, çünkü o depresyon /kaygı hali ile normal bir şekilde düşünemez, çözüm üretemez zihin.
Öte yandan parçalanmış bir ailede büyümüş çocuklarda kaygı, kaybetme korkusu ile, değersizlik hissi ile aşırı fedakarlık , kendi varlığını ortaya koyamama, bunların sonucunda da içten içe biriken öfke, boşluk duygusu açığa çıkabilir . Kökeni bulup çözmek lazım, burada da asıl sorun ayrılık korkusu , bağlanma sorunları gibi görünüyor. Bu aşamada da psikolog yardımcı olabilir.
Kendi kendinize de mutlu olabildiğiniz, çocuklarınıza güçlü bir anne modeli çizdiğiniz güzel günler dilerim.
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim içimde olanlar beni rahatsız ediyor böyle içim üşüyormuş gibi hissediyorum hasta mıyım benim bi hastalığım mı var bilmiyorum psikolojik mi hissettiklerim dahiliye doktoruna gittim vitamin ilaçları verdi doktor doktor gezmek istemiyorum mutsuzum çocuklarım için iyi olmaya çalışıyorum yiyorum içiyorum çevremle sohbet ediyorum dışarıdan normal gibi görünüyorum ama içimdekiler beni rahat bırakmıyor uykuya dalmakta çok zorlanıyorum çarpıntım oluyor

İçine atmak çok kötü. Ben de çok içime attım. Sonra terapistim sağ olsun açtı beni. Şu anda her şeyi paldır küldür söylüyorum. Oh be dünya varmış dedim.

İçinize atmayın, biriktirmeyin. Hasta oluyor insan sonra.

İçen biri olarak diyebilirim ki 'psikiyatr ilaçları bağımlılık yapar, bırakamazsin' gibi bir şey doğru değil. Bazi küçük kesim icin bağımlılık elbette görülebilir ,ama bunu genele yaymak doğru bir durum değil. Ben mesela agarofobi tedavisi için ilaç aldım, birkaç ay kullandım ve duzeldim, Allah'a şükür on yıldır bir daha hayatımı zora sokacak bir atak geçirmedim. Yaşam kalitem yükseldi, korkmadan bir şeylere,bir yerlere bilet almaya başladım.
Canım ilacım ,canım doktorum, buradan kalp ben 💕
Ama konu sahibi. Sizin psikiyatrik bir durumunuz yok gibi görünüyor. Bence ilk olarak bir psikologdan seans ayarla ( mesela ben kendi psikologumu doktorsitesi isimli siteden buldum. Siz de sehrinizi aratin,en kanınız isindigi kişileri az araştırıp randevu alın)
Bence o size yol gösterici olacaktır. Eğer gerçekten psikiyatri servisiyle ilgili bir durumunuz varsa zaten sizi yönlendirecektir

Back
X