Psikiyatrik ilaç kullananlar

bluestla

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2025
11
1
1
20
Merhabalar, Hemşirelik ikinci sınıf öğrencisi 20 yaşında bir bireyim. Lise döneminde kaygı bozukluğu tanisi aldım ve ilaç reçete edildi selectra 50 mg ancak alıp kullanmadim. Son bir yıldır kronik depresyon ve okb yaşıyorum. doktorum beni ilaca zorluyor, 2 kez ilacı reddettim. psikologum bugün kaygı bozukluğu tedavi edilmedigi için depresyon ve okb mi tetikledigini soyledi ve ilaç almalisin dedi. ben memuriyeti etkilemeyecegini biliyorum ancak yan etkileri olsun ve kalıcı bıraktığı durumlar olsun biraz karşıyım ama okb de ilacsiz tedavi edilmiyormus. Kendimi biraz olsun ikna etsem de annemi ve diğer aile bireylerimi ikna edemedim henüz lütfen yardımcı olup deneyimlerinizi paylasir misiniz?

Son düzenleme:
Bende de anksiyete, sosyal fobi, majör depresyon var. Doktorun yazdığı ilaçlar bana iyi gelmedi yan etki yaptı. Şu an paxera 20 mg kullanıyorum 9. günüm ve her gün kusuyorum. Doktor bünyemin alışacağını devam etmemi önerdi. Sana şunu söyliyim bu anksiyeteyi, depresyonu çekeceğine denemek daha mantıklı. İlaç yazması için doktora defalarca gittim çünkü şu an benim ilaca ihtiyacım var. Senin de ilaca ihtiyacın var. Bir süre sonra kendini iyi hissettiğinde yavaş yavaş bırakırsın. Efexor falan verirse kullanmanı tavsiye etmem. Bırakması çok zor bir ilaç

Bende de anksiyete, sosyal fobi, majör depresyon var. Doktorun yazdığı ilaçlar bana iyi gelmedi yan etki yaptı. Şu an paxera 20 mg kullanıyorum 9. günüm ve her gün kusuyorum. Doktor bünyemin alışacağını devam etmemi önerdi. Sana şunu söyliyim bu anksiyeteyi, depresyonu çekeceğine denemek daha mantıklı. İlaç yazması için doktora defalarca gittim çünkü şu an benim ilaca ihtiyacım var. Senin de ilaca ihtiyacın var. Bir süre sonra kendini iyi hissettiğinde yavaş yavaş bırakırsın. Efexor falan verirse kullanmanı tavsiye etmem. Bırakması çok zor bir ilaç
ailem bağımlı olmamdan korkuyor keza bende birakmakta cok zorlanirim diye korkuyorum, bir de majör depresyon yaşarken sosyal ilişkilerinizi nasil yonetiyorsunuz acaba çok özel değilse çünkü ben sevgilim olsun aile ilişkilerim olsun çok iyi yöntemiyorum tavsiyeniz var mı acaba?

ailem bağımlı olmamdan korkuyor keza bende birakmakta cok zorlanirim diye korkuyorum, bir de majör depresyon yaşarken sosyal ilişkilerinizi nasil yonetiyorsunuz acaba çok özel değilse çünkü ben sevgilim olsun aile ilişkilerim olsun çok iyi yöntemiyorum tavsiyeniz var mı acaba?

Eve kapanıyorum dışarı çıkasım hiç gelmiyor. Ağzımı açıp konuşmak bile istemiyorum. Ben de yönetemiyorum ki :)) antalyadaydım adanaya geldim ama arkadaşlarımın haberi yok. Çünkü gerçekten o kadar bitkin bir durumdayım ki görüşmeye bile halim yok

Back
X