Psikiyatrist mi Psikolog mu Aile Danışmanı mı? Acil yardım?

06kelebek_s

Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2017
764
556
23
Merhaba sevgili KK’nün dertli/dertsiz kadınları;

Eşi problemli olan evliliğinde problemler yaşayan biri hangisine gitmeli sizce?
Hem psikiyatriste hem de aile danışmanına gitsek eşimle sizce yararlı olur mu? Konularımı bilen arkadaşlar bu adamdan birşey olmaz gitmeyin vs demeyin lütfen. Çözüm arıyorum ve boşanma en son çözüm ortada çoçuğum var. Tedaviden sonra düzelme olmazsa zaten yapacak birşey kalmayacak. Ama doğru tedavi için önerilerinize ihtiyacım var... Ankara’da bildiğiniz, duyduğunuz doktor önerilerini de paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden sağolun...

Bence öncelikle psikiyatriste gidin . O önce değerlendirip ekibinde olan bir psikolog a yönlendirir zaten . Bazı psikiyatristler kendileri de terapi ile uğraşıyor . Öyle birini de bulabilirsiniz .

En azından eşinizin ilaç kullanması gereken bir durum falan varsa , doktorun başta görmesinde fayda var

Eşinizin problemleri nedir? Ayrıca doktora gitmeye yanaşıyor mu bazısı kabul etmez çünkü. İleri derecede psikolojik bozukluğu varsa ilk önce psikiyatra gitmeli, ilaç tedavisi önerebilir. Sonra çift terapisi olabilir.

öncelikle psikolog diyorum çünkü o ilk görüşmeyi yapıp neye ihtiyacınız olduğu konusunda sizi yönlendirebilir. (ilaca ihtiyacı varsa psikiyatra yönlendirir vs) benim bir kaç arkadaşımın gittiği izmir caddesi bilted 'de feza hanım var onu tavsiye ederim zira arkadaşlarım çok olumlu dönüşler aldılar kendisinden. özel tabi ücreti de biraz pahalı. ama özellerin çoğu için zaten min. 100-150 tl yi gözden çıkarmalısınız seans başına.

En azından eşinizin ilaç kullanması gereken bir durum falan varsa , doktorun başta görmesinde fayda var
Antidepresan tarzında ilaçlar kullandı daha önce ama çok faydalı olmadı. Psikiyatrist ile görüşmüştü ama sadece eşimi dinledi ilaç yazdı ben de beni dinlemeyecek misiniz dedim o zaman aile danışmanına gidin birlikte dedi. Ondan kafam karıştı :/

Eşim ondan önceki geçmişimi kabullenmiyor kaldırmıyor her tartışmada önüme çıkarıyor, tahammülsüz hemen çarpıtıyor konuları ve şiddet vardı. Psikiyatr ilaç verdi ama ikimizi dinleyip terapi yapmadı. İlaç işe yaramadı zaten :/

Teşekkür ederim tavsiye için. Maddi olarak zor şartlarda olsak da mecburen bunu yapmalıyız.

Önce psikiyatrist. Biz ülkemizde bu sırayı uygulamıyoruz ama her zaman önce hekime gidilir, o uygun görürse terapiye bir psikologa yönlendirir. Sakın aile danışmanlığı sertifikası alan kişilere gitmeyin, çift terapisi yapan uzman psikologlardan şaşmayın derim.

Sizi üzmek istemiyorum ama en yakın arkadaşlarımdan birinin annesine çok benzetiyorum sizi. Kadın çok saygın bir meslekte maddi olarak hiçbir ihtiyacı yok kocasına. Biz yaşıtız çocukluk arkadaşıyız ve arkadaşımın anlattığı ve benim şahit olduklarım; arkadaşıma hep sen ilkokulu bitir boşanacağım, sen liseyi bitir boşanacağım, baban emekli olsun emekli ikramiyesinden payımı alıp boşanacağım ben o kadar katlandım ona, sen üniversiteyi bitir boşanacağım, en son sen işe gir hayatını kur boşanacağım diye oyaladı kızı. Sonuç ? Arkadaşım şu an 25 yaşında iyi bir mesleği var annesi hala evli. Arkadaşım zorunlu durumlar hariç ailesi ile görüşmüyor ve babasından daha çok annesine kızgın. Annesine sorsanız hep çocuğu için bir şans daha verdiğini iddia ediyor arkadaşım da diyor ki ben olayları anlamaya başladığımdan beri sana boşan diyorum benim için katlanma ve şans verme sorumluluğunu almıyorum, sen kendi güçsüzlüğünü bana sorumluluk yükleyerek atamazsın. Arkadaşımın annesi 25 sene sonra hem kızından oldu hem de kocası asla değişmedi hala psikolojik ve ekonomik şiddet uygulamaya devam ediyor.

Ben kızımı bahane etmiyorum. Kızım olmasaydı da eminim terapiden sonra boşanma kararı alırdım. Evlilik ilmek ilmek kuruluyor o yüzden elimden geleni yapıp vicdanım rahat yoluma devam etmek isterim. O zaman ileride kendimi suçlayacağım bir durum da kalmamış olur böylece. Arkadaşınıza da annesine de üzüldüm... Aslına bakarsanız sindirile sindirile insan bu hale geliyor. Korkuyorsunuz. Keşke arkadaşınızın annesi de zamanında terapi yoluna başvursaydı. Belki sonuç böyle olmazdı

Şiddet varsa ciddi problem. Evladınız böyle bir ortamda büyümemeli. Nereye gitmelisiniz o konuda çok yönlendiremem ama devam etmek istiyorsanız kesinlikle destek almalısınız.
Düzelmiyorsa da kendiniz için değilse de evladınız için ayrılın daha iyi. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

Geri mi döndünuz

Arkadaşımın annesi de babası da hekim zaten. Psikiyatristler, terapilerle geçti arkadaşımın da ailesinin de hayatı. Ki onlarda fiziksel şiddet yoktu. Ben o yüzden eşinizin size kendisinin gelip 'Ben çok pişmanım sana yaptıklarım için o yüzden kendi isteğimle psikiyatriste gitmek istiyorum, değişmek istiyorum, iyi bir eş olmak istiyorum' demediği sürece değişeceğine inanmıyorum. Mağdur edilen siz ama düzeltmek için uğraşan yine siz. Bu denklemde bir hata görmüyor musunuz?

Önceki konularına da baktım ama avukat senin için daha hayırlı olur

Sorununuz tam olarak nedir bilmiyorum fakat konuya bir evliliğin kurtulması ya da kurtulmaması açısından bakarsak:

-Çift terapisine gidin, özellikle bu alanda uzmanlaşmış birini bulun. Çünkü çift terapisinin mantığı bireysel terapiden daha farklıdır. Zaten çift terapisinde uzmanlaşmış bir psikolog bulursanız, bireysel problemler varsa keşfedecektir ve bunun için de yönlendirme yapacaktır.

Çift terapisine gittiğinizde psikoloğunuzla şu bilgileri mutlaka paylaşın: ikinizden birinin aldığı herhangi bir tanı var mı, bunun için ilaç mı kullanıldı ya da terapi desteği mi alındı, şuan devam eden bir tedavi var mı... Bunlar da ona yol gösterecektir.

Ben çift terapisine gidipte düzelen evlilik görmedim.varsa yazabilirler tabi burdan bende daha doğrusu bizde çift terapisi aldık.hem de iki farklı uzmandan.güya uzmanlar işte.ama hiçbirşey düzelmediği gibi daha da beter oldu.

Biz de aldık ama biz çok şükür toparladık Bizim evimizin içindeki huzursuzluk ,görümcemden kaynaklıydı Onun dışında çok şükür sorunumuz yoktu Ona da tek çözüm olarak görüşmeme kararı aldım.Ben görüşmüyorum,eşim görüşüyor tabiki de görüşecek ablası sonuçta.Ama herşeyin başı iletişim çiftler ortak konuşmalar yapmalı,kararlarını ortak almalı
Konu sahibi oldu ki çift terapisine gittin ve duygu dengesizliği teşhisi konuldu eşine;eşin ilaç kullanır mı?Benim eşim ben kullanmam dedi,attı bir kenara yine toparlayan eşimle biz olduk

Ben isteyen her insanın uzman yardımıyla normalleşeceğini düşünüyorum. Aile terapistinden ziyade ben sizin konulara bakınca daha çok psikologluk olduğunu düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…