Psikiyatrist mi Psikolog mu Aile Danışmanı mı? Acil yardım?

Kocanız ki huy bu tedavi ile değişmez ki.ancak psikanaliz yapılırsa belki. Onda bile 2 3 yul sürüyordu yine de garanti yok tabi ki

Eşim önerdi terapiye gidelim diye. Zaten önceki konularda ben diyordum. Bu kez teklif de ondan geldi. Düzelmek istediğini biliyorum çünkü geldiğimiz noktadan o da rahatsız. Böyle biri olmak istemiyorum diyordu. Düzeltmesi gereken sivri huylarını törpülemeli.

İlaç kullanır, zaten kendi kendine kullanıyordu değişmek istiyor o da... Sizin toparlanmanıza sevindim. İlerişim çok önemli konuşabilmek normal düzeyde tartışabilmek... Yoksa illa ki fikir ayrılığı yaşanır bu normal...

Ben bu gibi durumların yani eşinin ailesinden herhangi biriyle görüşmeme gibi sonradan patlak verdiğine inanıyorum.yani geçici çözümler bunlar

Sen çaba gösteriyorsun anlıyorum ama eşinin kendi istemesi lazım kendi istemezse olmaz

Ama siz evden annenize gidince yani başı sıkınca bunu önerdi değil mi? Bir anda kendiliğinden bilinçlenmesi ile olmadı bu durum.
Sizi de anlamaya çalışıyorum, ama olaya aynı noktadan bakmıyoruz. Benim hayatta grilerim yok, siyah ve beyazlarım var. Siz grilere odaklanıp ümit ediyorsunuz ancak siyahları göz ardı ediyorsunuz. Bir insana şans bir defa verilir ve o kişi bu hakkı ya kullanır ya da kullanmaz. Tekrar tekrar şans verip, başa dönüp, hiçbir şey düzelmeyip tekrar şans verilirse zaten bir anlamı olmaz ki. Neyse, umarım kızınızın çok güzel bir hayatı olur.

Ben bu gibi durumların yani eşinin ailesinden herhangi biriyle görüşmeme gibi sonradan patlak verdiğine inanıyorum.yani geçici çözümler bunlar
Geçici bir çözüm olur ya da olmaz ama evliliğine zarar veren bir durum olursa benim önceliğim kendi yuvamdır o yüzden görüşmemek zorunda olurum ki gerçekten çok kıskanç bir insan

Sağolun inşallah... Yani hiç böyle sıkışmamıştı belki o da böylelikle anlar. Anlamazsa yol belli zaten...

Özel değilse neden daha beter oldu? Acaba doktorla mı alakalı? Çünkü bazı yorumlar öyle güzel ki doktordan memnun kalıp evliliğindeki problemleri bitirenler umut oldu açıkçası...

aile ve sosyal politikalar da boşanma danışmanlığı hizmeti veriliyor. oraya gidip rehberlik alabilirsinz

Merhaba,
Eski konularınızı ve sıkıntılarınızı bilmiyorum. Yüksek lisansı PDR olan biri olarak size şunu tavsiye edebilirim. Öncelikle işinin ehli bir psikolog veya psikolojik danışmana başvurmalısınız. O zaten sizi gerekli görürse psikiyatriste refere edecektir. Sorunlarınızı ayrıntılı dinledikten sonra eşe davet yazısı gönderip eşiniz de kabul ederse çift terapisine başlayacaktır. Eğer eşinizden fiziksel şiddet görüyorsanız evliliğinizi kurtarmak için uğraşmalı mısınız? Bence üzerinde düşünülmesi gereken en önemli husus bu. Umarım sorunlarınızı çözebilmek adına bir ilerleme kaydedersiniz...

Teşekkür ederim. Psikoloğa gitmeye başladık. Eşim de gidiyor. Çift olarak henüz gitmedik haftaya randevu verdi. Açıkçası çok doğru bir adım attığımı ilk gittiğimde anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…