Psikiyatriye gittim lütfen yardımcı olur musunuz

elffd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2025
13
3
1
19
Arkadaşlar önceki yazımda neden psikiyatriye gittiğimi anlatmıştım.Kısaca bır daha diyim panik atak ve kaygıdan dolayı göğüs ağrısı ve bogaz sıkması yaşıyordum ilk doktorum beni baya dinledi paxers verdi 10mg 4 güm yarım diğer günler tam iç dedi sonra ben ilacı içmekten korktun ağladım cuma günü başka bir psikiyatriye gittim bana dedi ki içmek zorundasın hatta bu 10mg sana hafif ilk hafta 10mg iç diğer hafta 20mg ye geç bir sene de dozu yükselterek en son düşürerek iyilesşiceksin dedi içmezsen ilaçlarını daha sonra tamamiyle ilaçlarla yaşamak zorunda kalırsın dedi biz bir senede ilk önce dozu yükselterek 40lara kadar sonra düşürerek bir sene de iyilesşiceksin dedi ama ben çok kararsızım hangi doktora gitmeliyim bilmiyorum ilaçlarımı içiyorum tam 4 gündür tam alıyorum hala bir etkisi yok tabiki bide üniye gidicem doktor gel dedı randevuda bulamadım napıcam sizce çok kararsızım. 6 ayda iyileşme olmaz mı dedım o zaman tekrar eder dedi

Doktor doktor gezmeyi bırakın ilacın etkisi hemen çıkmıyor zaten en erken 1 ayı buluyor sabredeceksiniz başka yapacak bişey yok doktor açıklamış zaten yanına da terapi alın psikologtan

Doktor doktor gezmeyi bırakın ilacın etkisi hemen çıkmıyor zaten en erken 1 ayı buluyor sabredeceksiniz başka yapacak bişey yok doktor açıklamış zaten yanına da terapi alın psikologtan
Durumum yok ne yazik ki

Yahu neden doktor doktor geziyorsunuz. Tedavi olmak zorundasınız demiş işte ikisi de.

Neden doktor doktor gezıyorsun? Verılenı duzenlı kullan. Zaten ılaclar en az 2 hafta sonra etkı etmeye baslıyor.
1 sene kullan, mg arttır dıyen doktordan uzak dur. Bu kadar net bır sure vermemelı.

Bu tarz ilaçların etkisi en az 21 günde belli oluyor. Tabi ki bu bir süreç, etkisini de maalesef ki sihirli bir değnekmiş gibi göstermiyor. Uzun vadede görüyorsunuz etkilerini ama lütfen sabredin, sonra iyi ki bu adını atmışım diyeceksiniz eminim. Çok geçmiş olsun.

Neden doktor doktor gezıyorsun? Verılenı duzenlı kullan. Zaten ılaclar en az 2 hafta sonra etkı etmeye baslıyor.
1 sene kullan, mg arttır dıyen doktordan uzak dur. Bu kadar net bır sure vermemelı.
Net bir süre neden vermesin? Aşamalı olarak doz artışı yapılır zaten, süreci açıklamış işte

Öncelikle merhaba
Bir psikolog olarak sunu söyleyebilirim
Psikiyatrik ilacların etkisi 1 aydan sonra baslar
İlk 2-3 hafta yan etkiler gösterebilir veya hicbir etki görmeyebilirsiniz.
Yada varolan semptomlarınız artmıs gibi hissettirebilir ancak bu suni bir his. 3. Haftadan sonra tamamen ortadan kalkacaktır.
Anksiyete panik bozukluklarda ilac kullanımı hayat kalitesini ciddi arttırıyor devam etmenizi tavsiye ederim.

Yoo verebilir. Sürede sıkıntı yok.

Mg artışı için hastaya süre tanımamış ki. Sonraki görüşmelerde ortaya çıkan bir şey bu
İlk muayeneden de daha yüksek bir dozla başlamak gerekebileceğine karar verebilir, direkt yüksek dozla başlamak uyum sürecini zorlaştıracağı için bir hafta sonra aşamalı olarak arttırabilir. Bunda yanlış olan bir şey yok, lütfen doktorlara güvenin

Ayni rahatsizliktan bende 5 gundur ilac aliyorum ayni sizin gibi ilk 4 gun yarim sonra tam bu ilaclarin etki etmesi 2 hafta ile 4 hafta arasiymis ilac kullanmaniz gerekiyorsa kullanacaksiniz bende ilk basta anksiyetenin verdigi kaygiyla acaba dedim ama sonucta grip icin agri icin vb rahatsizliklar icin nasil ilac iciyorsan bunun icinde icmeliyiz tabi ki bas agrisi gibi yarim saate rahatsizligi kesecek degil ilaci kafaniza gore baslayip birakmayin ve mumkunse ayni saatlerde icmeye calisin

Bunu okumak banada iyi geldi 5 gundur kullaniyorum kaygim baya artti yan etki oldugunu bildigim icin kendimi telkin ederek bitecek buda diye umut ederek ilaci kullaniyorum

Antideprasanlar (büyük ihtimalle sertralin alıyorsunuz) 2 ile 5 hafta içinde etki göstermeye başlar 10 mg ile devam edin ikinci gittiğiniz doktor yerine ilk doktorunuza gidiniz lütfen çünkü yan etkileri kişiden kişiye ağır seyredebilir. Mide bulantisi, uyku ve ani bayılmalara yol açabilir psikiyatrik ilaçlar çocuk oyuncağı değil ve devlette terapi veriyor psikiyatri doktorunuz sizi yönlendirir. Durumunuzun ciddiyetine göre seanslar arttırılabilir

bence ilaca devam et , terapiye gidemiyorsan da kendine yardım kitapları var onları oku, istersen kitap önerebiliriim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…