psikiyatriye gittim...

• Konu Sahibi Konu Sahibi drtl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

drtl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013
838
195
63
Ankara
evet bugün psikiyatriye gittim... artık kendimi çok güçsüz hissediyorum ve daha çok sinirlendim.

ikiz bebeklerim ve yaşadığım bi takım sorunlar var şu dönem hayatım biraz zor evet ama artık bunlarla tek başıma baş edemediğimi düşünüyorum. sürekli yorgunum ve sürekli uykum var, hayatımdaki herşey çok kötü gibi geliyor, çok ciddi bir öz güven kaybı yaşıyorum, insanlara karşı tahammülsüzüm dedim.
klasik bir depresyon tablosu dedi.

bi ilaç yazdı ben de ilaç adını duyunca daha önce kullanmıştım ama çok da etkili olmamıştı bu sizin için önemli mi dedim ama sıkıntılarımı anlatmak beni öyle hırpaladı ki cümleyi pek toparlayamadım kekeledim falan
neden kullanmıştın dedi. ben de ailevi bi takım sıkıntılarım vardı deyince ilaç sorunlarımızı çözmez değil mi dedi
ben de sorunlara çözümcül olamadığım için yardım almıştım dedim ama kendimi çok kötü hissettim

daha önce 3 kez gitmiştim ama o zamanlar gerçekten ihtiyacım yokmuş bunu şimdi idrak ediyorum, kaçış yolu olarak sorunlardan kaçmak için yada sırf birileriyle paylaşmış olmak için gitmişim.

bugün bu doktorun tavrına çok gıcık oldum, daha önce gittiğim için bana garip davrandı gibi geldi.
belki de alınganlık yaptım bilmiyorum ama 3 hafta sonra tekrar çağırdı gitmeli miyim bilmiyorum

Eğer bu doktordan doğru enerjiyi almadıysanız kesinlikle gitmeyin..bu konularda hatta çoğu konuda doktor-hasta ilişkisi çok önemli siz ona karşı pozitif hissetmiyorsanız onun size bir yararı olmaz..ki bana göre tavrı yanlış daha ılımlı sizi çözüme direk ilaç verip değil konuşarakta ulaştıracak birini bulabilirsiniz..

bende depresyona girdim birara .. ve yoğun iş temposu çıkmama yardımcı oldu.

Geçen gün beni de yolladılar psikiyatriye
Öldürseler devlete gitmem bir daha
Verdiği ilaçları da kullanmadım, hayatımda öyle hödük bir doktor görmedim ben
Psikiyatri konusunda doktorunu sevmen, ona güvenmen çok önemli
Alınganlık ettiğini düşünmüyorum, gitme bir daha sevmediysen

depresyon icin kullanilan ilaclar serotonin seviyesini yukseltir. doktorunuzun dedigi gibi ilac sorunlari cozmez. Gayet realist bi yaklasim sahsen begendim bu doktoru.

Benim yanlış olduğunu düşündüğüm şey şu ki insanlar psikiyatriye zaten sıkıntılı olduğu için gider
Gergin davranıp daha çok sıkmaya ne gerek var ki

bir keresinde heyet raporu almam gerekti
her doktorun polikliniğine haliyle giriyorsunuz
psikiyatriye gelince doktor gözümün içine gözünü öyle bir dikti bana öyle tuhaf tuhaf baktı ki
dayanamadım kahkaha atıverdim
:) ve adam normal yazdı....
bazı doktorlar tuhaf oluyor

belki de psikolog daha yararlı olabilir sizin açınızdan

Dr.u sevmediysen gitme de yanlis bir sey soylememis ilac sihirli degnek gibi sorunlari cozmez, beynin bozulan kimyasal yapisini duzeltir

Faydası olacağına inanmıyorsan doktorunu değiştirmelisin bence.

Bence gitmeyin, zira herif bir garip geldi bana.

Psikologa gitrseniz, madem konusmaya ihtiyaciniz var.

İlaçları kullanacaksanız tekrar gitmek zorundasınız, ona göre doz ayarlaması yapacaklar çünkü. Dilerseniz ilaçlara başlamadan yeni bir psikiyatristle görüşün ya da ilaçlara belirlediği dozda başlayıp 3 hafta sonra farklı bir psikiyatriste gidin, ama ilaç yazdırıp kafanıza göre kullanıp bırakmayın lütfen.

Kafanız karışık bu aralar gibi geldi bana .Bazı koşuşturmalar sizi yormuş ve şu anki psikolojik durumunuz bundan kaynaklanıyor .Biraz kendinizi dinlendirici uğraşlar bulmalısınız ve ya bir şekilde uykuya daha fazla zaman ayırmalısınız .Emin olun atlatacaksınız her insanın bazı dönemlerinde böyle sıkılmalar ve daralmalar olabilir .Doktorun verdiği ilacı kullanın bir zararınız olmaz ,söylediği tarihte de tekrar gidin ,bu durumu atlatacağınızı umuyorum .Önemsiz konulara çok takılmayın.

Pskiyatri budur. Gidersiniz, dinler ve ilaç yazar. Fazlasını beklemeyin. Yazdıkları ilaçlar da genelde insanı daha uyuşturur, salak eder. Siz şayet rahatlamak, anlatmak, destek görmek, ilaçsız rahatlamak istiyorsanız iyi bir psikoloğa gidin.

kullanma ilacı...her insanın antideprasını vücudunda bulunur...beslenmene dikkat et ikiz bebeklerinde seni çok yoruyor bundan dolayıda sinirlerin zayıflamış malum...gerekirse vitamin takviyesi yap ara ara...beslenmenize dikkat etmezseniz çok çabuk yenilirsiniz...bu tarz ilaçlara güvenmiyorum ve aslada kullanma taraftarı degilim...

her kişi kendi kendinin doktorudur unutma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…