psikohasta kayınvalide tanısı

nildenizz35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2009
173
1
0
İzmir
kayınvalidemın hasta olduguna bugun emin oldum antidepresan kullanıyor ama işe yaramıyor sanırm en ufak şeyi takıntı yapan evde oyalancak birseyi olmayan biri.

Son düzenleme:
Ha untmadan o kadar zeki ki eşime söyler herseyı eşim bana anlatır ve annesını arattırır. annesi de konu açılmısken baslar tartısmaya ve otomatiğe baglar. herseyı denedım özur de dıledım sırf susması ıcın konu kapansın dıye ama nafile ağır bır wakka Allah kımsenın basına vermesın amin. İlgi ve sevgiye muhtaçmış cok da yaşlı deil yani hepssi psikolojısının bozuk olmasından ve huyundan kaynaklanıyor kadına evı su bastı dıyorum olsun yınede bıze gelseydın dun aksam mısafır vardı yardım etseydıın dıyor sanırm o kısmı anlamadı dun yagmurdan evı su bastı dedım ev yansa yansın dıcek herkes kendı derdınde valla herkes kendını dusunuyor.

Son düzenleme:
tam anlayamdım ama k.valideniz gerçekten mi hasta? yani gerçekten mi ilaç kullanıyor?

Ömru hayatında çalısmamıs ve çalısan kısılerın derdınden anlamamıs gelip gidip kalmayı cok seven ,anlayıssız birini kayınvalide olarak görmek evimin tadını kaçıramadı bugune kadar sukur. ama ugrasıyor bellıkı kendısınede dedım bu konuyu uzatman benım esımle aramı bozmaktan bırseye yaramaz sadece evım ve ben huzursuz olurum dedim birdaha huzursuzluk yaratmıycakmıs ogluna bıle bısy demıycekmıs oglunun bana bısy söyleyecegını akıl edememıs. halbukı o kadar cin fikirli ki oglunun bana söyleyecegını nasıl dusunemez bır ınsan soruyorum sıze yaaa.ona karsı samimi değilmişim. bende samimiyet karsılıklı olur dedım. dun aksam mısafırlıge gıtmedık onlara dıye kıyametlerı kopardı hep baskaları ne der ne dusunur aa bak gelını gelmedı yardım etmedı bız mısafırız bıze cok ayıp oldumu dıycek mısafırler de anlayış dıye bırsey yok sıfır anlayıs. Allahım sabır ya sabır walla cok sınırlıym kızlar yazıp gönderıyorum okumuyorum bıule ne yazdgmı cok sınır oldum.

sakin olup anlatmaya çalışırsan sorunun ne olduğunu anlarız bizde...laf mı taşıyor k.validen,laf mı vuruyor bu kadar kötü ne yapıyor? tek tek anlat ki yardımcı olalım.

tam anlayamdım ama k.valideniz gerçekten mi hasta? yani gerçekten mi ilaç kullanıyor?

ya işte takıntılı bıraz bılmıyorum doktor verdı dedı antidepresan kullanıyor 1 seneyı aşkındır . ben de bu yaptıklarını artık psikolojısıne baglıyorum. tabı huyunda da böyle takıntılı olma durumları mevcut ömru boyunca baskaları ıcın yasar hep baskası ne der dıye hareket edıp ona göre yaşamın ı şeillendırır en ufak seyde bıle yanı söyle anlatayım ben esımle cıkıyorken esımın kardesı askere gıtmıs gelmıstı bende eşimin kardesını tebrık ettım askerden döndugu ıcın sonra benı neden aramadı demıs kayınvalıdem benı de tebrık edecek falan demıs .. bu yuzden bıle kavga cıktı.

sakin olup anlatmaya çalışırsan sorunun ne olduğunu anlarız bizde...laf mı taşıyor k.validen,laf mı vuruyor bu kadar kötü ne yapıyor? tek tek anlat ki yardımcı olalım.

laf tasıma yada toplu paylaşım sıtelerınden soktugu lafları baska zaman anlatırım. ne yapıyor bılıyormusn dun benıum evımı su bastı ve ben 1 haftadır cok hastaydım yanı bu nedenlerden kayınvalıdemın evıne olan haftalık gitme programımızda aksaklık oldu olay bu . bu nedenlerden eşimi arayan kayınvalıdem bizi istemıyorsunuz bıze gelmıyorsunuz annenız babanızız bız nasıl evlatsınız seklınde dahada abartılı boyutlara ulasan sözler söylemiş. eşimde benı aradı annemı ara dedı aradım kayınvalıdemı bırsürü laf söyledi ben özur dıledım durumu anlattım ama anlayıssız dawrandı. samımıyetsız buluyormus beni.

ya işte takıntılı bıraz bılmıyorum doktor verdı dedı antidepresan kullanıyor 1 seneyı aşkındır . ben de bu yaptıklarını artık psikolojısıne baglıyorum. tabı huyunda da böyle takıntılı olma durumları mevcut ömru boyunca baskaları ıcın yasar hep baskası ne der dıye hareket edıp ona göre yaşamın ı şeillendırır en ufak seyde bıle yanı söyle anlatayım ben esımle cıkıyorken esımın kardesı askere gıtmıs gelmıstı bende eşimin kardesını tebrık ettım askerden döndugu ıcın sonra benı neden aramadı demıs kayınvalıdem benı de tebrık edecek falan demıs .. bu yuzden bıle kavga cıktı.

İyi de canım,asker dönünce ailesine "gözün aydın" denir.
Tamam dayatma yapması hoş değil ama demek senin aramamanı kafasına takıyor.

15 gündür gitmemişsin mesela.Yakın oturuyorsanız buna sitem edebilir.

k.validenin face hesabı mı var? :)..ordanda mı laf atıyor? eğer gerçekten hastaysa idare etmekten başka şansın yok.ya karşılıklı böye laflar vurup öfke nöbetleri geçireceksin ya da hasta diye kabullenip biraz huyuna gideceksin.

İyi de canım,asker dönünce ailesine "gözün aydın" denir.
Tamam dayatma yapması hoş değil ama demek senin aramamanı kafasına takıyor.

15 gündür gitmemişsin mesela.Yakın oturuyorsanız buna sitem edebilir.

baska gelın olsa hıc gıtmez 15 gun ne kı tum takılarımı aldı kı ona emanet etmemıstım. ben balayındayken borclara ödemıs kacpara oldugunu bıle bılmıyoruz orayı Allah bılıyor öbur tarafta ne yapar bılmıyorum . bana dugunde gösterıs amaclı ıkı kalın bılezık taktı esımın cektıgı kredıyle kendısının durumu kötu olsa bunları agzıma bıle almazdım

son birsey söyleyı pyorumlarınız beklıyorum n dedıkodu bunda laf taşıma bunda kapı dinleme bunda . bayramda cocuklarına verılen parayı bıle alır bırak onu hala esım benım cuzdanımdan para alıp anasına verıyor neymıs paraları yokmus yemın ederım ben onun kadar gezmıyorum . bayramda ev kıralayıp tatıl yapcaklar. ha ben mı ne yapcam evdeyım ben eşim evlenırken kendı evlerınden bılgısayarı bızm evımıze getırdıgınde sureklı canım sıkılıyor canım sıkılıyor bılgısayarımı göturdunuz dıye sıtem ettı ve sonunda başardı o kadar borcun ıcınde kı bunlar 15000 düğün borcumuz vardı esımin. KENDISINE LAPTOP ALDIRTTI. neden cunku herkese anlatıyor benım bılgısayarımı göturduler dıye.asla hııcbırsey gızlı kalmıyor yanı eltimin adetı gecıktıgını bıle eşim ögrenıyor son dk. gecıyor kayınvalıdem hamıle olabılırmıs kımseye söyleme demıs eltim toplulukta bunu bıle paylasn bırı cokpaylaşımcıdır saolsun. bunlar bırkacı yanı sız dusunun.

Son düzenleme:
Sen şimdi çok sinirlisin,çok dolmuşsun.
Haklı olduğun noktalar çok ve hangimiz olsak tahammülümüz herhalde kalmazdı.

Ama eşinin annesi atsan atılmaz satsan satılmaz.
Sorunları varmış,onu öyle kabul edip kendi sınırlarını kendin çizmeye çalış.
Mesela sen haftada 1 aramak istiyorsan (hastalık ve özel durumlar hariç) haftada 1 ara.
Sitemlerine filan kulak tıkamaya çalış.

obsesif kişilik bozukluğu var galiba. canım sen bir sebebi ortadan kaldırsan, o kafasına takacak başka bir sebep bulur. o yüzden kulak tıkamayı bileceksin. için nasıl huzurlu oluyorsa, o kadar sürede ara mesela. öyle insanlar malesef mutlu olmayı bilmezler, sürekli eksik gedik görürler. ne anlatsan, ne söylesen hiç etki etmez. kocanla beraber git, kocanla beraber dön. laflarını da ciddiye alma. kendin de hasta diyorsun bak.

Ha untmadan o kadar zeki ki eşime söyler herseyı eşim bana anlatır ve annesını arattırır. annesi de konu açılmısken baslar tartısmaya ve otomatiğe baglar. herseyı denedım özur de dıledım sırf susması ıcın konu kapansın dıye ama nafile ağır bır wakka Allah kımsenın basına vermesın amin. İlgi ve sevgiye muhtaçmış cok da yaşlı deil yani hepssi psikolojısının bozuk olmasından ve huyundan kaynaklanıyor kadına evı su bastı dıyorum olsun yınede bıze gelseydın dun aksam mısafır vardı yardım etseydıın dıyor sanırm o kısmı anlamadı dun yagmurdan evı su bastı dedım ev yansa yansın dıcek herkes kendı derdınde valla herkes kendını dusunuyor.

bence eşinize başlayalım ilaç:) böylelikle annesinin lafı ile karısını zor durumda bırakmamayı öğrenir. aradaki dengeyi kuarabilir:) kv'ye de prozac öneririm. ama yine de götürün doktora bi:) sevgiler..

obsesif kişilik bozukluğu var galiba. canım sen bir sebebi ortadan kaldırsan, o kafasına takacak başka bir sebep bulur. o yüzden kulak tıkamayı bileceksin. için nasıl huzurlu oluyorsa, o kadar sürede ara mesela. öyle insanlar malesef mutlu olmayı bilmezler, sürekli eksik gedik görürler. ne anlatsan, ne söylesen hiç etki etmez. kocanla beraber git, kocanla beraber dön. laflarını da ciddiye alma. kendin de hasta diyorsun bak.

ha işte ya ben tam bilmiyorum kesin yani bu tarz bir hastalığı var araştırcam şimdi bu psikolojinin bircok dalı var sanırm senın dediğin gibi obsesif bak eşim iş değiştircek diye duymustu bırara sürekli ağlıyor geceleri uyumuyordu kesin hasta veayda bır ıkı ayda bır böyle yapıyor ilgi sevgı beklıyorum dıyor ama cok alınıyor telefon konusurken kesılıyor ben suratına kapattım sanıyor ama hep sanıyor kuruyor kuruyor kafasında sonrada bizi mahvedıyor. ciddi anlamda yakında üst sevıyeye gidecek yanı böle giderse.

anlattıklarınızı tekrar okudum. obsesif kompulsif bozukluk var gibi. bu tarz hastalar takıntılı olurlar. her şey istedikleri gibi olsun isterler. dünya onların etrafoında dönsün falan.. olabilir yani

bence eşinize başlayalım ilaç:) böylelikle annesinin lafı ile karısını zor durumda bırakmamayı öğrenir. aradaki dengeyi kuarabilir:) kv'ye de prozac öneririm. ama yine de götürün doktora bi:) sevgiler..

eşimde artık bıktı da bana çaktırmıyor.ağzıma laf vermemek için. annnesi takıntılı bir kişilik . öyle takıntılı ki hiçbir kuvvet onu huylarından vazgecıremez seker hastalıgı var ama yınede beslenmesınde bır değişiklik yapmadı 5 sekerlı cay içiyor. üst üste 3 bardak ıctıgınde 15 seker yapar bu.sen düşün . neden cunku bugune kadar böyle ıctıgı ıcın değişiklik yapmaz hayatında yenılık yok. prozac yararsa dile benden ne dilersen. trancobuscas falan kullanıyoır sanırm su anda. ama doktorada sorucam.

ha işte ya ben tam bilmiyorum kesin yani bu tarz bir hastalığı var araştırcam şimdi bu psikolojinin bircok dalı var sanırm senın dediğin gibi obsesif bak eşim iş değiştircek diye duymustu bırara sürekli ağlıyor geceleri uyumuyordu kesin hasta veayda bır ıkı ayda bır böyle yapıyor ilgi sevgı beklıyorum dıyor ama cok alınıyor telefon konusurken kesılıyor ben suratına kapattım sanıyor ama hep sanıyor kuruyor kuruyor kafasında sonrada bizi mahvedıyor. ciddi anlamda yakında üst sevıyeye gidecek yanı böle giderse.
valla güzelmiş kadın nasıl da baktırıyor kendine...bulmuş kolayını...

anlattıklarınızı tekrar okudum. obsesif kompulsif bozukluk var gibi. bu tarz hastalar takıntılı olurlar. her şey istedikleri gibi olsun isterler. dünya onların etrafoında dönsün falan.. olabilir yani

olabılır değil bence kesinnnnn işte butuuuun bu anlattıklarımın özetı bu . sen benım kayınvalıdemı ıkı cumleyle tanımladıgın ıcın saol. benim kayınvalıdem normal kayınvalıdeler gıbı sacmalasa anlardım abartılı yapıyor yanı onun bır ıstedıgı olmadıgı anda yandık 2 ay kuser tel.i acmaz evden kovar.face den laf sokar. ve sadece eşimin tek oldugu fotoları begenır bunu bılerek yaptıgına adım gıbı emınım .ilk basta şaşırmıstım dedım bu ne cocuk gıbı hareketler dıye ama bugun emın oldum. pekı bana ne önerırsın?

Son düzenleme:
Back
X