Kv ilk çocuklarınıza bakarım demişti.

Hanımlar selam, Kayınvalidem ilk çocuklarınıza bakarım demişti. Ben çocuğum olduktan sonra çalışmadım 5 yıl kadar. Sonra borçlandık ve işe döndüm. Elti kişisinın ilk çocuğuna baktı büyüttü, o da 2.cocuğum olunca çalışmayacağım dedi ama çalışmaya devam ediyor. Kv toplasanız çocuğuma 3 sene dolu dolu bakmıştır.Elti kişisi 2.cocuğunu da kv başına bıraktı.Kadın toplamda 3 cocuğa bakıyor. Ben herşeyini yapıyorum, yemek yapıyorum bırakıyorum temizliğini yapıyorum. Destek oluyorum.Elti kişisi arsız, çocukları bırakıp rahat rahat işe gidiyor. Sonuç itibari ile benim hakkıma girdi elti yılanı. Kv 'de ona birşey diyemiyor.Kızım bak böyle böyle artık ben bakamıyorum zaten ılk cocuguna baktım buyuttum vs diye.Kv hergün bana sitem ediyor.Sanki benim 2.cocuğuma bakar gibi sitemler, söylenmeler.Yahu bana neden söyleniyorsun ? Ben herşeyini yapıyorum destek oluyorum maddi manevi.Diğer gelinin 1 bardak çay vermiyor ve ona bir kere sitem ettiğini görmedim sanmıyorum zaten cesaret edemez de ona sitem etmeye. Tamam ben kayınvalideme güvenip çocuk doğurmadım ki zaten oturdum çocuğuma da baktım. Ben bugün işten ayrılsam eltim kv hasta, yaslandı bakamıyor deyip işe bırakmayacak ki. 1 cocuk eksildi. 3 - 5 sene daha fazla çalışırım zihniyetinde. Fikirlerinizi rica ediyorum.Eltı yılanıyla da 3 senedır hemen hemen konusmuyorum, görüşmüyorum.
Kadına 3 sene baktirmis, bir de sizlaniyor.. te Allahim ya :)

Eltinize yılan filan diyorsunuz ama ben ikiniz arasında tek bir fark göremedim. İnsan kullanmaya yer arayan tiplersiniz. Eltiniz daha fazla kullandı diye de buraya konu açmışsınız resmen. Ver çocuğunu kreşe sonra otur eltini elestir. Yazık kayınvalideye.

Valla kv'nin yerinde olsam hiçbirine bakmam. Herkes bakabileceği kadar doğursun. Bu kadınlara ne gençlikte ne yaşlılıkta rahat yok. Hizmet etmek için dünyaya gelmişiz sanki

Ben bakamayacağım çocuğu doğurmam ayrıca hiç kıskanç değilimdir. Sadece hayır denilemediği için insanları sömürmesine kızıyorum.

Aşağıdaki yorumlarınız eski konularınızdan, diyelim ki kıskanmıyorsunuz ama her anlatımınızda eltinizi rakibiniz gibi anlatıyorsunuz 👇
Kv ile aynı apartmanda oturuyoruz. Doğum yaptım ve gelenimiz gidenimiz çok oldu.Kv her misafir de ikramliklar hazırladı hizmetlendi ve bnu teklifsiz yapti. Benim tarafım pek yok.Bugun için bizim mahallemzden bir komşu bana gelmek istedi ben ikramlik hazırladım.Misafirlerim geldi kv gelmedi.Bundan önceki misafirlerde ben onu ozellikle davet etmedim o kendiliğinden geldi hoş beş esip ağırladı ama kendi tarafi..Bugun benim çok değer verdiğim bir ablam geldi evdeydi müsaitti ama gelmedi.Sebepse ben onu davet etmemisim.

Eltimin misafirleri geldiğinde onun tarafından teklifsiz kosa kosa gidiyor ben bunu bildiğim için uzuldum taraf ayrimi yapiliyor

benim oğlum çok aktif. Akşam eve geldiğimizde sendemibrutus x böyle yaptı x vurdu x uyutmadı gibi şikayetler duyacağımdan eminim. Sıra benimdi. Eltim bakıcı bulmak yerine yine kv baktıracak.Bu haksızlığı hazmedemiyorum. Onun ilk çocuğuna nasıl bakıldıysa benimde ilk çocuğuma öyle bakılsın istiyorum.
Bugün eltimin doğum günüydü kv sabahtan bir hatırlattı.Bikere ben onun doğum günü olduğunu biliyorum ama kutlamak istemiyordum çünkü kv ve o hatırlayıp benimkini kutlamadı diyeceksiniz çokmu önemli değil takmadım ama kv kutlamami bekledi çünkü o biricik gelini.Onun piskolojisi bozulur üzülür..
Hanımlar selamlar, yine ben yine eltim.
Oğlumun sunneti vardı o dönem ayağim kirildı vs erteleyelim derken dugun yapmaya karar verdik. Ben lacivert bir elbise tercih ettim ve bir ortam gelisti eltim elbisemi gördü. O da sunnet dugunu yapti ve ben elbisesini dugun gunu gordum ve hicbir paylasim yapmadi. Ben dugun gunu

Kayınvalideniz eltinize hayır demek istemiyor çünkü aralarında çocuk bakmaya dair bir problem yok, aksine onun doğum gününü bile önemsiyormuş.

Sizin alınganlıklarınız oluyor belli ki ve çocuğunuzda çok hareketliymiş o yüzden ruhen de bedenen de yoruluyordur.

Eltinizin çalışması, çocuklarına kayınvalidenizin bakması onları ilgilendirir, size yapılan bir haksızlık yok.
Eltinin çocuklarına ne kadar baktıysa benimkine de o kadar bakacak demek rekabet demek, kendinize bunu yapmayın.

Hanımlar selam, Kayınvalidem ilk çocuklarınıza bakarım demişti. Ben çocuğum olduktan sonra çalışmadım 5 yıl kadar. Sonra borçlandık ve işe döndüm. Elti kişisinın ilk çocuğuna baktı büyüttü, o da 2.cocuğum olunca çalışmayacağım dedi ama çalışmaya devam ediyor. Kv toplasanız çocuğuma 3 sene dolu dolu bakmıştır.Elti kişisi 2.cocuğunu da kv başına bıraktı.Kadın toplamda 3 cocuğa bakıyor. Ben herşeyini yapıyorum, yemek yapıyorum bırakıyorum temizliğini yapıyorum. Destek oluyorum.Elti kişisi arsız, çocukları bırakıp rahat rahat işe gidiyor. Sonuç itibari ile benim hakkıma girdi elti yılanı. Kv 'de ona birşey diyemiyor.Kızım bak böyle böyle artık ben bakamıyorum zaten ılk cocuguna baktım buyuttum vs diye.Kv hergün bana sitem ediyor.Sanki benim 2.cocuğuma bakar gibi sitemler, söylenmeler.Yahu bana neden söyleniyorsun ? Ben herşeyini yapıyorum destek oluyorum maddi manevi.Diğer gelinin 1 bardak çay vermiyor ve ona bir kere sitem ettiğini görmedim sanmıyorum zaten cesaret edemez de ona sitem etmeye. Tamam ben kayınvalideme güvenip çocuk doğurmadım ki zaten oturdum çocuğuma da baktım. Ben bugün işten ayrılsam eltim kv hasta, yaslandı bakamıyor deyip işe bırakmayacak ki. 1 cocuk eksildi. 3 - 5 sene daha fazla çalışırım zihniyetinde. Fikirlerinizi rica ediyorum.Eltı yılanıyla da 3 senedır hemen hemen konusmuyorum, görüşmüyorum.
Anlamadığım kv ye bu dediklerinizi neden yapıyorsunuz.Size o ve elti konuştuğunda neden cevaplarınızı vermiyorsunuz.Kendinizi gayet güzel ifade etmişsiniz yöneticiyim diyorsunuz.Ben yapamam size yardım ama istediğinizde yapamıyorsanız hepimiz birleşip size yardımcı tutalım diyeceksiniz.Bu kadar basit...
Biz çoklu eltiyiz.Ben şahsen bunu her zaman teklif ettim.Hatta yeri geldi yardımcı parasını kendim verdim.Alın işinizi yaptırın diye.Eltiler para vermedi bazı zamanlar gelip kendileri yaptı.Bir sorun duymadım.Ya da bana yansıtılmadı.Bizden maddi destek onlardan bedenen oluyor gibi oldu.

İkinci çocuğunuza bakmam mı diyor kv ?
Belki linçlenirim ama ben bu annem bakar kv bakar kafasına karşıyım. Onların bakamayacağı bir senaryo planlanmalı çocuk yapmadan önce bana kalırsa. Bu insanlar zaten çocuk büyütmüş, bir de yaşlılıklarında tekrar çocukla uğraşıyorlar, haksızlık bence. Kendileri çok ister bakmayı o zaman anlarım, ama kadın bıkmış artık ona da yazık.

2.Cocuğuma bak teklifi yapmadım yapmam da. Ben doğurursam kendim bakarım. Çünkü ben anne sevgisi görmeden büyüdüm bu nedenle çocuklarıma kendim bakmak istiyorum.Kadın iyiniyetinden ılk cocuklarınıza bakarım dedı.Eltı hanımın ılk cocugunu 3 aylık aldı baktı buyuttu.Benım cocuğum oldu ben kırdım dizimi çıktım işimden de çok guzel çocuğuma baktım.Bir borc söz konusu olunca kendısı tekrar ettı o borcu da ısteyerek yapmadım, ben calısmak ıstemıyorum cocugumdan ayrılmak ıstemıyorum yapmayalım dedım ama bazı seyler mecburıyetten oluştu.Kadıncağızda sağolsun kızım zaten buyudu krese gıdecek ben göz kulak olurum çalış dedi. İlk cocuklarınıza bakarım 2 . kendınız bakarsınız söylemı uzerıne eltım emrıvakı yapıp 2.cocuğunuda bıraktı baksın dıye. Burda halıyle benım de hakkıma gırıyor.Kadın yoruluyor benım çocuğum sankı fazlalıkmış gibi.Sankı hepten o yormuş bıktırmış gibi. Ben kayınvalıdemın her ısını yapıyorum herseyıne kosuyorum bır kız anası babası ıcın neyse bende onun ıcın oyum.Hastalıkta sağlıkta hep yanındayım.Çocuğuma ben bakarken de bu boyleydı.Çalıştığım halde her aksam yemeğını verırım.

Bu kv ile eltiniz arasında. Sizin hakkınıza giren falan yok. Bu kadar kıskandıysanız siz de 2. Yi yapıp bırakın

Ben bilinçsizce, sırf doğurmak için çocuk doğurmam.Ben her çocuğun anne sevgisine şefkatine ihtiyacı olduğu ve annesiyle büyümesi gerektiği tarafında olan bır kadınım. 2. Çocuğu düşünmüyorum.

Tamam ok anlıyorum. Ama bu sorunu siz değil kv çözebilir. Yani KC,diyecek ki ben senin çocuğuna bakamam. Ben hastayım. Eee bunu söylemez ise tabii ki insanlar bencil olduğu için kendi çocuğunu bedava baktırma meyiline giriyor. Eltin de bedava bakıcı bulmuş. Suç kv de. Diyemiyor mi ben bakamam herkes doğurduğuna baksın.

Eltimle dengeyi kuramadı.Bir tarafı sonsuz korudu savundu bir tarafı önemsemedi attı bır kenara. Ben önemsenmeyen gelin oldum ama hasta oldu neyin ne olduğunu gördü.Ben bakıyorum hep itip kaktığı ayrım yaptığı gelini yapıyor herşeyini.

5 yaşında bir çocuğa mı bakmak daha zordur 3 aylık gazı sancısı olan bir çocuğa mı ? Ben çocuğumu 5 yaşına getirip bıraktım kreş yaşına gelince.
Sizin anlamadiginiz ve inat ettiginiz nokta su. Kv Sizin cocuga bakmak zorunda degil. Bunlar Gonul isi Ister bakar Ister bakmaz. Siz sanki baktirmak Sizin hakkiniz gibi eltiyle kiyasa girmissiniz. 1 gun bile bakma zorunlulugu yokken 3 sene bakmis. Bakici tutun o zaman ona bakti beninkine de bakmali mantigi ne demek ? Iater bakar Ister bakmaz tamamen ona kalmis olcmek kiyas yapmak size mi kalmis. 3 senede bile yaranamamis ustelik cunku kadinin kendi inisiyatifinde degil size gore. Yazik kadina

Back
X