Psikolog destegi alanlar

Suluka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2022
875
353
33
29
Merhabalar ben esimle yaşadığım sorunlardan dolayı kendim de bunalıma girdiğim için psikolojik destek almaya karar verdim 1 ay kadar gittim. Sonra eşim geldi bir seans aranızdaki arkadaşlık ve tutku bağını güçlendirmemiz gerek dedi arabuluculuk yaptı bir nevi iste sen bunu yapmamaya söz veriyor musun evet dedik bazi konularda tabiki anlaşamadığımız uzalasamadigimiz konular da oldu. Sonra eşim devam etmek istemedi ben kendim 1 seans daha gittim. Ama bu seansta sanki psikolog beni suçlar gibi konuştu söyle ki kısaca bahsedeyim. Eşimle biz bi araba aldık eşim arabaya zarar verirsin kaza yaparsın diye vermek istemiyor. Psikolog dedi ki iste size zarar gelmemesi için vermiyordur. Benim babam da vermiyor bana ama arabası değerli olduğu için değil bana bisey olur diye. Çünkü trafiğe çıkmak gerçekten çok zor büyük sorumluluk ister flan dedi. Sonra eşimin bencil olmasından rahatsızim dedim her şeyde önce kendini düşünür. Peki bencil olmadığı hicbir alan yok mu dedi. Neredeyse yok diyebilirim çıkarı olmayan bir işe girmez çünkü. Iste eşim de gelince aramızda tutku bağı yok diye anlatmış yani cinsel olarak düzenli bir birlikteliğimiz yok demis. Biz bu aralar sürekli kavga ediyorduk ve eşim gece sürekli dışarı çıkıyordu. Psikolog eşiniz de sürekli dışarı çıkmaz istemez eminim ama kavgadan kavtigini söylüyor yoksa kim her gün disarda olmaktan mutlu olur dedi. Her erkek yatak odasında mutlu edilmek ister dedi. Eşinizin de haklı olduğu konular var dedi. Ama aramıza bu soğukluğu eşim soktu diyorum yani maddi konular sorun evde sürekli bir tartışma var bir dönem evle de ilgilenmedi yani sebep sonuç bunlar dedim bende. Psikologa giden arkadaşlarım beni suçlayıcı konuşması beni rahatsız etti acaba doğru mu hissediyorum yoksa devam etmeli miyim bu psikologa

ben belediyenin ücretsiz psikolog danısmanlıgına gidiyorum,gercekten işe yarıyor ve çok ilğileniyor.bebeğimi kaybetdikten sonra başlamaya karar verdim eşimlede ufak tepek anlaşamadıgımız noktolar var.eşimide görmek istedi ama maalesef eşim gitmek istemiyor.

Bana saçmalık geldi. Arabayı vermeme sebebi gayet pintilik, aman karıma zarar gelmesin diyen erkek kaldı mı ki artık .... adam malını saklıyor. Diğer konuya gelince bu çocuk değil kocaman yetişkin bir adam, madem evlisin dizni kırıp oturacaksın. Her gün geziyorsa sürtmeyi seviyordur, herkes evinde oturmayı sevecek diye bir şey yok. Adam seviyor fink atmayı, sen nasıl suçlu oluyorsun ne alakası var Bence psikolog değiştir mümkünse diplomasına da iyice bak

Bakıın ne güzel ücretsiz danışmanlık sunuyorum tüm dertlerinize teşhis koydumValla bu kişinin pskolog olduğunu sanmıyorum, geçinemiyor sürtüşüyor olabiilirsiniz ama bunun sorumllusu asla tek taraf olamaz. Sürekli kavga ediyorsan konu sahibesi demek ki adam bir şeyler yapıp seni çileden çıkarıyor. Pintiliği, evde durmaması finka tması gayet çileden çıkarıcı sebepler. Soğuduğun, sana hiçbir değer göstermeyen insanlla da tabi ki aynı yatağa giremezsin. Koca adam sorumluluğunu bilmiyorsa ne yapıcaksın cinsellikle elma şekeri mi vericeksin? Saçmalık.

Bizim psikoloğumuz hiç bu kadar yorum yapmadı. Genelde bir laf atar ortaya bizi konuşturur. Ha beni de eşimi de suçladığı olur. Yanlışlara yanlış der doğrusunu söyler o kadar

Benim babam da vermiyor bana ama arabası değerli olduğu için değil bana bisey olur diye. Çünkü trafiğe çıkmak gerçekten çok zor büyük sorumluluk ister flan dedi.

Psikolog eşiniz de sürekli dışarı çıkmaz istemez eminim ama kavgadan kavtigini söylüyor yoksa kim her gün disarda olmaktan mutlu olur dedi. Her erkek yatak odasında mutlu edilmek ister dedi.

Kendim de terapiden geçmiş bir psikolog olarak söylüyorum, bir psikolog sizinle asla böyle konuşamaz, konuşmamalı. Kendi hayatından örnek vermemeli mesela ("babam da bana vermiyor" cümlesi). Ya da "erkek yatak odasında mutlu edilmek ister" gibi kalitesiz gündüz kuşağı programı davetlisi "uzmanlar" gibi saçma sapan yorum yapmamalı.

Elbette bizler terapide bazen terapistimizi kendi duygumuzla dinliyor ve öyle algılıyoruz. Suçluluk ve utanç duyguları içindeysek, kaygılıysak terapistimiz tarafından yargılandığımızı, suçlandığımızı hissedebiliyoruz. Bunlar iyi bir terapistle iyi bir çalışmada konuşulup anlaşılır zaten. İyidir de böyle konuşmalar yapmak, altından her zaman önemli duygular çıkar.

Ama sizin çalıştığınız psikolog size kendi hayatını anlattığına veya "erkek şunu şunu ister" dediğine göre ya psikolog değil, iki tane sertifikayla insanları kandırıyor; veya çok kötü bir üniversiteden çok kötü bir puanla mezun olmuş, klinisyenliğe dair hiçbir şey öğrenememiş. Bu tür insanlara paranızı ve zamanınızı harcamayın, tavsiyemdir.

Kadın mı ? Erkek mi ?

Değil mi normalde psikologa rahatlamak için gideriz ama benim dün o kadar çok moralim bozuldu ki gece boyunca başım ağrıdı sinirden. Sanki eşimle anlaştı da bana onu övüyo iyi yanlarını gör demeye getirdi

Yok dün duyduklarimdan sonra gitmeyi düşünmüyorum bir daha zaten

Yok dün duyduklarimdan sonra gitmeme kararı aldım zaten
Kadın mı ? Erkek mi ?
Kadın

Aynen ya ne güzel söylediniz doğru evlilikte cinsellik önemlidir elbette ama akşama kadar kavga edip birbirini kırıp ağır laflar edince aynı yatağa girilmiyor. Tabiki bende ağır laflar ettim hatalarım vardır ama esimin yaptıklarına sinir olur dayanamayıp ediyorum bazen

Acaba nasil basvuruluyor belediyeye

Bence psikoloğunuzu değiştirin çünkü fazla müdahaleci ve kendi kişisel yorumlarını getiriyor. Bir de bunu sizin kendinizi kötü hissetmenize sebep olacak şekilde yapıyor. Ancak ve lakin, fakat (pskologdan bağımsız olarak söylüyorum) bence sizin bakış açınız da yanlış, söylediklerinden sizi suçladığı çıkarımına gittiğiniz için yanlış. Örn: eşiniz aramızda tutku yok demiş, siz eşim yüzünden yok ev ile ilgilenmedi diyorsunuz, eşinizin de buna cevabı olur "evde şundan rahatsızdım bundan rahatsızdım" gibisinden ve siz de ama ... dersiniz ve bu bakış açısı ile bu böyle kısır döngü gibi sürer gider. Ortada suçlu aranmıyor. Size biraz karşılıklı empati lazım, eşinizle kendinizi yan yana aynı tarafa alıp sorunları da karşınıza almanız lazım. O sizin, siz de onun hissettiklerini hissetmeniz lazım. Yani bu bir aranızda savaş değil, sizler de ayrı taraflar değilsiniz diye düşünüyorum. Biraz kendi pabuçlarınızdan çıkın ama bunu yapabilmek için de biraz sizin yaralarınızın da onarılması gerek o yüzden pskoloğun da size çok erken yüzleştirmede bulunduğunu düşünüyorum, ve bu da sizi acıtmış çünkü yaralısınız. yüzleştirmede de kendi kişisel düşüncelerini bulaştırmasaydı iyiydi diye düşünüyorum.

Danışanın yararı olduğunu düşünüyorsa zaman zaman örnek verebilir , diğer dediklerinizi katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…